Selasa, 17 Ogos 2010

Lagi Isu Hina di Facebook - Salleh Gregor Samsa

Namanya Salleh Gregor Samsa.
Dia benci pada orang Islam yang berpuasa dan daripada komen-komennya cukup untuk buat kita beristighfar. Aku tak tahu aku patut marah atau bersimpati pada dia.
Source: Hamzah Ian
Ramai di kalangan saudara baru kita (muallaf) yang kena harungi macam-macam kesusahan untuk memeluk Islam. Tapi, dia yang dah dilahirkan Islam, tak menghargai dan keluarkan komen-komen sebegini. Apa agaknya puncanya? Aku harap masih ada harapan untuknya kembali ke pangkal jalan. Tapi, entah lah, aku pun tak la arif sangat dalam hal agama, aku tak dapat nak kata apa status Salleh ni.

Kita semua ambil iktibar dan pastikan anak-anak kita diberi didikan agama yang cukup, janganlah wujud lagi generasi keliru macam ni..nauzubillah..(Latest update: Boleh baca di blog Littlemama, mak dan ayahnya dah takde rupanya, takde siapa dapat bimbing dia, harap akan datang hidayah buatnya..amin..)

Aku rasa dia dah privatekan FB nya ni. Kalau nak baca lagi tentangnya boleh tengok di blog Hamzah dan Eyriqazz.

23 ulasan:

Nigina berkata...

apa yang nak jadi ngan dunia nie ishhh... mengucap dgr

ana berkata...

ya Allah...ada jugak org mcm ni. klu x suka diam2 je la....nauzubillah! minta jauhkan anak2 kita dr perangai buruk mcm ni.... :(

syawalsimpsons berkata...

astarfirullahalazim....2 je yang dpt kata...nape la begini jadinye

Lelord berkata...

aduhai....aritu mmg ade pasan mende ni tp malas nak baca. ni tgk ade lagi tu yg baca. nape la semakin menjadi2

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

macam2 kes la sekarang ni...laman web jadi tempat memaki hamun plak

h4ni3 berkata...

Astaghfirullahaladzim...
scarynya budak ni
siap nak buat kitab sendiri
ada pulak wujud satu ajaran sesat baru kang

Farra Dhelina berkata...

nauzubillahminzalik! itu je yg terkeluar dr mulut sy..smga allh mengampunkan dosa2 dia..amin

Mykhalish berkata...

ila pun br bc psl fb ni kat blog lain. hmm tula.. sm la cam mnia. tau la nak mrh ke kesian dgn dia & pegangan dia. rs gerun pun ada gak.. sbb dah ala2 terpesong.

fabulous.farah berkata...

dasyat nye die ni..hurm..

emma berkata...

astagfirullah.. Mana silapnyer la bdk2 nie.. Mak & ayah?? Kawan2?? Atau diri sendiri

Lady of Leisure berkata...

mcm2 skrg ni kan huhu

HEMY berkata...

report la pada cyber cop..aku pn tak tau n tengah cari saluran nak lapurkan benda2 cmni

Kie-yu berkata...

hoh~
trend masa kini kat fesbuk
hina sana sini
tak suke :(

mrsboan berkata...

dah terbaca semalam kat blog kawan...setuju dgn nia...kita ambik iktibar..setiap yg Allah tunjuk tu mesti ada sebabnya...semoga terbuka hati dia ke jalan yang benar...amin..

isabelle berkata...

hish... ntah apa2 diorg ni

Farah Y berkata...

Farah pun sama macam akak, tak tau nak marah ataupun simpati pada dia. Sad. Macam-macam kan sekarang.

Liza berkata...

byk baca about this kat blog2 lain, rasanyer FB dia dah tak wujud lagik kot

Nia berkata...

Nigina: risau kan dengan dunia sekrg...

ana: ngeri mendengar kata2 dia

syawalsimpsons: tak tau lah apa masalah sebenar dia..isk

Lelord: harap ini yg terakhir la

Anje: mereka dah salah guna kan FB ni..isk

Hanie: Dia nak karang sendiri lagi tu,..isk..budak ni..

Farra Dhelina: mmmg terkejut masa 1st time dpt tau ni..

Ila: Harap2 ada terbuka hatinya utk perbaiki diri kan..

Fab Farah: ngeri betul

Emma: semuanya pada diri sendiri kan

Lady: Banyak st dah,..harap2 jgn la ada lagi

HEMY: owh,..ada ke? kena cari details ni..

Kie Yu: Bila teknologi disalahgunakan..

mrsboan: harap dijauhkan dari keluarga kita..amin..

Belle: utk publisiti Amcorp mall kot..huhu

Farah Y: kita yang naik takutkan..isk

Liza: Mesti dia tutup terus tu kak

sekamar rindu berkata...

salam.....,

tak tahu nak kata apa....ishh

white rose berkata...

salam ramadhan akak...
ni laa dugaan sebenar kita sebagai hamba Allah...

semua yg kita lihat & ketahui adalah ujian buat kita...sejauh mana keimanan kita dalam menghadapi keadaan ini...

ini hanya 1 ujian kecil buat kita tetapi akan menjadi besar sekiranya kita membiarkannya...

mudah2an dibulan ramadhan ini, memberikan sebanyak2 kesedaran dan hidayah kpd saudara salleh & semua umat Islam yang ada di alam fana ini...

en_me berkata...

me dah tutup lama FB.. uhuhu

geli mat berkata...

Mamat ni bole kena rejam sampai mati dah!

DrSinga berkata...

ada mak bapak tak budak ni???