Isnin, 20 September 2010

Kenapa aku tak dapat blogwalking?

Aku minta maaf banyak-banyak pada kawan-kawan yang tinggalkan komen tapi belum aku ziarah blognya. Aku takde internet kat rumah..huhu..modem kena panah petir seminggu lebih dah. Buat masa sekarang aku pinjam ini...
Tapi, kawasan rumah aku ni, terlindung dengan bukit sikit, jadi ’line’ nya tersangat la perlahan. Bukan MAXIS aje, DIGI pun aku dah try (pinjam jgk..hehe), sama slow jugak. Bila aku try nak bukak satu blog pun, berzaman menunggu, lepas tu last-last tak dapat pun,...haru betul aku.
Nak update blog pun taip awal-awal, bila internet ok skit aku copy paste dan buat scheduled entry...huhu..Itu pun banyak kali tekan publish, dan banyak kali kena re-load. Maka, ini la yang menganggu perjalanan blog walking aku..huhu

Takpe, ini untuk sementara aje. Sebaik saja internet aku ok, insha' Allah aku akan jejak balik. Jangan boring nak ziarah blog aku ni ya..huhu...

Ada idea lain di mana aku boleh dapatkan internet yang reliable untuk sementara?

12 ulasan:

Kancilbiru berkata...

ee notti betul petir ni g panah modem tenet ko..hihihi..takpalah, nak buat camna kan..kitorang rela menunggu nih..hihihi

ana berkata...

takpe faham...nak yg sementara ye, gi CC...hahahaha

Ieda Al-Habsyi berkata...

waa..patut la lama taknampak, sian ko, takpee...pasti boleh nnt kan, tapi geramkan takleh berblogging

Hanz berkata...

Kitaorang nak pakai DIGI soon since package company ada offer..last time pakai both Maxis & Celcom, sucks! Cuba ngan DIGI lak since budak2 opis kata ok..

h4ni3 berkata...

pegi cc jer nia
hehehe

isabelle berkata...

i cdgkan dtg la berwifi kat rumah i. hehehe.
cdgn ditutup...peace! :P

chugie berkata...

alahai.. siannye! pergi je lah ke MCD, dah tentu ade wifi!

Hidayah Ismawi berkata...

silalah gi tempat2 yg ada internet free ..hehe

white rose berkata...

sama la mcm sy sblm raya aritu...
moderm terbakar...

cepat2 g tmnet, terus dorang tukar yg lain...

laa ni dh ok

CERITA LEBAT berkata...

takpa..gua sentiasa datang melawat..

Nessa berkata...

Haluu Nia :)

Cian modem kene panah petir...

i pakai Digi brodband... tapi teramatla selow... kekura lagi laju! :(

i think kat Mesia ni belum ada lagi internet yang reliable... sedeh kan.

Nia berkata...

niza: tu la, adik kat umah tu tak reti2 nak off masa hujan lebat..huhu

ana: haha...berebut dgn bebudak yg nak main game online nanti..

Ieda Al-Habsyi: uii,..memang geram,..frust sesangat...huwaa!!

Hanz: ikut tempat agaknya Hanz, kawasan rumah kitaorg ni, line hp pun hancur..huhu

Hanie: haha,...dulu masa lepas SPM rajin betul pegi CC, sekrg boleh tak terfikir pulak. lupa diri sungguh..hehe

Belle: uii,..jangan diajak Belle, tak mau balik karang ni..hehe

chugie: takut en.suami tarik muka kalau selalu sgt..hehe

Hidayah: hehe,..masa cuti aje la nampaknya..

white rose: akak punya, selasa depan baru diaorg datang..huhu..

Cerita Lebat: thanks sebab sudi melawat ya!

Nessa: memang pun, i agree. kalau nak reliable, still kena pakai yang biasa punya kan.