Isnin, 2 Ogos 2010

Suka Sushi?

Kalau ada orang tanya aku, apa sedapnya sushi ni? Memang aku tak dapat nak jawab. Aku tau, suka jer..


Tengah-tengah tu ada crab stick dengan timun dan seaweed


Ini sotong, aku kureng skit yang ini


Ini aku suka!! Mayo campur tuna rasanya..


Ini memang favourite sejak dulu lagi, telur! hehe


Siapa suka sushi? Kalau tak suka? Kenapa ya? Aku selau curious nak tahu.

24 ulasan:

[-suziey-] berkata...

wohoooo..sy jugak penggemar tegar sushi..tp jenis2 cenggini la..kalu yg ade salmon or ikan2 mentah tu idok ler..hehe..mcm jenis timun, salad, telur n potato..mmg suka..suka dia pnya pulut tu..heheeh..konon diet tp sticky rice dia lg tinggi karbo ko..eh ye ke..memandai je,,ekkek:D
yg xsuka maybe sbb mentah kot..my mom lgl er..xleh tgk lgsung..dia geli sbb mentah..hahhahaa..

baru je last sat makn sushi:D

fabulous.farah berkata...

suka sushi sebab die makan yang berat tapi rasa macam makan dessert jer. haha. rasa masam2 cuka tu kat nasi dia ti. lembab2. pastu lauk2 die yang fresh. tambah pulak rasa seawwed. perfecto. erh..tapi pregnant tak boleh makan sushi yang disukai

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

tak suka sushi...sebab rasa dia macam lembap2 ngan kureng masak...tapi kalau pulut, corn, atau benda2 yg masak betul2 makan gak sikit2

Kancilbiru berkata...

bukan tak suka..tak penah makan..hehehe sebab tak reti nak beli ar...camna..

DrSinga berkata...

hehehe...
saya tak suka....
tapi kalau orang belanja..saya terai aje...
:)

Farra Dhelina berkata...

sy suka!! sgt suka..

Kazaztan Team berkata...

suka sushi...

Hidayah Ismawi berkata...

Sgt sgt sgt sgt sgt tak suka..uhuhu.. I dunno why I just can't get past the fact that it's raw.. my friends tried to start me off with the simplest one .. the salmon sashimi.. but I still couldn't.. I love Donashi though..hehe

MY LATEST POST: The Sorcerer’s Apprentice

isabelle berkata...

i loike... nak nak sejak mengandung ni. err..agak2 muka adik adam nnt iras2 jepun x?:P

a d r e y n i e e l i s y a berkata...

erm...
mo ckp suka makan sushi..
x juga...
nk ckp x suka pn x juga..
hihih..
so-so laaa ... boleh telan..

CikLilyPutih berkata...

sangat sedap! sebab dah tak yah makan nasi bila makan sushi. kan sushi ada pulut so sama je dgn makan nasi. ermm sebab lain, saje je tukar selera kan.

intanmaria berkata...

kita suka sushi!
tapi tak suka wasabi..
=D
_________________________
http://mariaariffbaby.com

Nia berkata...

Suziey: sama la kita, kalau obviously mentah tu, tak larat le..hehe

Fab Farah: oh,..betul2..preggy takut bahaya

Ayu: hehe,..ramai yg fikir mcm tu jgk, sebab dia lembik2

Kancilbiru: bleh dapatkan di giant atau tesco berdekatan..hehe

DrSinga:kat giant ade tuh..bleh try..hehe

Farra: kita bleh pegi sushi king sama2 ni

Kazaztan Team: wah,..geng!

Hidayah: Donashi tu kira substitute utk yg tak gemar sushi la ni..hehe

Belle: wah, kalau mcm jepun, comey jgk Belle

a d r e y n i e e l i s y a : kiranya tak terlalu suka tapi tak terlalu tak suka la ni..hehe

CikLilyPutih: ha,..betul, Diha pun kenyang makan sushi

intanmaria: saya tak suka wasabi jugak,pedas!

Kie-yu berkata...

saye gile sushi sis :D
sume kat atas tu wajib rembat kalau singgah
sedap~!

Aanas berkata...

Nia, ummi tak suka shushi. bukan sebab tak sedap, tapi tak pernah cuba and tak pernah terbuka hati nak cuba.. cuma rasa tak suka jer.. tak tahu la apsal, agaknya sebab dulu pernah dengar sushi ni makanan tak masak kot... sedap ehh?

white rose berkata...

betul!!!

xpenah makan sushi...
xtau apa rasanya, xtau nak komen ape...

hahahahaha...

gee ryder berkata...

i dulu xsuka sushi ni..rasa nk muntah makan hehe..
tp bila hubby ajar mkn, pilih yg sdp2, terus jd suka gak tp xdela peminat tegar

mama_umar_maryam berkata...

suke jugak,plg suke yg balut dgn apetu name die lupelaa..yg mcm kulit tauhu tu..jom sushi king,rm 2 promo tu kan

Lady of Leisure berkata...

i loveeeee japanese food, kalau sushi suka ebiko and chuka idako, tu jer, selain tu i suka smoked salmon and grilled salmon.. :)

Liza berkata...

liza suka sushi, but kena yg masak ler, sashimi tak boleh ler, tak sampai lagik tahap tu

Em's Family berkata...

anak mira, si emir tu orang yang giler sushi.. sampai bapak dia terpakse belajar buat sushi sbb selalu sangat mintak.. mak dia tak kose nak belajar :)

Nia berkata...

Kie-Yu: wah,..sama taste lah kita ni!

Aanas: takpe la, bukan semua org minat nak try2 ni..hehe

white rose : takpe, tapi in case nak rasa, try yg telur. tu plg decent.

gee ryder: tu la, dia kena pilih yg sesuai dgn taste kita jgk kan.

zeti: dah lama nak pegi sushi king, tapi tak sempat lagi..hehe

Lady: wah, ni betul2 peminat ni..hehe

Liza: sama la kita kak, saya pun tak pernah mkn sashimi.

Nia berkata...

Mira:wah,..canggih ayah Emir!!hehe

sall berkata...

ishk....mcm mn u all semua boleh telan mkn ni ek??. Pernah sekali mencuba, tapi malangnye tekak aku xboleh menerima mknan ini.