Isnin, 23 Ogos 2010

Psycho Facebook!

Pernah tak korang try search nama Ex-, musuh atau kawan yang korang tak berapa gemari kat Facebook? (siapa sahaja, tapi dengan niat negatif)
Kadang-kadang orang yang dicari tu ada, kadang-kadang takde. Bila orang itu ada,..bermulalah sesi penyiasatan secara senyap-senyap

Tengok info dia. Kahwin dengan siapa atau dengan siapa sekarang? Kalau boleh mesti nak tengok sekali profil pasangan dia tu. 
Lepas tu bila orang tu dah ada anak, compare dengan diri sendiri. Kalau anak dia ramai,..uii..tak puas hati..apsal anak dia lebih?

Kalau dapat tengok profil dia (mana tau dia lupa privatekan),..Bingo! Mula la tengok gambar-gambar dia. Lepas tu tengok, dia makin cun atau makin tak cun. Tengok semua gambar-gambar dia. Kalau ada gambar kahwin, mulalah compare dengan majlis perkahwinan sendiri (kalau dah kahwin la). Itu tak kira lagi nak tengok dia sekarang kerja apa? Pasangan dia kerja apa? dan sebagainya. 

MORAL : Tak payah tengok dah profil diaorang ni, doakan aje mereka bahagia. Perkara yang lepas jangan dikenang, kalau dikenang merana diri. Jangan pulak rasa tak puas hati kalau ada yang mereka ni lebih dari kita, sebab itu rezeki Allah tentukan untuknya. Kita mahasabah diri kita pulak, diri kita pun ada rezeki dari Allah kan.  

Amacam? Pernah buat? atau pernah dengar orang buat? Hehe 

22 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

boleh tak terfikir nak buat lepas ko buat entry ni?hahahahaha

ana berkata...

hahahaha....tak terfikir la pulak nak buat mcm tu. search nak cari kwn ada la...tu pun x dpt... :(

m4ruk0 berkata...

cari tu penah la..tapi nasib baik tak jumpe huhuhu..kalo jumpe mau jadi inspector gadget la gamak nye hehehe

isabelle berkata...

ehehehe. sounds familiar lah.
kantoiii

Sidratul Muntaha berkata...

ahaha..
itu dulu masa memula fb..
skunk maleh.
lantaklah kau!

Farah berkata...

takde ex jadi tak penah buat..ex husband saya tak heran pon nak nengok pasal life diorg hahaha

Farra Dhelina berkata...

aii tak kose nk buat u..yg lepas tu biarkan lah berlalu kan..

fabulous.farah berkata...

hihi..macam pernah buat..=p

mamalieyna berkata...

tak pernah buat n tak terniat pun nk buat,,sbb jrang berFB..huhu..hope jgn le yg ada mcm tu..tp sure ramai yg buat..haissh..tak elok..dr situlah permulaan tuk segalanya..so baik takyah mulakan! ^_^

Adlina Husaini berkata...

hehehe lawak la entry ni nia ^_^

maszmadi berkata...

hm, stakat ni x penah la pulak search kat FB atas niat yg x baik.. tapi kalu cari kawan2 sekolah lama n compare2 tu ader ler.. tapi bukan niat x baik tau.. cm nak tau perkkembangan kawan lama jerk.. hehe

mrsboan berkata...

gedebush!ketepek! kena muka sendiri...haha..ala tapi kira OK lg kan? sbb org tu yg add kita, bkn kita cari dia..[penyedap hati]...kita explore la...apalagi...hahaha..tapi minta izin en.suami dulu tau...apa2pun setuju sgt dgn Nia...

Aanas berkata...

Salam Nia,
pernah buat, tapi tak de la pulak niat tak baik.. sajer nak tahu perkembangan terkini..tak add dia pun, tak kosa... bia ler dia orang ni bahagia kannn..

DrSinga berkata...

hahaha...
*angkat tangan*
pernah stalk dan jumpa pulak tu!!
siap ada gambar lagi...
dalam hati..apa kurangnya aku..apa lebihnya dia...
ala...we are all human.. mesti ada perasaan tu..
:)

iEfa berkata...

hihih mmg saiko...penah bace blog sape tah citer cemner...hurmm tk ingt..ader jgak laa org buat cemni...tp tah tk penah buat pon...malas n tk kose...

Liza berkata...

mmg ada pun, liza ada gak buat *malu mengaku* but not on ex boyfriend ler, just kengkawan lama yg dah tak brape nak kawan

mama_umar_maryam berkata...

hahahah, me xpenah search name2 musuh sbb mcm xde musuh je,tp penah search exbf's (hahaha plural) zaman2 cinte monyet tu,tp the best is none of them ada fb or i yg xtau nick diorg,hahahahaha..or mayb mine yg kene hendap kan,who knows ;p

Eyriqazz berkata...

pernah2...tapi bukan yang tak digemari..yang lama tak dengar berita

Lady of Leisure berkata...

lady ni facebook pun idak lah ade hehe

toughcookie berkata...

i pernah buat dulu masa nak 'investigate' some candidates yang nak datang untuk interview kerja. ada sorang ni, mak datookkk... account friendster dia horror... tak payah nak dijelaskan dengan lebih lanjut di sini hehe... tapi pokoknya, tak dapek nak terima sebagai candidate sebab tak mencerminkan image yang sesuai untuk bekerja dalam sektor korporat especially in a reputable public listed company.

i think it is important that we ourselves should google our own name. penting tu... so that we know what's out there. kang tak pasal2 ada muniramustafa.com tulis bukan2 padahal it's not even you.

white rose berkata...

hakhakhak...

sy xde musuh, tapi xtau la ade org memusuhi sy dalam diam lak...

sy ade cari lelaki2 yg pernah menipu dalam hidup sy...
akhirnya sy temu jugak...

bkn ape, sekadar nak meninjau life dorang skrg ni...doakan yg terbaik buat mereka je...

Nia berkata...

ellis: oooiit,..jgn Ellis..krg terganggu emosi mcm aku..haha

ana: takpe, bukan semua org ada FB kan..

maruko: diaorg guna nick lain kot..ye tak?

Belle: apsal kita byk yg sama Belle? haha

Sidratul muntaha: mmg pun, lama2 kita jadi mls jgk

Farah: wah,..takde ex-! u are so lucky dear!

Farra: bagus Farra, brg lps jgn dikenang..hehe

Fab Farah: ramai ahli kelab ni..hehe

mamalieyna: betul tu, alang2 tak buat, baik jgn dimulakan.

Adlina: tapi mmg psycho pun..haha

maszmadi: kwn2 lama tu selau gak cari,..rindu babe

mrsboan: ala,..kita seropa aje kan...haha

Aanas: bagus niat Aanas ni, jgn jadi mcm niat saya duluuu..hehe

DrSinga: yaa..semua manusia normal mesti ada perasaan mcm tu..haha

Iefa: memang pon, masa i buat pun terasa mcm psycho..haha..tu yg inspired nak buat entry mcm ni, menasihati diri sendiri babe.

Liza: kekdg rasa ingin tau tu yg menybbkan kita buat mcm tu kak

Zeti: diaorg ni kekdg guna nick pelik2 tu yg kita tak dpt trace..hehe

Eyriqazz: oh, tu semestinya. nak jejak kasih kawan2 lama kan.

Lady: kekadg rasa mcm byk tak baik ada FB ni kan

Juan: u baru aje bagi idea untuk i buat domain la Juan..haha..inspired by that one.

White rose: cari lelaki2 yg menipu? Kalau curious nak tau tu, takpe la.