Selasa, 24 Ogos 2010

Meowwww!!

Masa bawak Diha ke show house baru-baru ni, dia terkejut tengok wall paper kucing ni.

Diha suka kucing, tapi dia tak dapat sebut dengan betul nama kucing. Dia cuma panggil kucing "aaaaauuu" (sempena bunyi kucing tu,..meow!..haha)

"Hoh,...aaaauuu besar!! Ni aaauuu betul ke tak ni?"


"Isk,..macam aaauuu tipu aje nih,..apeda"

Mungkin Diha suka sangat kucing sebab masa aku pregnantkan dia dulu, aku asyik teringat kucing yang aku bela, Labqi namanya. Dia sakit masa tu. Doktor kata dia kena penyakit AIDS yang versi kucing. Takde ubat dapat sembuhkan dia. Bila Labqi mati, aku tengah mengandungkan Diha 6 bulan masa tu. Hajat aku nak bagi Diha berkenalan dengan Labqi tak kesampaian...sobs..sobs..
Eh,..ini bukan Labqi!


Macam ni rupa Labqi dulu. 

Korang suka kucing? Kenapa?

28 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

aku tak suka kucing tp pernah bela kucing.kucing tu jer la aku suka :p tapi ms pregnant kucing suka btol kat aku.mana ada aku disitu ada kucing :p rupanya my nuha suka gila kucing.sebab abah dia penggila kucing :p

syawalsimpsons berkata...

sebab kucing comey sgt...sue klo jumpe kucing...x kire arrr yang kucing tepi jalan atau x....sue tetap suke panggil..hehhehe...memang suke ssgt ngan kucing...

ana berkata...

suka...org kata kucing klu dia betul2 baik ngan tuan dia, dia tak akan mati kat dlm umah kita. bila nak mati je dia akan pergi jauh...kat belukar ke, semak ke...tapi area umah gak la.

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

dulu teramat suka....sebab cute dan manja...bila dah ader anak2..kena lupakan seketika pasal kucing tu..huhu..sebab takut bulu masuk hidung...

chugie berkata...

ooo diha panggil kucing auuuu ye..
budak2 ni memang pantang nampak kucing kan? sure nak di terkamnye.

Wan Anie berkata...

saya kurang gemar kucing memang dari dulu lagi... hehe

sebab husband suka kucing, anak pun turut suka...

eyriqazz berkata...

comelnyaaa....tapi tak elokkot kat rumah letak wallpaper gambar binatang...

Farah . 5577 berkata...

suke kucing juge..!
masa mengandungkan Nadhrah pun kucing kitorg bela mati gak.. kena langgar.

tp skrg xbela, sbb anak kecik lg susah kan.. nnti bercakar, diorg kan kecik xpandai lembut2.. nak peluk la nak apa la..

cik puan akish berkata...

suke sgt...pasal kucing sgt kiu....bulu dia beshhhhh kalo diusap..betol x diha???

m4ruk0 berkata...

suke kucin sbb dorg kiut! dulu mase pregnant parents ade bela kucing, dia duduk dlm rumah, since kucing tak berape bersih bela kucing dlm rumah, bapak letak kucing tu luar rumah. lps tu hilang terus kucing tu..yg kelakar nye kucing tu takut sungguh dgn bunyi vacuum..telompat2 n lepas tu lari lintang pukang hahaha kelakar betul. haqim pn suke kucing..same mcm diha la..bile nampak kucing dia buat bunyi auu mcm tu

kak mas berkata...

oh.. sangat suka kucing.. manja.. :)

Farra Dhelina berkata...

suka jgk..mgkin sifat jinak & manja kot jadi suka..

fabulous.farah berkata...

hehe..tak suka sangat kucing..ouh..first time tahu kucing kene penyakit aids..

mamalieyna berkata...

oooh diha suka kucing eh..sama lah arif pun..tp berani jauh2 je, kucing mai dekat, larik!

pastu suke tengok gambo jer...arif lak bunyinye 'aaauuum'..mcm ghimau dah ...huhu..

aMyZa YaZiz berkata...

kite suka kucing sbb.. kucing comel n ade karenah nye sndr...

Adzrah berkata...

Kelakar tengok reaksi Diha dgn kucing besar. Dia kagum tu.

Oh Nia, Labqi itu kena AIDS? Aku tak pernah tahu pun?

Nak inform ko: aku sudah switch ke blog baru
http://aadzrah.blogspot.com

marilah singgah.

isabelle berkata...

tak. i once blogged about it... title of post:ailurophobic. heee..i takut kucing

mrsboan berkata...

saya tak suka..tak tau nape. tapi dulu masa kecik2 rumah mmg ada kucing sbb kakak2 dan adik2 sume suka SANGAT kucing.Kucing mati siap nangis2..biasala tu...satu2 masa penah ada 13 ekor kucing..tapi saya tetap x suka...tapi still tolong bagi makan and tak marah2 or tak sepak2 kucing..maybe 'benci bilang cinta'...eh eh..pulak!

ibu WaWa berkata...

Kita samalah Diha. Acik wa pun memang peminat kucing.

Sbb bulunya yang lembut.
Selain tu, kucing memang faham cakap tuannya dan sungguh setia.

Sejak ada anak kecil, akak dah tak bela kucing. Abah akak marah, katanya takut cucu dia kena asthma.
Keluarga sebelah abah akak memang ada sakit lelah.
Bila anak2 dah besar nanti, nak belalah kucing semula!

DrSinga berkata...

'laqbi'??
keturunan arab apa???
:)

ZACK ENTRY berkata...

ingatkan kucing sendiri tadi..=)




latest entry Jelajah Gua Intan

Liza berkata...

anak2 k liza dah lama nak bela kucing, maknyer asik tak bagi sbb maknyer malas nak kemas ;)

white rose berkata...

sebab, sebab, sebab...
sebab kita suke la...

kalo kita tak suke mesti kita tak suke la...

hahaha...

Lady of Leisure berkata...

lady confirm lah suka kan hehehe

transformed housewife berkata...

tak minaat sgt kucing tapi sjk kawin, dah biasa pula ada kucing kat umah mertua.. jd bolehla sikit2 just tolong bg mkn kucing tu. nak buat yg lain2 tak reti.

Lily berkata...

saya tak suka kucing tapi kucing yang suka kat saya

Nia berkata...

Ayu: samer la kita, dah ada anak memang tak dpt nak bela dah. sian kat anak kan.

Chugie: dpt sesetgh budak ni, dia suka picit..haha..sian kucing tu

Wan Anie: takpe, semua org ada taste masing2 kan

eyriqazz: takpe2 tu umah contoh aje..hehe

Farah5577: betul tu, nak pulak nanti coming soon lg sorang ni Farah. tak sesuai utk bela kucing dulu kan

cik puan akish:uii,..Diha mmg suka usap bulu kucing nih

maruko: kucing kami dulu tu pun takut vakuum..haha

kak mas: kiut aje tgk diaorg kan kak

Farra: memang, lps tu tgk muka dia comel..hehe

Fab Farah: tapi utk kucing, penyakit tu namanya lain tau, tak igt dah

mamalieyna: hahaha,..arif ni comel betul la. ade bunyi rimau keluar ye.

amyza: tu la, comel aje tgk diaorg ni

Adzrah: kalau aku cerita, ko takut nak dtg umah kami pulak..haha..okeh, aku dah follow blog ko. nanti sempat aku komen lak.

Belle: U sama dgn one of my friend la Belle. Kdg2 org yg tak reti2 ni, lagi pegi menyakat member tu dgn kucing. sian kat dia. i tak buat mcm tu, sbb i pun ada fobia kan something, so i tau ape rasanya.

mrsboan: owh, takpe tak suka, asal kita jgn aniaya dia kan. bg makan tu dh cukup bagus :)

ibuWawa: dengarnya, kucing haiwan kesayangan Rasulullah s.a.w. betul tak?

DrSinga: hehe..try bagi terbalik itu nama..ada cerita..ada cerita..

Zack entry: isk..idak le, pinjam punya ni

Liza: nanti kena rajin buang pasir dia kak.hehe

white rose: jadi suka ke tak ni dik? hehe..

Lady: hehe,..yer..2 ekor yg comel tu kan

K.Nur: bagi mkn dia pun pahala kan kak

Nia berkata...

ellis: hehe...ko pilih kucing ya ellis!

sue: elok la suka kucing sue, jiwa penyayang tu

ana: mmg betul rasanya..Labqi tak mati kat rumah, dia tinggalkan umah masa tu