Selasa, 16 November 2010

Playhouse Disney Road Rally di Petrosains

Hari Sabtu lepas, kami pergi Petrosains untuk 
Diha sedang menjelajah pentas utama

Objektif event ni untuk begi kesedaran pada kanak-kanak tentang keselamatan jalanraya. Tapi, dengan cara yang interaktif. 
Arrow tu menunjukkan booth untuk permainan interaktif bertemakan keselamatan jalanraya.

Diha suka main yang ini aje satu. Tapi, ini untuk latih kita faham tindakan apa perlu dibuat kalau nampak traffic light ke, atau kena tau bila sepatutnya brake ke. Diha fail semua, sebab dia tak faham dan kaki dia tak sampai nak brake dan tekan minyak. Tapi, dia sangat happy..hehe..

Aku jumpa Azzamoro. Ini baby baru dia, last time kami jumpa masa Family Day kat Wisma Bling Lustre, masa tu dia pregnant lagi.

Dengan Mira.

Dengan Farah

Ni dengan kak Ros.

Dengan Ainul.

Gambar dengan Sumi ni aku ambik sendiri..haha..nampak pelik je.

Sementara itu, Diha tetap buat kerja dia. Main kat booth.

Ini 'goodies' yang kami dapat pada hari tu.

Secara keseluruhannya, event macam ni memang menarik sebab mengajar kanak-kanak isu keselamatan jalanraya dengan cara yang menarik. 
Terima kasih pada Sophia (in-deed communication), Playhouse Disney dan Petrosains!

Korang minat tak pergi event macam ni dengan anak-anak?

12 ulasan:

gee ryder berkata...

ala mcm best jer. apsal aku xtau ni.
erm blogger tu suma ramai berjanji ke ape?

Hanz berkata...

Nia, u balik awal yer coz i jumpa u. I sampai kul 3.. :)

ana berkata...

wah banyak betul dapat goodies...

Merryn berkata...

Ola :D I was there too :)

ajjah berkata...

finally, dapat jugak gambar nia ber-maysaa.. hehe

h4ni3 berkata...

goodies tu yg paling best kan? ;)

mama_umar_maryam berkata...

klu x mesti ade gamba kite duakan ;(..hehehe..azzamoro tu exschoolmate hubby zety ;), kitorg kenal tp kenal2 cmtu je

mummy_ayu berkata...

best tu..ayu tak dpt invitation pun..

nieda berkata...

suka..aktiviti berfaedah dan boleh beriadah..hehe

isabelle berkata...

minat, tapi... huwaaaa... miss lagi!!!
nia, bila2 ada lagi such events yg u nak pi, bgtau ekk.

Nia berkata...

gee: hehe, bukan berjanji Gee, tapi dpt invitation dari satu PR company untuk event ni. Tapi, event ni sbnrnya open to everyone. Kira diaorg panggil bloggers utk meramaikan majlis la kot.

Hanz: isk,..terlepas skit aje timingnya tu..huhu

Ana: sampai suami kata saya gila goodies..hehe

Merryn: really?!!maybe we can meet each other in future events!

Ajjah: owh,..1st time pakai..haha. Ada mcm Yuna tak?

Hanie: uiii,..semestinya..hehe

Zety: tu la,..i sgt frust!! :(

mummy_ayu: owh, dia htr invitation ni by random aje rasanya. maybe next time turn mummy_ayu pulak ke? :)

nieda: beriadah time mengejar anak ke? hehe

isabelle: haa..insha'Allah dear!

Sumijelly berkata...

nia.......hehehehe

menjadi gak gmbr kita berdua..hahaha

Sumijelly.com