Isnin, 6 September 2010

Lagi Isu Hina di Facebook - Katy Lim Li Lian

Aku malas nak cakap banyak, nanti bahasa aku kurang sedap bulan-bulan Ramadhan ni.

Aku tak tau ini memang nama dan gambar sebenar atau identiti palsu yang diwujudkan untuk menimbulkan sentimen yang bukan-bukan.

 Cerita lanjut di sini

18 ulasan:

maya amir berkata...

nyampah laa skang ni..sume org bebas sgt ckp mcm2 kat online..huhu sedih2..patut kena banned manusia mcm ni.. anyway, slmt hari raya ye:)

ana berkata...

kepimpinan melalui tauladan...klu pemimpin atasan dr pelbagai bangsa pun berkelahi demi kepentingan sendiri...rakyat di bawah apatah lagi...

ajjah berkata...

i would say diorang-diorang ni nak publisiti, and nak kucar kacirkan kita semua.. the more we write or talk or publish the more they think we care and bother about them.. lagi dilayan lagi la over, so baik kita just abaikan because we know it's not true at all..

just my two cents worth

mamalieyna berkata...

rasanya dlm berita baru2 ni..akaun FB dier ni dh closed kan..tp pihak berWAJIB diarahkan utk disiasat jgk! WAJIB! saje cari pasal..Astaqfirullah...

Kie-yu berkata...

humban dalam neraka je manusia pesen ni
nyampah!

fabulous.farah berkata...

ya allah..dasyat nya

mrsdjones berkata...

Aduih. Sakit mata dan sakit hati sungguh baca komen dia. ckp tak berlapik :( Sedih. Apa nak jd dgn generasi muda ni (saya assume muda la sbb bahasa mcm budak tak habis sekolah dan tak bertamadun).

Apa2 pon, selamat menyambut hari raya utk Nia and family! :)

Anna Da Lady berkata...

Astagfirullahalazim..Itu lah manusia skang. Bilamana kita bebas bersuara, ada pulak yang menimbulkan sentimen cenggini...

mama_umar_maryam berkata...

kafir laknat ni,ckp apepon dah mmg neraka tmptnye kan,,

Farra Dhelina berkata...

buat kurang pahala pose je dgn org2 mcm ni!! eeiii rasa nak mencarut je...ni elok di buang negara je!!

nieda berkata...

x habis2 isu sensitif mcm ni

ibu WaWa berkata...

Ya Allah, ape nak jadi dengan masyarakat sekarang ni...

Sepatutnya budak ni patut bersyukur sbbnya masih lagi boleh dok kat Malaysia.

white rose berkata...

dah malas nak layan isu2 macam ni...
semua sengaja di lakukan...

konon nak dapatkan perhatian le tu...lagi 1 dorang xde keje lain nak dibuat...

SEMOGA ALLAH MEMBUKA JALAN KEBENARAN BUAT MEREKA...

ashraf berkata...

lepas satu, 1 masalah timbul... dunia dah akhir zaman mcm2 pekara berlaku....

Liza berkata...

tak sudah2 isu nie, lepas satu satu

fymso berkata...

Eii, macam-macam sekarang. Lepas satu, satu. Ish ish.

Nia berkata...

maya amir: selamat hari raya to u too dear!!

ana: ada betulnya juga

ajjah: ha..actually that is v. clever!i will keep that in mind.

mamalieyna: a'ah,..dah tutup rasanya tu

Kie Yu: harap2 ada hidayah buatnya kan dik.

Fab Farah: terbeliak mata masa 1st time baca..hisyk,..

mrsdjones: selamat hari raya to you too dear!!

Anna Da Lady: rasanya budak ni masih belum matang, sebab tu dia tak fikir implikasi tindakan dia ni

Zety: kita igt mcm ni aje Zety, ape pun dikatakan tentang Allah, Allah takkan tergugat.

Farra: tu la, kita ni yg kena byk2 sabar, bila kita respon, diaorg pun lagi naik..ieee..

nieda: mungkin betul juga, publisiti semata

ibu wawa: kdg2 sesetgh yg tak pernah rasa hidup susah memang suka nak test kestabilan negara sendiri

white rose: harap ada hidayah buat mereka

ashraf: kita sendiri yg kena kukuhkan akidah kita sbnrnya kan

Liza: kita pun dah naik boring kan kak

Farah Fymso: salah guna teknologi diaorg ni

CatlinaFly berkata...

1.confirm budak hingusan.tgk gmbr cam budak sekolah..so memang b.o.d.o.h boleh diagak lah hehe

2.saja cari kontroversi?

3.kesian pulak sy kat dia...dah la kafir pastu menghina agama org pulak..

semoga budak li lian ni dapat hidayah dari Allah SWT..amin..