Khamis, 21 Oktober 2010

Mari Masak Fettucine

Aku masak Carbonara Fettucine semalam..hehe, namanya macam pelik aje, tapi buatnya takde la susah pun.

Tapi, untuk sesetengah orang (macam En.Suami), akan rasa muak sikit la. Tapi, aku suka!! hehe..


Pic. source: e-marketkhas.com
Aku cuma panaskan ini
dan rebus Fettuccine ini.
Spaghetti biasa kita makan tu, macam mee kuning , fettucine ni leper.

Pasta ni ada banyak jenis. Aku cuma tahu 3 aje..
Pic.source: google
Macaroni

Pic. source: google
Spaghetti

dan Fettucine tadi. Hehe..

Pizza tu kira pasta ke? Korang suka makan pasta apa?

 

18 ulasan:

ana berkata...

ana tau lagi satu lasagna...ana suka macaroni bakar..huhuhuhu

tukang karut berkata...

mee goreng mamak 1!!!mamak taruk lebeyy...

mrs.spicy berkata...

hihi..rasanya pizza tu bukan pasta..farah suka angel hair spaghetti.. tak muak

zura@iwan berkata...

sy x penah mkn ni....sy pon kalu mkn sll mcm spagetti ke...jd muak...

mama tisya berkata...

suka pasta...tp slalu buat guna spaghetti..jrg guna macaroni or fettucine..kita pn guna prego tu gk..senang and cpt:)

Sidratul Muntaha berkata...

pizza tu bukan laa..
piza tu pizza.
ahahaha..
aku suke mkn fettuccine
sbb sedap klu makan dgn seafod
tpi klu lasagna tu mmg jtuh kategori pasta
yum yum yum.
meleleh air liur.

Syigim berkata...

sukanya topic ni!!! sbb my boys n me mmg suka sgt2 pasta. ape2 pasta lah - mac n cheese ke, fettucini ke, yg spiral2 tu ke.

pizza tu bukan pasta rasenya tp lasagna tu ye. hihi. suka suka suka!

mmg senang muak kalo makan fettucini ni, so kalo xnak kasi muak sgt, suh cik abg makan ngan garlic bread atau fresh salad okeh :) eiiii dah terbayang2 dah :)

tiefazatie berkata...

wah!!sis..ifa suka sume jenis spageti tau..ifa sllu masak nie..sume jenis prego yg dlm tin tue msti ada dalam stok mknn kami di umah..hihi..

DrSinga berkata...

saya suka pasta free!!!!!!!

Enna Banana berkata...

orang kata sos prego tak boleh makan
sebab ada pork mix.
sila baca label ^.^

mrsdjones berkata...

Nia,
Saya suka pasta jugak! Kat rumah mesti ada stock. Prego sauce mmg memudahkan :p Selain Spaghetti, saya suka angel hair sbb boleh digoreng mcm meehoon n sedaaap!

white rose berkata...

owh, benda tu kena rendam barulah boleh masak ye...

sy pelik tengok cina beli banyak2 mende panjang2 tu...bila sy pegang keras giler...

haish...memang sy ni taste KAMPUNG laaa kak...

Lady of Leisure berkata...

jarang bebenor makan, kat rumah tak pernah langsung masak pasta hehe

Liza berkata...

pizza bukan pasta. liza suka bolognese, faveret tu!

mama_umar_maryam berkata...

zety+umar mmg antu pasta,husben tekak nasik, maryam xpasti lg ikut sape,hehehe

transformed housewife berkata...

banyak lg jenis pasta yg tak dijual kat sini. Yg biasa ada; spaghetti, fettucine, spiral, macaroni.

Nia berkata...

ana:ooh,..a'ah..macaroni bakar sedap kan.

tukang karut: ko nak makan mee atau mkn mamak? hehe

mrs.spicy: angel hair tu nipiskan..jadi takde la cpt kenyang..hehe

zura@iwan: hehe,..sama mcm en.suami saya lak.

mama tisya: takpe, spaghetti lagi senang jumpa kan

Sidratul muntaha: haha,..confused kan pizza. uii,..sama la,..suka sgt kalau lasagna tu.

Syigim: thanks for the tips Syigim! I mmg frust bila husband i tak mau makan langsung..huhu..

tiefazatie: hehe,..sama lak kita. mesti buat stok punya.

DrSinga: wah...saya juga!!

Enna Banana: Eh, ada pork ke? Ni ingredients dia..
Ingredients (carbonara prego):
Vegetable Oil (Canola, Corn, Soya Bean), Wheat Flour, Mushrooms, Cream, Dairy Powder (Whey Powder), Modified Starch, Salt, Garlic, Soy Protein, Flavouring, Sugar, Pepper, Monosodium Glutamate, Yeast Extract.

mrsdjones: ha,..betul tu, dia tak setebal spaghetti biasa kan

white rose: ala, takpe la, bukan semua org suka makanan pelik2 ni..hehe

Lady: lepas ni boleh cuba pulak..hehe

Liza: haha, saya yg confused la ni

zety: serupa lak perangai husben kita, tak suka makanan selain nasik

kak nur: wah,..akak byk tau ni! hehe

Lily berkata...

Pasta ada banyak jenis laa

Contohnya...