Ahad, 17 Oktober 2010

Rakaman Perempuan Bergaduh

Aku tak ikut sangat realiti TV ni sebenarnya. Bukan sebab aku eksen, tak sama sekali. Tapi, sebab aku tak
sempat nak tengok TV. (Diha asyik nak tengok Upin & Ipin aje..huhu)

Ini antara rancangan realiti yang aku tahu. 
Source: TV9
Nak cari gadis Melayu kot. Tapi, aku kurang jelas diaorang nak cari gadis Melayu yang macam mana. Macam tahun 70-an dulu ke, atau yang moden dan berdikari?

Sejak AF3, dengarnya penonton jatuh mendadak. Tak tau kenapa, mungkin bila sesebuah rancangan tu dah jadi sangat popular dan capai kemuncak, dia akan terus jatuh lepas tu kot. Tapi, AF masih ada ramai peminatnya sendiri.
Tak pernah tengok lagi..best ke?

Apa-apa pun, aku rasa kat Malaysia ni, kita masih belum ada rancangan realiti macam ni lagi

Source: Here
Ini, semua ada. Rakaman tu aku rasa 100%, takde apa yang tapis. Rakaman diaorang bergaduh ada, hari-hari buat ape pun ada. Tapi, rasanya budaya macam ni agak kurang sesuai la untuk negara kita ni. (Tapi aku suka tengok pulak tu,..apeda..) Kalau ada pun rancangan yang membabitkan aktiviti seharian, seingat aku Gugu Gaga Erra kot. Tapi, tu pun takde la segala-galanya tunjuk pada penonton. 

Korang suka tengok realiti TV ape?

18 ulasan:

Farra Dhelina berkata...

suka tgok ptandgn nyanyi lerr..hihihi..tp af dah kurang laa...

ajjah berkata...

suka tengok kimora lee.. :) sebab suka tengok kekepohan dia haha

Lelord berkata...

sehati berdansa ekekekekke

Miss Q berkata...

nia kena ingat, kita asal nampak kamera aje terus jadi span tibe-tibe kan.. yg gugu gaga erra tuh, memang lah erra pandai berlakon. yg assisstant dia tuh?

haaa.. and my fwen ckp, dalam gugu gaga erra tuh scene yg panas2 mm saje disuruh buat. bukan naturally..

zura@iwan berkata...

slm kembali Nia...dtg pollpw nia..thks dtg ziarah blog kita...keep in touch ye..

ana berkata...

ana suka rancangan realiti AF...tapi time konsert je la tgk. yg lain tak ikut pun...hehehe

mrsboan berkata...

layan idola kecil dgn Iffah...haha..pastu kenalah selit sikit unsur2 spt...'tak boleh tau nyanyi dpn org ramai...berdosa'....'tak boleh tau pakai seksi2 mcm tu..berdosa'.....haha tapi layan gak..emaknya yg beria..mana anak tak ngikut...aduhaii..

Iena berkata...

saya suka AMERICAN'S NEXT TOP MODEL... BRITAIN'S NEXT TOP MODEL... BIGGEST LOSSER, AMAZING RACE... RESTAURANT MAKEOVER...
hmmm... Gadis Melayu & Pilih Kasih langsung tak layan... hu3...

isabelle berkata...

xberapa suka realiti tv. byk mengarut.
paling2 pun ala2 sehati berdansa gitu suka la.hehe

mariaariffbaby.com berkata...

kita suka yang rancagan realiti yang libatkan kuruskan badan tuh..apa ek program tuh..Biggest Loser kan?

~ayu.oyie.yuna~ berkata...

nia,sy pun tgk yg kardashian 2..tapi sy rasa gaya hidup deme ni melampau & x sesuai utk tontonan org kita..kan?

chugie berkata...

dulu rajin jugak melayan rancangan realiti tv ni, tp skang ni.. dah agak kureng lah.. rasa cam entah ape2 entah.. :P

Liza berkata...

suka tgk criter denise richards, lupa lak nama criter tu

DrSinga berkata...

ada lagi banyak benda alah realiti ni eh???
boss kecik kontrol rimot...
nengok upin ipin..finneas and ferb..little einstein...

Nia berkata...

Farra: tu la,..sbb dah byk musim kot AF..huhu

ajjah: kekadang tgk Kimora, teringat Janice Dickinson..hehe

Lelord: ha,..tu mmg syok layan.

Miss Q : haa,..i ada dgr jgk tu, realiti Tv ni byk berlakon jugak, hihi..

zura@iwan: thanks dear..keep in touch..:)

ana: ui,..AF kalau yg diari tu, mmg tak terikut. letih..konsert dia larat lagi nak layan kan.

mrsboan: haha,..anak2 sedara saya pun suka betul nengok idola kecil tu.

Iena: a'ah la,..lupa lak. saya pun suka sgt tgk ANTM model tu. best tgk diaorg punya challenge.

isabelle: haha, tu memang menarik jgk kalau dilayan.

mariaariffbaby: oh, rancangan tu thrill jugak. nak tgk seksa betul nak kuruskan bdn kan.

ayu oyie yuna: oh..memang tak sesuai dgn kita. kita ni sekdar tgk je, diaorg ni dah sosial sgt.

chugie: realiti TV ni bermusim, ada time, kita boring lak dah.hehe

Liza:oo,..tau. dulu ada dekat E.

DrSinga: adoi,..sama la nasib kita

Nia berkata...

Farra: tu la,..sbb dah byk musim kot AF..huhu

ajjah: kekadang tgk Kimora, teringat Janice Dickinson..hehe

Lelord: ha,..tu mmg syok layan.

Miss Q : haa,..i ada dgr jgk tu, realiti Tv ni byk berlakon jugak, hihi..

zura@iwan: thanks dear..keep in touch..:)

ana: ui,..AF kalau yg diari tu, mmg tak terikut. letih..konsert dia larat lagi nak layan kan.

mrsboan: haha,..anak2 sedara saya pun suka betul nengok idola kecil tu.

Iena: a'ah la,..lupa lak. saya pun suka sgt tgk ANTM model tu. best tgk diaorg punya challenge.

isabelle: haha, tu memang menarik jgk kalau dilayan.

mariaariffbaby: oh, rancangan tu thrill jugak. nak tgk seksa betul nak kuruskan bdn kan.

ayu oyie yuna: oh..memang tak sesuai dgn kita. kita ni sekdar tgk je, diaorg ni dah sosial sgt.

chugie: realiti TV ni bermusim, ada time, kita boring lak dah.hehe

Liza:oo,..tau. dulu ada dekat E.

DrSinga: adoi,..sama la nasib kita

h4ni3 berkata...

Biggest Loser Asia!! hehe
dengan Amazing Race
kira reality show jugak tu kan?

Anne berkata...

me suka tengok Biggest Loser. motivasi diri sendiri juga. (^^o)