Selasa, 26 Oktober 2010

Ponti Anak Remaja = Twillight?

Ada drama baru akan disiarkan di Astro Ria.
Source: here
Penerbit drama bersiri ini mungkin sedar betapa popularnya cerita-cerita bertemakan Vampire sekarang. Contohnya
source: here
Twillight

source: here
Vampire Diaries

Dari sinopsisnya, aku rasa memang jalan cerita tersendiri dan tak tiru Twillight atau Vampire Diaries. Cuma persamaan dari segi tema saja, iaitu Vampire  Lebih-lebih lagi, pontianak Melayu tak sama dengan pontianak (vampire) mat salleh ni. Cerita-cerita macam ni, tengok untuk hiburan saja la ya.
Baca penafian persamaan Ponti Anak Remaja di sini

Ini Mini MTV untuk drama bersiri ni



Aku perasan sesuatu bila aku baca OhBulan!
source: oh bulan!
Ini salah satu watak cerita Ponti Anak Remaja
source: here
Ini Edward Cullen dalam Twillight

Aku nak tanya pendapat korang, sama ke?

11 ulasan:

maya amir berkata...

jawapan cliche dari derang.. kebetulan kot.. padahal kdg2 tu terang2 cilok kan..:)

ana berkata...

tak sama la...tapi dua2 hencem! hahahaha

[-suziey-] berkata...

xpnh tgk lagi..hmmmm camne tu..tp klu btl la mirip2 haih..kekeringan idea kah mereka ini..huhu

DrSinga berkata...

dua-dua cerita kita tak pernah tengok...
malam2 pun asyikkkkk 611, 612, 613

Kazaztan Team berkata...

mcmc sama...version kaler rambut aje lain...

isabelle berkata...

adapun i x tengok citer2 ni.hehe.none of the above.
maka no comment

mama_umar_maryam berkata...

beselah,dah sah2la tiru..tp as usual xkan mengaku..cubela rendah diri sket,ngaku jelah kan..

h4ni3 berkata...

ehh.. tak sama... tak sama..
hehehe

h4ni3 berkata...

Nia... tag siapppp!
hahaha

white rose berkata...

xtau pun ade cite ni kat astro, walhal sy adeje astro...
hahaha...

dua2 sy tak minat, dorang xhensem pun...

YEEEEEHAAAAAAAAA!!!

Nia berkata...

maya amir: hehe,..kalau tengok, jln cerita mmg lain, tapi tema cerita tu lebih kurang,..hmm..

ana: hehe...yg malaysia punya version tu tak kenal pulak siapa..baru kot

suziey: minggu ni kita tgk..hehe

DrSinga: tu kira sgt ok, kitaorg asyik CD upin,..dah nak loya dah ni..huhu

Kazaztan Team: tu la,..ada elemen2 yg sama skit2 mcm tu

Belle: takpe u tak tgk Belle, takde rugi ape2 pun babe!hehe..

zety: haha,..idea asalnya mungkin idea dia, tapi bila dah amik2 skit elemen cerita lain,..tu yg jadi kurang ori skit tuh..

Hanie: nanti mau baca..hihi. mmg le tak sama..haha

white rose: belum start lagi dik oii,..this week kot.