Selasa, 5 Oktober 2010

Sensasi Baru di Facebook - Cikgu Shida

Aku tak sure pun dia betul cikgu atau tak, tapi dia banyak upload video klip mimingnya di youtube. Sekarang fan pagenya di Facebook dah cecah 2K!!

Tapi, ada juga group ditubuhkan membantah apa yang dia buat ni.


Sebenarnya, apa yang dibuat ni, aku perasan satu aje. Cikgu Shida ni berani exposed diri dia untuk buat sesuatu yang dia suka.


Apa perkara yang paling berani pernah korang buat? Kongsi la sikit!

26 ulasan:

Kie-yu berkata...

kurang sopan la sis rasanya kita pompuan wat gitu..
pendapat kie-yu la

*diera* berkata...

yup.. walaupun tak berapa berkenan ngan miming dia tapi dr positiv way, dia adalah seorang yang berani.. positiv ke? heheheh
tapi ntah la.. huhuh parents dia tak kisah kot..heheheh atau dia bercita2 nak jadi retis lum kesampaian... heheheh

ajjah berkata...

i have nothing against it tapi kalau dia betul-betul cikgu then urm macam tak sesuai je

Adlina Husaini berkata...

haha hari tu ina layan tgk video2 klip dia sambil tunjuk kat huby..mula2 punya la gelak tapi lama2 rasa malu sangat sebab dia wanita yg kerjanya sgt dihormati dan bertudung pulak tu

ke mana hilangnya malu dan sopan santun wanita melayu kat diri dia?huby pun rasa malu tgk video tu sebab huby ina pun cikgu juga

so far ina tak de lagi buat perkara yg ina rasa mencabar maruah sebab rasanya kita tak sepatutnya buat macam tu

sebagai anak,kita carry nama parents
sebagai isteri kita carry nama huby
sebagai perempuan kita sentiasa terikat tapi ikatan itu cukup membahagiakan ^_^

wah panjang lak komen ina ihihi~

Kancilbiru berkata...

mmg tabik la ppuan ni...kalau ai malu2..hehehe

Kazaztan Team berkata...

tak ada...bab exposed meng exposed nie mmg keketaran...ehehhehe

Lelord berkata...

ekekekkee ai x berani...tp mmg sempoi lah cegu shida

isabelle berkata...

mmg berani, tapi i lbh nmpk aksi dia mcm memperbodohkan diri sendiri.

agak2 kalo i buat mcm dia buat, what will my students say?
cool? sewel? gila glamer?

err..guru besar dia x tanya dia apa2 ke?

mama_umar_maryam berkata...

tulah cikgu syida nih,xphm jugak..tp lantak dielah kan..heheh,takat ni plg berani nyanyi karoke kott,hik3

nieda berkata...

kt facebook mcm2 boleh buat

mamalieyna berkata...

malulah!...tu je jwpn saya..hehe..

white rose berkata...

1st tgk pun sy dh tak berkenan...
bkn kerana soal keberanian, tapi kesopanan seorang perempuan...

sy kenal cikgu ni kak...
sy penah jumpe dia...
dia mngajar didaerah sekolah saya...

ramai cikgu2 duk sbut pasal dia ni...
rasa malu la kpd golongan guru2 ni...

perkara beranik yg sy penah buat???

menyanyi dgn team gambus dimajlis sambutan raya bersama golongan datuk & datin yg ade ddpn sy...
hahahahahaha...

gilak beranik tuh...

sya berkata...

sebagai cikgu dan perempuan, pendapat saya, saya rasa tak sesuai.. kalau dia buat untuk simpanan peribadi ok.. tapi, untuk tatapan umum, tak ok...

Marina Fazzly berkata...

ish! udah2 la kak, org geli tengok die nih! ish!

ana berkata...

secara peribadi, x setuju dgn tindakan cikgu shida tu. tak best la murid2 tgk...klu betul dia cikgu la. klu tak pun, tak manis sbg org perempuan!

tukang karut berkata...

pitcing ok,feel ok,
tang high note tu jgn bg idong kembang yek!rajin2 buat hising...hahahah

Syigim berkata...

berani tak berani ke...cikgu tak cikgu ke...personally i rase sikit2 dah la kan. stakat 2-3 vid tu org rasa klaka, terhibur pehtu dah le.

should stop while ur ahead! ;)

h4ni3 berkata...

1st.. betul ker dia ni cikgu ek
2nd.. memang berani tahap gaban
3rd.. tak sesoaiiiii...
4th.. suh dia gi ujibakat af9 pasni

hehe

shima berkata...

pada sape sape yg tengah marah ke sedih je,sure kalau tengok video teacher shida nie confirm gelak tak ingat.haha

AdD berkata...

Agreed wit isabelle... mcm memperbodohkan diri sendiri...
Dia nak tiru mcm 2org budak lelaki filipine yg ada page kt Youtube n famous tu... diaorang buat xnmpk jelik or bodoh sgt... tp This girl buat terus nmpk mcm ba alif nga nga..suka hati dia lah...

chugie berkata...

amboi.. glamer lah die ye.

ummu luqman berkata...

tak shesuai laaa.. berpada-padalah nak mengexposekan diri pun.. :)

-nurul- berkata...

cikgu syida ni tah pape r
brani ade 2
1- berani wat benda baek..contoh g perang ke..
2 berani menipu or wat benda bodo cm dia r
memang bg dia fun..tp dlm mase yg sme dia da memalukan profesion keguruan..cikgu tu role model..kalu da cikgu cmni..cmne anak2 murid nak bejaya n ad adap.bak kate pepatah..cikgu kecing berdiri,anak murid kencing berlari..kalu ad 1000 owg cmni..x mustahil negare kite akn dijajah lg..
kalu dia nak wat benda bodo ni pown..
xyah r babit kan status cikgu tu..
memalukan je..
sy yg bakal guru ni pown begang tgk dia wat cmtu..sbb nila setitik,rosak susu sebelanga...

Lily berkata...

saya tunggu Cikgu Syida masuk dalam senarai ni

List of YouTube Personalities

Sumijelly berkata...

hehehe.... pas nie confirm dia malu..


Sumijelly.com

Farra Dhelina berkata...

rasanya mmg dia cikgu..entah la ssh nk ckp..mgkin hya kerana profession dia seorg guru, dia di pndang slh bila buat mcm tu..