Ahad, 5 September 2010

Evolusi Kuih Tart

Aku cukup suka kuih tart nenas. uii,..seingat aku sejak aku umur 4 tahun (masa aku mula diperkenalkan dengan tart), aku suka dah. Tapi, dulu rupanya macam ni.
Source: klue.com.my
Dulu aku makan tepung kat luar dia dulu, inti nenas tu aku makan last sekali.

Masa aku sekolah rendah, rupanya dah ada begini, aku masih lagi makan tepung dulu, inti nenas dia last.

Ini yang sekarang, tart nenas gulung. Ini aku makan sekali terus. Favourite aku sekarang, yang ini jugak la.hehe...Tahun ni dah beli dah, 2 bekas untuk makan sendiri. Beli kat Marina..hehe.

15 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

sue pun suker sangat makan kuih tart ni...adoooii...mak wat bg sue...dah abis sebalang...so sebalang lagi kn la sorok...kang tangan sue lak merayap nak makan lg...hohohoho

mama zharfan berkata...

me pun minat gak..me order 3 bekas..dh abis 2 bekas pun..nasib baik ada gak org amik tempahan kat notts ni :)

Syigim berkata...

suka jgk tat nenas!!!! plg suka yg gamba no2 tu! sbb tepung ngan inti dia ngam2... ;)

last yr pun sblom balik dubai, bwk balik berbalang2 kuih raya tapi SUMA tat nenas!!! ;)

alia berkata...

kuih tat pun berubah2 bentuk..ikut zaman plak....

en_me berkata...

sodappnyerr..

ana berkata...

sama la kita..kuih tart memang wajib. ana pun beli dua balang, tapi setiap tahun ana order tart nanas CNI...kena je ngan selera.

Anna Da Lady berkata...

Hahaha..saya pun suka beli tart nenas untuk my mom and my makcik, from my friend. Jenis yang no. 2 tu. isi di luar. Eh, saya tak pernah pun tengok tart type 1 tu..ada lagi ke?

ummu luqman berkata...

oh.. tart kegemaranku dari dulu hingga kini.. :)

toughcookie berkata...

alamak!! gambar2 semua teramat menarik kalbu huhu...

transformed housewife berkata...

skrg ada bentuk 4 segi lps tu inti letak kat tengah. knur baru buat tart nenas smlm.

isabelle berkata...

Mcmana pun rupa dia, i tetap suka. Nak2 yang gebu tu... kat umah ni pun dah standby 100bijik. Hehehe

nieda berkata...

ramai peminat tart nenas sebenarnya..

ibu WaWa berkata...

kak wa pun suka tart nenas.
masa bujang dulu memang rajin buat dengan mak. sekarang ni beli je. susah nak cari tart yang banyak inti nenasnya...

Nia berkata...

Sue: sampai kena sorok? hehe..hebat tuh!

mama Zharfan: hehe..dah habis 2 bekas? wah...mujur ada org buat kat sana.

Syigim: hehe,..sbb tu jual kuih tart bleh untung ni..

alia: org bertambah kreatif tu..

en_me: mmg sedap pun..:)

ana: CNI sedap jgk kuihnya kan

Anna Da Lady: saya pun dah lama tak nampak jenis no.1 tu..huhu

ummu luqman: tak lapuk dek hujan..hehe

Juan: mmg cantek kan..hehe

K.Nur: wah,..bentuk baru ya? menarik nih.

Belle: i beli tu tak tau org sempat makan ke tak..hehe

nieda: sbb tu untung saper tau buat ni..hehe

ibu wawa: kalau pandai buat sendiri best kan kak, letak byk2..hehe

Farra Dhelina berkata...

suka jgk dgn tart nenas.tp suka yg lama pya version!..rasa penuh di mulut hehe