Rabu, 24 November 2010

Jus Orap

Korang pernah rasa jus orap?
Masa pergi dinner SIRIM kami dihidangkan minuman ni.
Rasanya masam-masam dan manis sikit. Lepas tu ada bau ros sikit. Aku tak gemar sangat jus orap ni. Aku minum pun tak habis, kena mintak air kosong pulak lepas tu.

Masa aku bersanding dulu pun, caterer tu hidangkan jus orap ni. Masa tu, walaupun aku tak suka, aku tetap nampak macam suka (sebab suka dapat kahwin kot, bukan sebab jus orap itew..haha). 
Kalau korang tak dapat agak jus ORAP adalah oren+sirap (kami tak nak panggil jus SIREN, bunyinya sangat weird).

Aku biasa dengar orang combine2 air ni, macam tembikai laici ke. 
Apa combination jus pelik yang korang pernah dengar? 

15 ulasan:

chugie berkata...

emm x penah rs lg lah nia!

ana berkata...

ana suka air 3 layer...gula merah, susu n teh!

isabelle berkata...

haha.mrhubby sgt suka orap nih.
bunyi mcm nama jowo je kan?

abang i pernah buat lawak.."jus tembakau laici satu!"

hehehe.

*azni* berkata...

xpernah lg dgr orap tu..ni pestime..hehe..

Nurzairul Isma berkata...

penah jugak rase jus oren + sirap ni.. sedap...
nia, ada tag utk nia tau..

[-suziey-] berkata...

erkk bau ros..hmm cam xbest jek..

zura@iwan berkata...

ooo jus orap...oren + sirap....penah minum rasa...ok la bleh terima..hehe.

pstt; nk tnya sket...yg stiap n3 u ada reaction tu buat cm mn?

h4ni3 berkata...

hahahha
jus orap yer
ingatkan resipi baru tadi

white rose berkata...

stakat ni xdelaa penah jumpe yg pelik...

tapi orap ni sedap laa kak...

sy sukeee...

Little Mama berkata...

orap? tak pernah pulak minum..maybe pernah kot terminum tapi tak tau nama dia orap..he..he

cik EPAL berkata...

ingatkan jus orap ni jus oren. hehe

maya amir berkata...

tk penah try..tapi bukan rase die mcm punch sket2 ke..heheh

mama_umar_maryam berkata...

xpenah dgr pulak,bese dgr org sebut full name..tp ade org minum teh ais laici,hmmm...

sz | m.s.s berkata...

ooo..
kita panggil sirap oren je...
;)

Nia berkata...

chugie: nanti kena try ni chugie..hehe

ana: haa,..mesti sedap tu, teringin lak.

isabelle: waa,..tembakau!~memang kaw tu Belle!

azni:hehe,..baru create tu nama tu..

Nurzairul Isma : ada tag? nanti i check. thanks ya!

[-suziey-] : huhu,..tu la psl tak leh terima tu.

zura@iwan: alamak, yg itu sekali dengan template ni la dear. kalau nak setting sendiri, i memang tak reti.

hanie: resepi baru nii Hanie..hehe. padahal dah bertahun org buat kan.

white rose: hehe,..nanti ko try buat dik..

Littlemama: syyhh,..Kak Ros, tu nama yg saya bagi je kak

cik EPAL : oren hibrid ni..hehe

maya amir: patutnya mcm punch, tapi yg kami minum ni dah jadi mcm pelik..huhu

Zety: teh ais laici? haa,..tu interesting.

sz | m.s.s : haha,..kami saja2 ltk nama glamer dia