Rabu, 6 Oktober 2010

Mari Belajar masak Ratatoille

Hujung minggu lepas, aku, Cik Lily & Juan ke Cilantro Culinary Academy. Juan dengan Cik Lily yang dapat invitation dari Samsung. Lepas tu Juan ajak aku sebab dari tu aku ala-ala bersemangat bila dengar Juan join kelas memasak.

Muka-muka semangat.

Ini buat bun kacang merah. Rupa aje nampak lain, tapi sedap woo..jangan main-main, kitaorg boleh bukak bakeri dah ni..hehe..
Ini dim sum ayam & udang. Filling dia diaorg dah prepare dah, kitaorang just letak dekat dalam kulit dia aje. Itu pun aku fail. Aku tengok Lily & Juan buat, ok jgk. 

Aku yang ala-ala semangat. Kat rumah semangat macam tu jugak ke masak? hehe
Ini hidangan terakhir kami, Ratatouile (betul ke ejaannya ni?). Ini hidangan ikan siakap dan sayur-sayuran.
Percaya tak, semua tu kami masak dengan menggunakan microwave Samsung? haa..microwave ni canggih, mengukus pun boleh tau. Kalau korang minat nak join leisure programme memasak, boleh check di Cilantro.

P/S : Kalau nak resipi masakan-masakan kat atas, email aku ya..hehe. 

Apa masakan luar negara yang korang pandai masak ya?

20 ulasan:

mama tisya berkata...

sedapnye....

Hidayah Ismawi berkata...

fuiyoo.. yg ban kacang tu pun masak guna microwave ke ... I love those..

Kancilbiru berkata...

sedapnya....tak pasti la..spageti kot..hehehe

azmi yusof berkata...

ratatoulie yer...sekarg hari2 mengadap tgk dvd citer tu..anak punya pasal..."anuone can cooke!!"

Syigim berkata...

bestnye korang main masak2! hihihii...

masakan luar negara? nak sgt sgt sgt blaja masak nasi mandi!!!! :D

isabelle berkata...

LASAGNA!!!

bila nia nak ajak pi rumah ni? nak makan....errr....dimsum lah. hahaha.boleh?

Izzatul Iman berkata...

rattatouile ape ke bende tu memang sedap. hari tu buat pertandingan memasak, makanan tu la yg dpt no. 1...haha...

tapi bestnye kalau dapat makan lasagna...

tukang karut berkata...

mne topi tinggi ko?

Marina Fazzly berkata...

mcm best je...sampai hati akak xnk ajak org sekali...huhuhuhu

ajjah berkata...

soooo... bila nak kasi kitorang makan?

white rose berkata...

hahaha...

memasak???

sy???

fail!!!

hahaha...

sila gelak sorang2...

dsarah berkata...

terliurnya..kita nak gak resepinya...
email:) sarah79ad@yahoo.com.my

kita tau masak chicken chop...kategori masakn luar negara ker...huhu

h4ni3 berkata...

ajar i pulak buat dimsum tuuu!!!

Liza berkata...

wah, dah pandai masak dim sum lah nie, so boleh ler dtg rumah enjoy the dim sum kan *wink*

Lily berkata...

ratatouille ada ikan siakap? This is new information for me

CikLilyPutih berkata...

ala Nia,
belom sempat buat lagi lah.maybe jap2 lagi kot

Little Mama™ berkata...

fuyooh.. chef semangat!!

LotBuzz berkata...

Whoa, mama. sgt nice recipe. suka dim sum! Salam kenal dari Lot.my ya

ana berkata...

pakai microwave jer? wah, hebat tuu...

DrSinga berkata...

tak nak e-mail resepinya..
nak makanannya!!!!!!
:)