Khamis, 16 September 2010

Larangan ambil gambar di atas kapal terbang?

Aku ambik gambar Tasik Kenyir ni masa kami balik kampung raya kedua baru ni. Cantik betul...Tapi, aku cuak jugak nak ambil gambar dari atas kapal terbang, bila tengok orang lain ambik ramai2, aku pun sibuk nak ambik jugak.

Boleh ke tak guna kamera digital masa kapal terbang tengah terbang sebenarnya? Ganggu sistem atau tak?

18 ulasan:

mama zharfan berkata...

tak pernah plak me dgr psl larangan ni..

BUNGA berkata...

entahlah yer.. sy pun slalu belasah je ambik gmbr dlm kapal terbang.. pramugari tgok pun x der ckp apa2... ok kot.. :)

Kazaztan Team berkata...

dilarang ketika nak take off aje...

Liza berkata...

ye ker nia, liza slalu slamber je ambik...yg tak boleh masih take odd dgn landing je kot

mama tisya berkata...

tkde plak steward or stewardess tk bg amik gmbr dlm k/terbang tp ada gk member ckp tkleh amik..tk sure la..tp kita kalo naik flight sure snap jugak..hehehehe

h4ni3 berkata...

kamera digital tak ganggu
lenkali amik gamba banyak2 tau
hehehe

white rose berkata...

ntah...xpernah lak dengar bole ke tak bole...

[-suziey-] berkata...

salam..selamat hari ryaa! hehe lama dh cuti blogwalking:)

hmm sbnrnya xleh guna alat yg ade gelombang sbb dia akn mengganggu sistem kapal terbang tu..tp kaliu tgh atas awan tu bole je guna..cuma time dia nk landing n baru nk terbang tu xbole..hehe..rsnya la:D

Farra Dhelina berkata...

rasanya tak ganggu kot..sbb tak kuar pape msg pon kan..

ana berkata...

rasa mcm boleh jer...klu handphone yer pernah dgr org ckp xleh on..tapi klu on pun bkn ada line.

isabelle berkata...

masa yg diorg announce dilarang guna peralatan elektronik/digital tu, i x buat la.
otherwise, sakan je i guna.hehe

Miss Q berkata...

rasanya digi cam x kot.. henpon yg gnggu sistem kan?

Miss Q berkata...

oh lagi satu, mana 1 tasik kenyir ye? byk benor pulau2 kecik nye

ibu WaWa berkata...

cantiknya pemandangan tasik kenyir dari atas!

tak tau lah Nia. tak terfikir pun tentang boleh ke ambil gambar dalam kapal terbang?

apapun bestnye dapat naik kapal terbang. kak wa pun belum berpeluang lagi...

Bella Enveeus berkata...

oh LOL.. kalau camera takde ganggu apa2 pun.. there's no problem..

toughcookie berkata...

setahu i, only time berlepas dan mendarat je we have to keep all digital devices off. after the 'fasten seat belt sign' is off, boleh switch on our digital devices kecuali mobile phones without feature 'flight mode'. i think so la.

transformed housewife berkata...

rasanya guna kamera tak ganggu sistem pun. cuma telefon bimbit kalau ada yg guna je akan ganggu sistem. kalau pasang tapi tak guna ok je.

tukang karut berkata...

tkde makne nyer ganggu sistem,kamera tu bkn ade gelombang.kt awan tu lg mcm2 gelombang ade.tkde ape pom kpl trbang tu...