Jumaat, 5 November 2010

Aku minat makan ini masa Deepavali

Korang ada makanan favourite masa Deepavali? Masa aku sekolah dulu, aku rajin pergi rumah kawan masa Deepavali. Tapi, sekarang, tak de dah..hehe..
source:chompalooza
Aku suka ini, Idli. Tak masam macam toseii. Cicah dengan kuah. Tapi aku kurang pasti pakai tepung apa.

source : everythingasian.blogspot.com
Ini aku punya 'all time favourite'. Candy kelapa...sedap woo! Tapi, tak boleh makan banyak sangat, kena berpada-pada. Dulu kawan aku kata, bahan utamanya guna kelapa parut dan susu pekat manis. Korang bayangkan la betapa manisnya! Tapi, aku ni kuat makan manis, tu yang aku suka tu!! Hehe..

Korang suka makan apa masa Deepavali?

13 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

suka idli jugakkk sedap kan idli... :)

mama_umar_maryam berkata...

emmm..muruku!!!

Kazaztan Team berkata...

idli tu mmg sedap...selalu makan kat kedai mamak aje...

kakyong berkata...

kakyong suka candy & ladoo

http://www.kakyong.com/2010/11/kuih-feveret-masa-deepavali.html

white rose berkata...

jgn kata tggu deepavali je, hari2 lain sy bedal jugak...

1. roti canai
2. capati
3. tosei
4. maruku

hahahaha...

Lelord berkata...

idli best..tp lela suke tosei telur, akalu mintak kena gtau nak garing. tp masa'elahnya kat doha xde toseiiiii

ana berkata...

suka gak idli tu...tapi candy kelapa x pernah makan!

h4ni3 berkata...

tgk candy kelapa ni teringat masa form 5, kitorg kna buat projek tunas saintis. So mengambil idea dari candy kelapa, kitorg hasilkan 'optimum candy'. Maknanya konon2nya dlm candy tu ada semua la nutrien yg budak2 perlukan. So takde la sia2 je makan kan. Dapat wakil sekolah peringkat negeri tu! Tp of kos la x menang idea merapu tu. Wakakakaka

maya amir berkata...

ohww dah lama tak mkn candy kelapa..

isabelle berkata...

i pun suka candy kelapa tu sebab i suka mains. geng la kita.
tiba2 terbayang putu mayam...aisey..kalo dpt yg tu... biasanya gula tu mesti i mkn byk2 dgn sejemput je putunya.hahaha.ngelat

Nia berkata...

Lady:pergh! terangkat!

Zety: tu feveret sepjg zaman Zety..hehe

Kazaztan Team: a'ah,..kedai mamak pun ade..hehe

kak yong: nanti saya terjah kak

white rose: hehe..lupa lak, akak pun suka muruku..

Lela: ala,..siannya dia. takde restoran india kat sana?

ana: kalau ana rasa candy tu, sure nak lagi..hehe

hanie: fuyoo,..canggih manggih jgk idea korg tu!

maya amir: sedap kan!

isabelle: i pun suka mkn putu mayam mcm tu jgk..tapi kalau gula dia tak byk,..tensen..hehe

Ayin Masliza berkata...

saya suke tosei... maruku...kuihhh apa ntahhh yg keras sangat tu, balik kat dinding pun boleh berlekuk dinding.... vade.... yaaa tuhannnn napr plak bukak topik ni... lapar terus perut niiii....

DrSinga berkata...

wehhhhhhhhh...
kita geng!!!!!!
fevret kita kandi kelapa tu!!

(walaupun makan dengan penuh gilti...)