Khamis, 14 Oktober 2010

Stok Lampin Pakai Buang Murah

Sebenarnya takde la murah sangat, tapi murah jugak berbanding harga pasaran
Office-mate aku ada kawan kerja kat kilang ni, staff memang boleh beli 2 kotak setiap bulan, kebetulan kawannya ni tak beli bulan ni, aku pun menyelit la nak beli jugak.

Tapi, bulan ni aje la. Bulan depan aku kena beli sendiri di pasaraya ya..huhu

Ini brand pertama yang Diha pakai selepas dia lahir..hehe. Tapi, masa tu saiz newborn la.

Apa pilihan korang? Lampin pakai buang biasa atau Cloth Diaper? Kenapa?

19 ulasan:

mamalieyna berkata...

suka ber diaper pakai buang je..sbb dh biasa =P..ber CD tu tak biasakan lagi..camno tu?

ana berkata...

lampin pakai buang biasa...anak ana pakai pet pet dr lahir smpi skrg. dua2 sama :)

maya amir berkata...

wahhh mmg murah ke..my son kecit2 dulupun pakai ni..serasi sungguh:)

lina berkata...

Nia - tak apa janji ada discount tu yg penting boleh jimat :)

Marina Fazzly berkata...

org masih x mengerti lg bab2 lampin ni,hehehe....tunjuk ajar ye nnty...huhuhu

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

ala,igt u jual td..nak order 2 kotak..hihi..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

brapa rege sekotak tu?

mrs adam berkata...

wah bestnya banyak stok,jimat skit dapat beli kat kilang kan.dulu anak satu pakai Drypers jugak,lepas anak dua tukar cloth dypers pulak sbb nak jimat.hehehe.tapi drypers ada jugak stand by in case CD basah semua

tukang karut berkata...

banyaknyerr.......nk buat selimut ker?

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

anak aku dh Xl.dia pun pakai brand ni.berapa satu ni ko beli?

~~@lyci@~~ berkata...

wah, bestnya bole beli stok byk2 camni..
bole kirim x hehe..

DrSinga berkata...

dah 5 anak.. semua pakai buang punya..
dah agak terlambat untuk CD ni..
kalaulah dulu2 dah ada..

Kie-yu berkata...

wohhh
berbaloi2 ni sis :D

isabelle berkata...

i xleh rely on CD, sebab pemalas tahap dewa.

so, dlm byk2 brand, huggies yg paling ok dgn adam. drypers tu kat bhgn strap dia tu tajam skit la.

Liza berkata...

anak2 k liza smua pakai buang jer and drypers was also the brand we use

MamaDamia a.k.a Haiza berkata...

wah untungnya...jatuh berapa hengget je semua tu...sure berbaloi-baloi kan..

Nia berkata...

mamalieyna: CD ni menuntut kerajinan sikit, tapi mmg jimat..hehe..saya pun masih tak rajin lagi ni

ana:sama la kita..hehe

maya: wah, kebetulan sama ya

Lina: dapat la jimat sikit, hehe

Marina: kalau rjin, bleh pakai CD, kalau tak rajin pakai pampers je..hehe

ayu oyie yuna: kita pun beli kat org aje yang..huhu

rose: dalam RM70 rose

mrs.adam:uii,..memang kena ada back up pampers biasa, kalau tak naya kita

tukang karut: ko tolong jahit jadi selimut ek?haha

ellis: sekotak ni dalam RM70 kot.

alycia: i pun dapat beli ni bulan ni aje yang..:(

DrSinga: boleh jimat sikitkan dengan CD..hehe

Kie Yu: boleh la untung sikit dik..hehe

Belle: huggies? hmm,..yg itu Diha belum cuba lagi.

Liza: kebetulan lak sama kan kak

Haiza: dalam RM70++...tp bln dpn tak dpt dah..:(

kakyong berkata...

Nia,
anak2 kakyong sblm fully CD kakyong guna drypers & tesco choice... ;)
la ni dah 10 bulan fully CD...

ummi_muaz berkata...

ummi pilih untuk pakai cloth diaper untuk ank ummi..resultnya sangat berbaloi-baloi dan jimat..plus anak bebas dari bahan kimia yang berbahaya yang terdapat pada disposable diapers tu..blh tgk entry dkt page ummi..=)