Sabtu, 14 Ogos 2010

Tudung Maysaa


1st time aku dengar Ajjah nak beli tudung ni, aku tak rasa aku mampu sebab dia 'based' di London (international delivery). Lagi pun, aku memang tak begitu bijak dalam berfesyen. Aku tak rasa aku akan pakai kalau beli pun. 

Source : Maysaa
Tapi, bila sampai aje tudung yang Ajjah order ni (dan seperti mana biasa aku memang suka menyebok nak tengok), aku terus terkesima (perghh!). 

source: stylecovered
Pereka tudung ni, Hana-Tajima Simpson.

Ayahnya orang Jepun dan mak 'English'. 'Convert' Islam sejak 4 tahun yang lalu. (Alhamdulillah!)
Katanya tujuan dia design fesyen muslimah ni supaya muslimah akan lebih 'motivated', lebih-lebih lagi muslimah macam dia yang hidup di negara majoriti bukan muslim.
Boleh baca tips-tips fesyen di blognya stylecovered..(blog ini pun Ajjah jugak yang tunjuk, hehe)

Kalau nak baca pendapat tentang produk ni, boleh pergi ke blog Ajjah.

Cantik tak tudungnya? Pada aku canteeeekkkkk!

10 ulasan:

Kancilbiru berkata...

cantik..nampak stylo tapi tak sesuai kot bagi yang berdada besar..:)

ana berkata...

cantik...tp kena bijak suaikan dgn baju. klu baju x kena nmpak lain mcm nanti. dlm erti kata lain sesuai tuk org yg pandai berfesyen...mcm ajjah tu. :)

Hidayah Ismawi berkata...

cantik :) tapi kita tak pandai pakai lah tudung special2 ni ..hehe.. camne?

have never been very good at dressing up ..

MY LATEST ENTRY: Tagged- I am a Muslim!

Kie-yu berkata...

Cantek tp mahal la sis
tak mampu lg kot
hee :D

Hamzah Ian berkata...

seyes cun... walaupun aku tak reti fesyen2 ni tp bile nmpk ni rase cun..

Salleh Gregor cakap, "Kepada Yang Berpuasa: Fuck You Off"

Liza berkata...

nampak mmg cantik, tapi mcm tak reti nak pakai

Farah Y berkata...

Oh tudung ni, akak nak sekeping ke? Boleh je farah belikan tapi dapat dalam pertengahan Raya nanti la.

SHAZA berkata...

memang cantik & berfesyen.seperti shaza pon tak braper suka pakai kalo tudung yg tak biasa dipakai!!!!

white rose berkata...

salam ramadhan akak...
wah, bgitu banyak pesen tudung2 skrg ni kan...

cantek mmg cantek...xsalah pun lebih ramai yg nak bertudung skrg ni...

Nia berkata...

Kancilbiru: oo,..sebab dia tak tutup dada sangat ye? maybe boleh adjust selendang dia tu kot.

ana: ye, memang betul pun..dia suka fesyen..hehe

Hidayah: me too, biasa i sarung aje ape yang ada, but since husband komen mintak tukar fesyen tudung, maka dgn berat hatinya (sbb i suka btul pakai tudung sarung) sdg mencari alternatif yg sesuai..huhu..

Kie-Yu: mahal, akak sgt agree! kiranya kalau kat sini, harganya mcm tahap2 tudung fareeda, ariani semua tu. tapi akak kurang membeli baju, setahun sekali pun payah, jadi kos itu ter'covered' juga..hehe

Hamzah: Kat sini rasanya takde yg pakai lagi tu. tu yg rasa excited ni

Liza: saya pun tak reti sgt kak, tapi biasa try n error je dulu.

Farah: masa akak buat entry ni, memang teringat nak try tanya Farah..terfikir2 sape yg aku kenal ada kat London sekrg ni..hehe

Shaza: memang pun, takut rasa tak selesa kan.

white rose: tapi still kena dibuat sebab niat nak menutup aurat. hehe.