Isnin, 15 November 2010

Pergi Pasar ikan

Sabtu lepas, sebelum kami ke Playhouse Disney Road Safety kat Petrosains (to Zety, yes dear, kami pegi, tapi banyak terlepas event sebab mengejar si Diha..hehe), kami pergi makan kat Manhattan Fish Market.
Diha dan fresh orennya

Aku sebelum ni memang gila2 teringin nak makan kat Manhattan Fish Market, tapi tak tau kenapa, Sabtu lepas macam muak, mungkin sebab banyak sangat tepung dan minyak kot? Tapi, selama ni makan aku ok je, lidah aku dah lain ke pulak? huhu..

Aku tak percaya betul la, adik yang ambik order tu boleh suggest kami ambik ini untuk Diha? Adoi, dah la kat menu kanak-kanak tu takde gambar, kami terima aje la suggestion dia. Akhirnya, banyak yang kami terpaksa 'tapau' bawak balik.

Korang suka makan kat Manhattan Fish Market? Kenapa?

15 ulasan:

*diera* berkata...

baaanyak nye tuk dihaa.. heheheh
oh tak pernah pegi makan pasar ikan itu.. tapi selalu teringin.. huuuuh.. tunggu mia besa sikit lah baru nawak g pasar ikan.. hehhehe

gee ryder berkata...

i dulu bujang mmg selalu mkn sini sbb selalu kuar ngn bakal SIL masa tu mesti dia banje mkn sini tp i nk gi mkn sendiri mmg xde tu yg dh lama xmkn tu hehe

nieda berkata...

x penah lagi mkn kt situ...boleh try nnti

ana berkata...

tak pernah makan la kat sini...tp nampak mcm best jer menu tu!

Nadiah Sidek berkata...

besarnya portion utk diha. tu utk 10 org diha kot..hehe..

Mata Hati berkata...

harga makanan kat situ ok tak?
nak pergi singgah kalau turun KL esok2..

karipapsayur berkata...

klo amik nasik yg atas tu, kena mkn 3-4 org kot? aritu berbuka puasa berdua. memang x habes. muak lah. tp sebenarnya best jugakk.. mewah la kann

chekna @ mama ziyad berkata...

hmmm.. boleh la makan, tp xbrape suka.. mybe sebab oily & sedikit muak.. my hubby mmg langsung xbleh masuk ikan2 ni..

sz | m.s.s berkata...

tak penah g lagi pasarr ikan ni...:p
wahh banyak gitu portion utk kid? ok noted...hehheehe

cik puan akish berkata...

tak pernah try agi...;(

mama_umar_maryam berkata...

oh ye ke..heheh,stendedla nia..bwk budak2..dpt x topi mickey tu?kitorg pon kuar awal,xtgu smpi abis pon.
manhattan fish ni klu time lapar gile2 baru besh,klu x mmg muak sket

isabelle berkata...

my boss ajak i mkn situ, sebab dia selalu pegi dgn family dia... order seafood platter mkn 5org.
tapi i berjaya buktikan perut meri i (masa tu x pregnant pun)... yg i leh mkn ber2 je dgn dia. hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

tak pernah lagi mkn kat situ.gila banyak utk diha mcm tu..baru kerja ker apa budak tu? haihhh

Nia berkata...

diera: ha,..nanti bleh try bawak anak pulak ya.

gee: tu la,..i pun baru pegi setelah sekian lama

nieda: nanti try amik yg single portion kot, ok skit.

ana: bleh try, berbaloi la jgk

Nadiah: haha...10 Diha mungkin boleh habis.

Mata Hati: harga dia ala2 rate kat secret recipe. kalau tgh bulan mmg kami tak pegi..hehe

Qastalani: mmg puas makan..huhu..kembung.

chekna: tu la,..oily tu yg lemah tu..

Suzi: tu maknya ni punya portion..hehe

cik puan akish: nanti bleh pegi try, bleh la..nak bg kenyang..hehe

Zety: tak dpt topi mickey..:(

Belle: waa..Belle memang hebat. hehe

ellis: ntah budak tu, tensen aku..huhu

isabelle berkata...

hebat part makan je la.
ada bunyi mcm buruk lantak x? huahuahua