Selasa, 7 September 2010

Mari makan boat!

Boat ape? Steamboat! Kami pergi berbuka steamboat ni baru-baru ni. Ok jugak, dalam RM22.80++ harga buffetnya. Memang banyak la pilihannya.

Sampai kembang-kembang bintang ni, tapi takde sapa nak ambik dia..hehe


Diha suka yang muka beruang tu. Boleh tahan rasa makanannya, sedap jugak!

Ada 2 jenis air rebusan, ayam dan tomyam. Pilih aje apa nak, banyak frozen macam fish ball dan lauk-lauk yong tau fu dan ada jugak makanan laut macam udang dan ketam.

Diha memang makan sepah habis malam tu, isyk, nasib baik la bukan mak yang kena cuci, orang kedai tu yang kena..hehe.

Ada hidang nasi goreng, fries..owh,..ais krim pun ada banyak pilihannya.

Kalau berminat, boleh ke Flaming Steamboat website ya!


Korang suka steamboat tak? Kenapa?

17 ulasan:

ana berkata...

suka sesagtttt.........ana suka mkn benda yg bersup. yummmyyyy...

Marsha~ berkata...

saya suka!!!sbb sedapleee.. hehehe

ibu WaWa berkata...

Bestnya steamboat. Ada 2 pilihan rasa. Harga pun berpatutan.
Masalahnya jauh sangat nak pergi. Huh...huh...huh...

Kak Wa suka steamboat tomyam sbb masam dan pedas.

chugie berkata...

sedapnye makan boat.. :D

selamat hari raya nia..

isabelle berkata...

mana lg sedap kalo compare dgn johnnys?

btw,
slmt hari raya ye. i mta maaf kalo ada yg tersinggung secara x sengaja

mrsboan berkata...

suka...suka..sebab apa ek? suka la senang kata.. ekeke...saya penah pegi situ...kena plan pergi lagi nih!

Farra Dhelina berkata...

suka jugak..

mknan yg elok utk diet hehe

* comeynya ade beruang!!

* jemput amik e-card ye, slmt hr ry nia!! :)

Little Mama™ berkata...

fuuh..leleh air liur tengok steambot nihh.. Selamat Hari Raya nia!

mama_umar_maryam berkata...

sukee,esp klu kuah ade pes tomyam mcm kt johny,huhuhu heaven hirup kuahh

ashraf berkata...

oh steamboat memang makanan kegemaran anak saya, sebab saya pun suka makan...bila time posa ni nampak sedap je tengok gambar tu...lapor ni....lapor2....hehe

white rose berkata...

sy suke...wah, nak g laa...
ok gak harga tu...

macam2 laaa bebola dia...
macam dalam cite korea...
sangat cute...

sy sukeeeeeeee steamboat...
kuah tomyam semestinya...

oh, lepas raya ni siap laaa...

anyway,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
AMPUN MAAF DIPINTA DIATAS SEGALANYA...

semoga bulan kemenangan ini memberikan seribu kemenangan buat kita semua...

hati2 dijalan raya...

Liza berkata...

liza suka sgt steamboat, slalu pegi yg dekat bdr baru bangi, and of course pilih tomyam

Lady of Leisure berkata...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
:)

CikLilyPutih berkata...

mestilah suker. jaga kesihatan.

h4ni3 berkata...

sukeee
senang dimasak.. sedap dimakan!
hehe

Nia berkata...

ana: wah..suka sup ya, sama la kita ni

Marsha: sama la kita..suka sgt..hehe

Kak Wa: akak kat Tapah kan? kampung saya tu,..2 jam lebih jgk nak ke sini kan? hehe..jauh jgk kan kak.

Belle: a'ah,..lupa pulak nak compare hari tu..tapi rasa Johnnys lagi ok kot. Maaf dari kami juga ya!

mrsboan: pernah pegi yek? puas makan kan..hehe

Farra: Betul tu,..utk diet pun sgt sesuai kan

Kak Ros: tu la,..rasa teringin balik..hehe

Zety: perghh! Johnnys punya pun bestkan

ashraf: sgt betul, bila tgk balik,..terasa perut berbunyi..hehe

white rose: eh,..ye lah..akak baru perasan mcm cerita korea punya..hehe

Liza: tomyam sedap kan kak..sup pun ok jgk..hehe

Lady: Selamat Hari Raya to you too dear!

CikLily: memang betul, sbb rebus kan

Nia berkata...

Hanie: mcm meggi dah..hehe