Khamis, 2 September 2010

Kena ajar anak buat ni awal2, nanti kita yang senang

Aku paling malas nak cuci kereta, selalu En.Suami yang tolong cuci.
Aku mintak dia ajar Diha cuci kereta. Macam biasa, En.Suami pandang pelik kat aku. Eh,..Diha berminat tuuu..

Diha yang tengah tekun meng'observe'

"Ok mak! Pandai dah!"

Lerrr...setakat 5 minit aje tahan meng'observe'? Diha ni tak ready lagi la..haha

Apa kerja yang sesuai untuk kita mula latih anak-anak?

17 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

nanti besar boleh arrr diha bukak car wash...

ana berkata...

ajar diha amik pampers utk adik...tapi nia kena ada baby la dulu huhuhuhu

mamalieyna berkata...

huhu..5 minit jer ^_^..takpe permulaan..nnti sure takmo berenti basuh punya!

*herm..semua leh ajarkan..janji tak bahayakan diorang jer..

h4ni3 berkata...

ajar diha lipat baju!
hehe
buatkan kotak tu utk bagi lagi senang ;)

Eyriqazz berkata...

setuju...pandai nia didik anak...like mother,like daughter

Hidayah Ismawi berkata...

ahaha.. kalau Diha dah pandai cuci kereta.. aunty Dayah pun nak mintak tolong ek? hehe

my kids .. I just minta them pick up toys after themselves.. hantar botol susu ke sink..sidai balik tuala lepas mandi

MY LATEST ENTRY: Dear John

Nia berkata...

syawalsimpsons: uii,..RM..tu

ana:kena cari sorang adik dulu,..yeah!

mamalieyna:takpe, mesti dia akn ckp, ayah boleh buat ape.

Hanie: kotak tu mengelat tu..hihi

Eyriqazz: maknya tak rajin pulak..hehe

Hidayah: ha,..simple2 mcm tu kita boleh train jgk kan

ibu_Arifa berkata...

hahaha..diha..diha..ibu diha buli yer sayang..hihihi

fabulous.farah berkata...

hehe..ok. pelas ni jumat 8 ringgt. anak2 jer basuh kereta. tayah anta kedai=p

Farra Dhelina berkata...

hehe car wash girl

isabelle berkata...

yg bagusnya ajar diha kemas toys sendiri.
tapi kalo adam, dia rajin sapu porch... tolong masak...

Hanz berkata...

Nia, ajar Diha kopek bawang..wink!

P/S : ada member yg HS, memang ank bujang dier ikut ke dapur, kopek bawang bagai..about the age of Diha / hambali

Nia berkata...

ibu Arifa: sekali sekala jerk..hehe

Fab Farah: jimat byk tu, kalau sebulan berapa dah jimat..hehe

Farra: haha,..bleh bukak kedai lps ni

Belle: alala,..comelnya sapu pouch lagi

Hanz: uiii,..bestnya member tu Hanz, elok jgk kalau train anak keje2 dapur ni kan.

Liza berkata...

anak2 liza yg dah besar tu pun tak brape pandai cuci kereta, liza hantar kedai jer

transformed housewife berkata...

biasanya ajar benda2 senang mcm kemas balik mainan, bawak pinggan, mangkuk ke sink, siram pokok. nak ajar memasak pun boleh utk anak perempuan mcm anak2 dara Knur yg rajin tolong tapi tu pun lps 15 min. mula diaorg mengeluh dah penat.

white rose berkata...

ajar dia makan sendiri...buang sampah dlm tong sampah...

pssstt...sy suke buli anak2 buah sy...
hahahaha...

e.l.i.z.@ berkata...

heheh basuh kete? budak suka la sebab leh main air ekekke

ajar membaca =)