Rabu, 18 Ogos 2010

Usaha Aku Untuk Dapatkan Anak- Ambik Aura!

Aku jumpa kawan-kawan aku dari company lama dulu masa weekend. Ada sorang kawan aku ni, dah dapat baby 4 bulan lepas. Jadi ini 1st time kami tengok baby dia.
Comel kan? Aku nak jugak!! Hehe..Baby Boy ni. Nampak macam Melayu kan. Sebenarnya maknya Chinese, ayahnya India. Chindian.

Aku mesti nak dukung jugak! Ambik aura maaa..



Bila aku dukung baby tu, kawan-kawan lain semua cakap kat Diha, Diha nak adik tak? Mintak kat mak ye. Hehe, rezeki semua tu.

Aku rasa ada hikmahnya Allah belum bagi kami lagi, tengok si Diha tu, kami masih semput nak 'handle' dia sorang. Kami yang paling awal balik hari tu. Isk..nak buat macam mana, dia dah buat show pulak.

Ada tips untuk mengandung tak?

33 ulasan:

Marina Fazzly berkata...

ade,amik folic acid! hehehe

tifa berkata...

Tak lama ada lah tu jangan risau

mrsboan berkata...

Iringi doa semoga Nia dapat baby boy cepat2...amin..

SHAZA berkata...

alahai si diha tu....mcm mane nak ada adik ni.mengaruk jer dia nnti...

Nurzairul Isma berkata...

insya Allah ader rezeki nanti...

chugie berkata...

nia, moga hajat nak dpt kan baby lg di makbul kan.. yang penting usaha tau! dan paling utama persediaan mengandung tu juga.. kena kuat dr semua segi.. kalau tak, bleh jd mcm2..

ajjah berkata...

eh comel tu u pakai tudung camni.. :D

My Written Thoughts.. berkata...

hehe.. tips mngandung aku x der lg la Nia..:) tapi mudah2an ada rezeki untuk ko lagi ya.. :) doakan aku jg beb!

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

mesti ank akk cm ank buah sy..gurl 2 thn..aishh..nakal x ingt dunia..degil nye..eee.germ2..
pastuh mk die ckp kt die,adk nk baby x??then die ckp,mama adk la baby mama..adk la baby...
cmne nk ada adk cmtuh??hihihi~~

Blog.Syarih berkata...

Mohonlah doa banyak-banyak kepada Allah dan berusah insyallah akan dikurniakan anak. Anak-anak permata hati.

ana berkata...

org kata time mengandung nnti lagi la anak yg ada buat perangai...tahan ker?? hehehehe

lydzar berkata...

tips from my hubby : kerapkan 'bersama' hahhahaha!

Adlina Husaini berkata...

ihihi ina anak baru sorang jugak..tak teror lagi laa kehkehkeh

isabelle berkata...

yeah... bila ada peluang nak amik aura tu, mesti buat punya.hehe
tapi semput x semput, bila dah rezeki tu 'lekat' jugak

Ain berkata...

kalau tengok baby mesti teringin nak jugak kan....

sama la dengan ain, tapi bila difikirkan risau pulak tak terhandle....

huhuhu....

tambah risau sbb sarah tak suka mama ngan abah dia pegang baby lain....

kalau ada adik sendiri camne la respons dia...

tips nak mengandung tu takde, tapi kalau nak, cuba la minum jus bidadari....

ain minum jus ni masa planning nak dapatkan sarah dulu, alhamdulillah hormon makin baik dan berjaya....

papepun, kita hanya berusaha, rezeki semua dia tangan Allah...

banyakkan berdoa jugak k...

fabulous.farah berkata...

farah dulu macam-macam try..orang suruh buat jer. nanti kita share ek

m4ruk0 berkata...

1st time kt sini hehe dulu herni pn lmbt gk baru dpt baby, ramai suruh amalkan minum susu anmum materna..ade member pn kebetulan lps amalkan minum susu tu pregnant! dan nia n hubby minum air zam zam, mkn kurma n kismis. ade jugak pergi berurut..alhamdulillah lps sebulan berurut pregnant! hmm usaha n niat tu yg penting n jgn stress2 ye hehe salam ;)

Kie-yu berkata...

hehe :D
diha da nk ade adik eh
gdlux sis~

aNiS tHe BumbleBee berkata...

hihihi...sy pun tgh cari tip untuk mengandung gak.

Farra Dhelina berkata...

hehe kena kerje keras! hiks..

tp pape pon semuanya di tgn allh..

Hidayah Ismawi berkata...

Meh, meh ...kita kasi aura ..hehe.

PS: Kalau nak the proper medical advise sila e-mail yek.. will be glad to share

MY LATEST ENTRY: Week 1 Ramadhan Food Highlights

gee ryder berkata...

chindian mmg comel..

ala takpe nt diha dh ada adik, otomatik lah leh handle kot hehe

HEMY berkata...

wah..bestnya ada anak...harapnya kena pada masa aku pn dapat gak la

h4ni3 berkata...

uikss.. dah nak bagi adik kat diha ker?
hehehe
tips.. usaha tangga kejayaan ;)

Liza berkata...

k liza pun ada plan nak tambah anak, at least 2 more, moga Allah izinkan...

Zairie Husin berkata...

comel budak pic yg 1st tu :D

my recent post:
mari bantu cari @ sebarkan berita kehilangan adik wan nur

Nia berkata...

Marina: ehem!

Tifa: thanks dear!

mrsboan: thanks dear!

Shaza: takpe, ade adik nanti..dia kena adjust

Nurzairul Isma: thanks dear!

chugie: thanks dear!

Fiza: insha'Allah Fiza!

Azzah: thanks dear

Usagi Nana: alala,..comelnya anak buah tu

Ana: takpe, kena adjust diri kan

Syarih: insha'Allah...

lydzar: haha...terbaek!

Adlina: same la kita..huhu

Ain:thanks for the tips ya

Belle: tgk rezeki kan..hehe

Fab Farah: owh,..kena try kan

maruko: tak dpt komen kat blog u dear

Kie Yu: elok bg dia kwan..hehe

Anis: same la kita yang

Farra: usaha kena konsisten kan..haha

Hidayah: seriously? thanks dear! cool!

gee: kita adjust diri kan,,..hehe

HEMY: yeah,..walaupun tak cukup tido menjaga anak, bila tgk muka dia, semuanya terasa berbaloi

Hanie: tak mau bg diha manja sgt nih

Liza: sama2 kita berdoa ye kak

ZACK ENTRY berkata...

usaha lebih..=P



latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 3 (Gua Ular)

m4ruk0 berkata...

tak dapat komen ek? huhu kene cek balik setting ni..belum expert lg pakai blogspot :D

m4ruk0 berkata...

ok dah boleh komen! hehe btw..nice knowing u ;)

DrSinga berkata...

balik awal sebab diha ke.....??
sebab .......

Nia berkata...

Zack: hehe..iyer..

Maruko: nanti i tgk balik ya.

DrSinga: haha...ches!

Intan berkata...

Aura tuuu...amik jgn tak amik :D

Betul lah Nia, mmg somput menjaga yg sorang nie. Kalo "penambahan" berlaku mmg lagi lah somput jadinyo...ekeke...tapi den totap nak jugak!