Selasa, 21 September 2010

Tudung RM10

Tudung ni harganya RM10. Aku beli untuk Hari Raya.
Tapi, budak kecik ini cuma pakai 10 saat aje. Masa bergambar ni. Lepas tu dia terus bukak. Hisyk,..simpan untuk tahun depan la nampaknya. Ingat nak train Diha pakai tudung,..hehe. 

Umur berapa sesuai ya nak train anak pakai tudung ni? 
Diha sekarang ni 2 tahun. 

19 ulasan:

[-suziey-] berkata...

hahhah 10 saat je pakai..ekke:p xpela slowly la..xleh nk drastik trus..

mamalieyna berkata...

herm..taktau la pulak, umur yg sesuai..kalau dia selesa ok je mulakan dr skrg kot...tp eina ingt ustazah eina dulu..anaknya dlm umur 4 tahun kot, rudget jer siap berskirt jeans n rambut lepas bebas panjang mengurai..padahal anak ustazah,,maybe dia nak anak dia merasa bergaya n pakai gitu2 time kecik, bila dh besar tak boleh lagi..herm..taktaulah...

apapun benda yg baik, mula dr kecik2 ni adalah lebih baik rasanya kan..

Farra Dhelina berkata...

mmg tak leh pakai lama kan bebudak ni.tahan bpe saat je..pastu, zasss tarik!

iem berkata...

alala tomeinya diha pakai tudung tu.. dia rimas lagi kot nak pakai lama2 tak pe next year leh try lagii hehe

fabulous.farah berkata...

huhu..farah dulu sekolah pasti, so kene pakai tudung g tadika. lepas tu nak keluar rumah pon kene pakai tudung..huhu

Hidayah Ismawi berkata...

I guess it's good to start early but must avoid forcing at a young age, kinda have to let them naturally like wearing it and knowing that it is a good thing to do.

Always compliment kids who wear it. For me, Aishah wears whenever she wants to ..kalau panas bukak .. no worries ..she's only 3..

MY LATEST ENTRY: Destinations

ana berkata...

ana x suka budak2 kecik pki tudung...tak kemas. seeloknya 4 thn ke atas bg pki tudung, klu dia buang jgn paksa...klu dh sekolah, kena la paksa...hehehehe

chugie berkata...

mujur die nak pakai 10 saat.. dr x bersaat langsung :D

emm kene ajar pelan2 kot, nanti lame2 sure die nak pakai tudung..

syira qahira berkata...

salam,
anak adik sy start dari 2 bulan lagi dah ajar pakay tudung
sekarang nak kuar mana-mana dia dulu yang mintak..
pandai-pandai je dia..

h4ni3 berkata...

hahaha
sama macam khayra
pantang betul letak pape atas kepala dia.. tak kira la tudung ker, sepit rambut ker.. paling lama 10 minit jer lekat

Tanpa Nama berkata...

for me, tak perlu pon train dia pkai tdung time kecik2. dia kecik lg. kalau dah masuk sekolah, darjah satu, bru la start train pkai tdung.

Miss Q berkata...

kalo tgk budak2 kecik pakai tudung dengan peluh2 nya mcm kesian tp memang patut train awai2.

dan bengkek kalo tgk mak jenis bagi anak pakai tudung x matching dengan baju. Mak nye nak lawa-lawa baju siap matching kaler dengan tudung dengan brooch.

Sekali tengok anak, masyaAllah.. baju corak hijau. Tudung corak merah! Seluar cokelat. dah macam pokok dah haku nengok nye haaa

isabelle berkata...

huh..sampin si adam pun berapa saat je dok kat pinggang dia. rugi je beli.
tahun dpn harus la dah x muat

Ain berkata...

tudung baby biasanya harga dia sepuluh ringgit ke bawah kan....

kalau untuk sarah ain lagi suka dia pakai tudung jenis takde awning, melekap jer kat muka...

hehehe....

anak2 kalau dibiasakan dari kecik mungkin lebih senang nak didik dorang pakai tudung, papepun jalan terbaik adalah dengan tidak memaksa....

gud luck untuk nia...

nieda berkata...

mmg susah nk pakaikan budak2 tudung..puas pujuk pun tak jalan..dorang nk bebas

white rose berkata...

skrg kena biasakan...
mahal jugak akak beli...

sy beli murah je, 5 hengget...
hahaha...

naseb baik anak buah perempuan ade 5 orang je...

so, save budget...

Anna Da Lady berkata...

salam ziarah.hmm, sepupu saya sangat bertegas pasal pakai tudung dgn anak dia.skang anak dia dah 2 tahun..dia kata kat anak dia, kalau nak ikut abi and ummi, pakai tudung ni.kalau tak, jangan ikut.hehe.tapi,ikut keadaanla.kalau panas je nmpak cuaca di luar, takdela suh anak tu pakai

Nia berkata...

suziey: kita yg dewasa ni pun terkejut kalau drastik kan..huhu

mamalieyna: eh,..betul..ade org biar anak dia melaram habis dulu...baligh aje terus kena pakai tudung..hehe

Farra Dhelina: suka tgk bebudak ni pakai, muka diaorg bulat je..hehe

iem: kena ajar perlahan2 kan..hehe

Fab Farah: wah,..bagusnya,..kecil2 dah muslimah

Hidayah: thanks dear! suka tengok aishah pakai tudung..comel!

ana: ikut kesesuaian anak juga kan

chugie: haha,..mula2 dulu nak sarung pun dia tak bagi

syira qahira: ye ke? isk..isk..alhamdulillah,..pandai dah dia.

Hanie: hehe,..10 minit kira mantap la tu Hanie, dari 10 saat? hmm..

Tanpa Nama: ikut kesesuaian masing2 kan

Miss Q : Faham situasi mcm tu Qast, kalau saya terbalik, anaknya pakaian ok2, maknya selekeh..hehe.

Belle: hehe..sama mcm tudung jgk sampin tu kan, bebudak malas nak pakai

Ain: thanks ya,..sebab takut jugak, kalau tak betul2 train, besar nanti dia tak faham bila kita kata wajib

nieda: diaorg sebok nak free hair..hehe

white rose: uii,..berbaloi tuh,..beli kt mana?

Anna: kena flexible kan awal2 ni

m4ruk0 berkata...

kiut la diha pakai tudung! bagus ade niat macam tu. harap bile sampai mase nanti, diha akan pakai tudung tu. insyaallah ;)