Rabu, 1 September 2010

Aku Kena Ganti Hadiah

Hadiah-hadiahnya dah selamat aku pos beberapa bulan lepas dan aku pun ada hantar email pada semua pemenang, tentang status hadiah-hadiah diaorang ni. Selamat sampai ke tak?

Aku dapat 'feedback' dari 2 pemenang mengatakan hadiah diaorang pecah (diaorang dapat frame kaca). Makanya, aku pun belikan frame baru jenis lain untuk diaorang. Orang yang ketiga tu, terlewat skit beri alamat, aku pun dah maklumkan terpaksa ambil masa sikit sebab kena beli hadiah lain untuk dia, takut pecah juga.

Hadiah ni dah selamat dipos, harap selamat sampai ya.
Pengajaran untuk aku, jangan ngada-ngada nak bagi hadiah kaca lagi..huhu..

Pada pendapat korang, apa lagi barang yang tak sesuai jadi hadiah giveaway?

17 ulasan:

mama tisya berkata...

mmg tk sesuai bg adiah kaca mcm frame tu..kena cr yg bkn kaca..kita pn pernh dpt adiah giveaway frame kaca, kotak music kaca tp bila smp pecah..syg sgt

so kena cr alternatif lain selain kaca

ana berkata...

boleh ank bagi yg kaca, tapi kena betul2 wrapping la...leceh. selian barang kaca, ana rasa jgn bagi bookmark, memang la senang pos tapi murah sgt...mhuahahahaha

ajjah berkata...

u tak balut dengan bubble wrap kot?

mamalieyna berkata...

ooh ye ke..sian 2x kena beli hadiah..yelah kalau nk pos mengepos ni, baik elakkan kasi yg kaca2 ni..huhu..

lain apa yg tak sesuai?..herm...janji bukan berunsur kaca & jgn berat2 sgt kot..lain2 ok jer..apapun!

eima berkata...

aku nye ... slamat sampai tanpa pecah @ cacat .. i like .....TQ NIa

barang berupa kaca kot yg tak seswai ...yg lain ok je ....

Hidayah Ismawi berkata...

hmmm... barang yg mudah pecah dan fragile agak susah nak dijadikan hadiah sbb risau gak damaged during posting ...

Goon on you for replacing the prizes.. am sure they appreciate it very much :)

PS: Thanks for pointing out ... dah remove gengblogger from my page.. all safe now :)

MY LATEST ENTRY: Merdeka! Happy birthday sayang

Izzatul Iman berkata...

kek...

hadiah giveaway jenis yang lembut macam kek memang kurang sesuai...cuma mungkin perlu guna teknik pembungkusan khas, baru tak hancur bila sampai di tangan pemenang.

kuih raya...

ini pun mungkin juga tak sesuai kalau tak hati2...

mama zharfan berkata...

brg yg tak mudah pecah mcm bj ker, tudung ker ;)

Ain berkata...

ain pun pernah dapat hadiah giveaway jenis kaca, memang pecah....

kalau nak, kena la guna courier yang sediakan kotak yang tulis fragile...

makanan pun kadang tak sesuai sbb boleh hancur dalam perjalanan....

Nia berkata...

mama tisya: tu la, sian dkt org2 yg menang ni.

ana: kalau yg kotak tu ok skit, cuma kena byk lebih aje kan

ajjah: dah siap beli envelope yg ada bubble wrap lagi nih,..tapi tak rezeki.

mamalieyna: masa nak ajk husband pegi tu, cuak jgk, takut dia bising, nasib baik dia faham. ye la, sian kat org dpt brg pecah2 ni.

eima: tu la, syukur sgt2 , kalau tak byk kena ganti..huhu

Hidayah: tu la,..i learned my lesson..huhu..

Izzatul: kek ni, kalau deliver pada pemenang ke, atau pemenang tu dtg pick up, ok skit kan.

suzie: betul tu,..tu yg terbaik kan

Ain: tu la,..konon nak kelainan,..sekali pecah..sedih..huhu

gewecun berkata...

nia..saja je nak jugak komen..hihi..btw saya dah lama received frame gambar tu..elok je..hihih

thanks nia

Kie-yu berkata...

sabau jek la kak
hadiah jenis sensitip ni bhye sket nk pos
sdgkn surat pon bleh dilipat mcm apa padahal da tulis trg2 'JGN LIPAT'
apo nk dikato laie
tlopong ajolahh
hee :D

isabelle berkata...

aiyoo..kaca tuuu...
nape la u x hntr yg senang2 jer.

h4ni3 berkata...

sayangnyer pecah... huhu
apa lagi yg tak sesoai yer.. benda yg senang cair.. benda yg senang basah (mana la tau tempat tu banjir kan.. hehe).. err.. takde idea dah

white rose berkata...

sy ade pos mug...
hampeh, pecah berderai...

bagi je mcm sapu tgn ke atau buku...
xde la pecah...

Nia berkata...

gewecun: syukur la hadiah tu selamat sampai..huhu

Kie Yu: jgn lipat tu memang..angin jerk. kekdg ada gambar la dia bantai lipat

Belle: terlebih kreatif babe, ni la akibatnya..huhu

Hanie: makanan biasanya payah skitkan nak hantar.

white rose: yes,..buku pun ok jgk

Liza berkata...

paling sesuai perhaps yg dari kain, senang nak hantar and insyallah selamat sampai