Rabu, 10 November 2010

Set untuk wanita keguguran

Aku baru beli minggu lepas, Set Bersalin Ibu. Katanya untuk wanita bersalin atau keguguran kurang setahun.

Ada 4 botol pil ibu (untuk kegunaan 2 bulan)

1 paket pil tuju meroyan untuk dimakan 3 hari yang pertama waktu petang. Petuanya kena dimakan dibelakang pintu, antara pukul 5-7 petang. Aku masih tak 'sure' relevan atau tak petua ni, tapi aku anggap sama macam petua-petua orang tua yang lain, macam jgn duduk atas tangga nanti lambat jodoh (dimana sebenarnya takut kita menghadang jalan org)..hehe.

1 paket pil tuju darah untuk dimakan 3 hari pertama waktu pagi
Siapa pernah try set bersalin ibu ni? OK tak?

Set bersalin apa korang rasa bagus? Kongsi sikit, untuk panduan ni.

12 ulasan:

[-suziey-] berkata...

oooo keguguran pn ade set ek..tp rsnya sma je la mcm set beralin kan..pantang tetap pantang..

cik puan akish berkata...

member2 kite bnyak kate nona roguy bagus...kite pon rase begitu....time kite dulu gune leesa...emmm:(

Izzatul Iman berkata...

Saya pernah cuba set ni, namun belum rezeki lagi masa tu...

saya try disiplin makan tapi tak rasa apa2 beza pun...

skg sy mengandung. Alhamdulillah atas usaha pergi mengurut dengan bidan, then dia ajar buat air bancuhan herba untuk diminum selama 3 hari, ALhamdulillah berjaya. Malah doktor sahkan ada dua kantung, tapi satu tak bertuan (means uabt herba tu mcm suplemen utk subur la, kuar dua telur sekali gus.) Urut pun kena juga, utk membetulkan urat2 yang lemah....

ana berkata...

blm pernah try lagi...jaga kesihatan insyaallah ada rezeki nnti.

zura@iwan berkata...

owhhh..Nia penah gugur ke? sowi tnya..

karipapsayur berkata...

eh, nia keguguran ke ni? streamyx belom pasang di rumah baru, blogging pakai henpon aje. susah nak blogwalking. habes tertinggal cerita kawan2..

take care ye, dear

mrs.spicy berkata...

masa miscarriaged dulu makan set nona roguy. tapi xmakan satu set. lepas bersalin nanti pon makan nona roguy jugak kut

sz | m.s.s berkata...

pertama kali tengok set ni...
dia punya tagline menarik lah...
"pantang melampau" hihihii

Farra Dhelina berkata...

mcm fra 1st guna nona roguy, pastu guna sendayu tgi..rasanya mcm best sendayu tgi je.. :)

gee ryder berkata...

laa awatla masa aku gugur dulu xtau pasal produk ni..

isabelle berkata...

i ingat nak try leesa pulak kali ni, b4 this try amway. tapi tak suka pilis param dia berterabur..nanti rumah berhabuk, i mengamuk.hehe.keji x?

Nia berkata...

suziey: betul tu, pantang tetap pantang kan.

cik puan akish: leesa tak sesuai ke dear?

Izzatul Iman : selalunya, yg tradisional jgk elok kan. Take care ya.

ana: thanks dear!

zura@iwan: takpe,..dah 2 kali dah yang.

karipapsayur: a'ah,..3 minggu yg lalu dear...huhu..takde rezeki.

mrs.spicy: i dgr set tu insha' Allah tak sembelitkan?

sz | m.s.s : haha,..ayat mesti mau power!

Farra: owh,..boleh kurus bdn sekali kan sendayu ni.

gee ryder: set ni mcm baru jugak gee. saya masa 1st time gugur dulu pun tak mkn ape..huhu

Isabelle: hehe,..biasa la. i pun mcm tu, brg i yg sepah, lps tu sendiri yg emosi. haha..