Khamis, 5 Ogos 2010

Kalaulah aku tak tinggi sangat..

Ajjah nak jual kasut ni sebab katanya tak saiz dengan dia.



Aku rasa, aku suka kasut ni, tapi,...


Tapi, aku tak sesuai, sebab tumit kasut ni 4 inci, dengan tinggi aku sekarang ni, kalau aku pakai juga kasut 4 inci, aku akan nampak macam sangat pelik, sebab aku tinggi.
Berminat? Ajjah beli RM130, dia nak jual RM80 aje!! Boleh cari Ajjah di sini.

Aku selalu rasa susah juga sebab tinggi sangat, nak beli seluar susah, kasut susah, even satu masa dulu aku jangkakan aku akan susah cari suami jugak. Tapi, bila umur meningkat, aku belajar terima apa juga yang Allah dah beri. Rasanya semua orang pun ada yang rasa kurang pada diri, tapi kita boleh belajar terima, apa yang ada pada kita pinjaman dari Allah semata-mata. Kita kena tengok orang lain yang kurang dari kita, dan bersyukur..insha'Allah hati takkan asyik memikirkan apa yang kurang.

Percaya atau tidak, aku bertemu jodoh dengan suami pun sebab ketinggian aku. Entah macam mana, suami aku suka perempuan tinggi..hehe. 
Aku pakai heels masa ni, nampak lagi tinggi dari En.Suami. Kami sebenarnya sama tinggi..hehe..

Ada apa-apa yang dulu korang tak suka, tapi sekarang dah terima dan rasa bersyukur?

24 ulasan:

fabulous.farah berkata...

ouh..nia tinngi bp?nmpak kecik molek jer=p

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

ayu bangga jadi tinggi....banyak gak benefit..antaranya tak nampak gemuk sgt, walaupun sebenarnya lemak sana sni...

kadang2 pakai gak high heel...

::Mamalyna:: berkata...

4 inci, tinggi tu...dah lama tak pakai high heel, heheh

Nigina berkata...

cantiknya nia kasut nie..

mrsboan berkata...

Wah! Tinggi rupanya Nia ni...saya tinggi2 biasa aje 164cm...Nia mesti capai 170 ni kan?..
Dulu tak suka nak cari kasut saiz 9 slalu abiss stok...tapi sekarang terasa special lak sbb susah nak cari tu sbb saiz 9 dia tak kuarkan byk...saiz average cam 5,6,7 mmg ramai (ayat sedapkan hati)

Kie-yu berkata...

tak suka nama sendiri
mcm pelik
tapi bila dah besar dan tau maknanya
alhamdulilah..
suka sgt!

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

cute pe kalo laki nk gurl tggi..coz lg byk rezeki la nt..hihihi....kak..sy pendek jee..nk tggi ckit je..tp x dpt..waa...skrg br 151..umo da 21..mne leh tggi da..kalo dpt 157 o 160 pon jd la..nmpk ckit cun..tp xpe la..teme jela..pape pon..org tggi kn canteq~

mama_umar_maryam berkata...

adela few things yg dulu xsuke and now bersyukur,hehehehe,terukkan,x thankful btul aku nih >_<

Little Mama™ berkata...

okey la tu jadi org tinggi..kena bersyukur dgn apa yg ada.. i rendah je..eh bukan..kiut..ha..ha tapi ok je sebab senang beli baju saiz S/M..cuma bab kasut tu saiz paling kecik cepat je abis..

Farra Dhelina berkata...

hahaha..duluuuu.sy tak hrp dpt laki montel..tp sekarangggg..dua 2 montelllll wakakakakka

gee ryder berkata...

i mmg sesuai sgt pakai kasut tu sbb i tersangatla ketot hehe..
ok kalo u xsuka tinggi, kita tukar nak sbb i nak sangattttla tingginye haha..
tp bersyukur jela ape yg tuhan dh bagi.nk tinggi sgt, pakai kasut tinggi abih cite keke

a d r e y n i e e l i s y a berkata...

kalo aku konfirm nk kasut tggi2..
hihiihih..
;)

sue berkata...

su plak pendek. Kalo beli seluar asik kena potong jek. Sangat tak suka. Tapi..apa yang bestnya bila orang sentiasa ingat muda lagik. Muahahaha...

white rose berkata...

wow...bestnye kalo tinggi...
hahahaha...

sy rendah je...(153cm)

mcm sy ni suke kasut tinggi tapi xleh pakai sbb bdn sy berat...nti terpeleot...

kak mas berkata...

akak pulak pendekss.. hihihi.. papepun alhamdulillah.. syukur atas segala nikmat kurniaNya..

Mykhalish berkata...

heheheh..ila plak prob dgn ketinggian yg renek. huhu... kalu nak amik ape2 brg dlm kitchen cabinet or ms beli brg kat giant ke sure susah. tp nsb baik dpt somi tgg skit, so ada la tkg amik. kalu dia xda, kenala cr kerusi. hehehe..

~Ney Ezzo~ berkata...

brapa tggi akak?nk taw...=)

Liza berkata...

ramai org nak tinggi nia, baru ler nampak slim

Lady of Leisure berkata...

dulu tak suka rambut lebat tapi skrg dah terima ngan bersyukur heheh

Cikgu ILi berkata...

Saya pulak selalu berangan nak tinggi..:)
Dulu saya tak suka mata saya besar...selalu orang kutuk.

The Womanish berkata...

biasalah kita ni, especially org perempuan kan....

yg rambut lurus nak ikal, yg ikal nak luruskan...nasib baik tinggi dgn pendek tu tak boleh nak adjust, kalau tak, hari ni pendek argghh...esok tinggi pulok! hihihihiiii...

anyway, I gave you an award for your blog :).... for being creative & inspiring

Check it out http://thewomanish.blogspot.com/2010/08/sunshine-award.html

Nia berkata...

Fab Farah; looks can be deceiving dear..hehe

Ayu: pasal lemak tu,..haha..saya pun sama jgk Ayu..

mamalyna: heels ni memcantikkan postur kita..tak tau betul tak..hehe

nigina: memang cantek tau

mrs boan: pandai teka tinggi saya..hehe. tapi betul pun, kasut size besar tak byk..tu yg selalu abis..huhu

Kie Yu: yg penting maksud nama tu sendiri kan dear

Usagi Nana: takpe dik,..heels ade utk membantu..nampak vogue gitu

Zeti: org yg kita nampak perfect pun ada yg dia tak suka sgt psl diri dia kan..hehe..tapi, bottom linenya, kena syukur kan

Little Mama: Nampak awet muda tau kak Ros

Farra: kami pun ke arah tu jgk tau..haha

gee ryder: hehe,..dulu2 ade jgk terfikir mcm tu, kalau la boleh tukar,..tapi dah Allah bagi gitu, kita syukur aje kan..hehe

a d r e y n i e e l i s y a: kasut tinggi nampak elegan kan

sue: yes,..betul tu. kalau tak tinggi nampak awet muda gitu.

white rose: takpe yang,..rendah ada kasut tinggi membantu..hehe. tapi 153 tu tak rendah sgt la,..ok what.

kak mas: takpe kan, kita syukur je

Mykhalish: tapi perempuan kalau tak tinggi, nampak comel tau

Ney Ezzo: 5' 7" dik...

Liza: nampak slim ke kak? hehe..betul jgk

Lady: Rambut lebat cantik tau sebenarnya..hehe

Cikgu Ili: saya rasa mata besar Ili cantek! org yg kutuk tu jeles la tu

The Womanish: Thanks for the award dear! Will check it out. Kelakar pulak kalau kita boleh adjust ketinggian kan..haha

Hidayah Ismawi berkata...

kita tak tinggi sgt pun tetap tak boleh pakai high heels .. dulu waktu teenage years rasa sgt rendah diri sbb kita muka tembam2 (walaupun kurus) and ada gaya Bugs Bunny sikit (hehe).. tambah dgn pakai spek.. mmg seorg yg sgt nerdy looking (maklumlah kengkawan semua cantik2).. pakai braces for 2 years, wore contacts for a while.. n ppl actually started to notice (tapi bab tembam pipi tu takleh hilang) ..

nowadays.. I am thankful to be just the way I am.. ada sedikit comot.. tak berapa reti nak berfashion .. but am content .. kalau cantik sgt pun payah kan? hehe

MY LATEST ENTRY: Kaboom! My tyre exploded!

isabelle berkata...

lawa kasut tu.
tapi aiseyyy...tumit dia besar, i tak biasa sgt.
lgpun kalo beli, kena bersabar smpi early next year.ishhh