Selasa, 3 Ogos 2010

IKEA Mesra Bayi

Kami ke IKEA baru-baru ni. Selama ni memang aku tak pernah ambik port pun nak menukar pampers anak di IKEA. Bukan sebab aku biarkan Diha terendam dengan pampers basah, tapi sebab aku tak pernah bawak dia ke IKEA. Tinggal dengan opah! haha...konon2 bijak la tu.

Makanya, bila bawak Diha baru-baru ni, aku pun terkial-kial la mencari tempat nak tukar pampers baby. Masuk aje kat situ, waa,..IKEA memang gunakan semua barang yang dia ada nampaknya.


Ini memang poster salah satu range dia PATRULL, untuk keselamatan kanak-kanak

Ini sofa untuk mommies yang nak BF atau pam susu rasanya (sebab tak BF, maka tak tahu..hehe)


 
Tadaaa...ini la tempat nak tukar pampers Diha. Toilet roll besar tu yang mahal tu..dah ala-ala tuala dah..hehe

Di mana lagi yang ada tempat shopping mesra bayi macam ni ya?

22 ulasan:

Kancilbiru berkata...

cantik environment dia....

Marina Fazzly berkata...

x ajak orang pn =(

Nigina berkata...

aa ada tapi tak banyak sangat kan.. sepatutnya semua mall dan tempat mesra bayi macamni..

ajjah berkata...

bagus, mmg semua supermarket should have facility macam ni

Adlina Husaini berkata...

ina pun selesa kalau p ikea tapi yg tak best kekadang tu sampah diorang tak kutip so tau le kan bau camner..

pastu ada jugak cha-ya-nun-alip yg tak phm2 bahasa..bila kita tutup pintu tu maknanya tgh guna la kan..dia kalut nak masuk jugak pastu dok buat muka toya sebab kita lambat. ye la..nak basuh ber*k bukannya leh lap2 je..

tak kira time anak guling2 tak nak pakai pampers lagi..

banyak kali jadi camtu, kalau bangsa kita ni tau la jugak budi bahasanya n reti nak menunggu..

sebab dah byk kali kena camtu, kita sound je diorang tu, "cant u wait? dont u see im handling my bb rite now?"

tapi ntah paham ntah tidak..huhuhu

[-suziey-] berkata...

jusco pn ok gk kan..skang dh byk tpt yg besar2 equip ngn bilik nursing n diapers-ing ni..ekeekk:D

Intan berkata...

Betul tu Nia, Intan pon suka dgn IKEA nya baby's room tu...tapi kalo tak silap ada lg few shopping complex yg buat mcm nie jugak cuma lupa lak kat mana coz dah lama tak pakai "room" yg cam gini...hee hee.

Den la nie tukar dlm keta je...ekeke :D

Kie-yu berkata...

whoa
mcm ni la best kan
takdela tensi je nk shopping
kt JB takdok ikea
kena g singapore bru jmpe :(

mamalieyna berkata...

waah memang mesra baby betul eh..cunlah! selalu g memana tk jumpa lg tmpt yg mesra baby camni..huhu..

mummy_ayu berkata...

wah..cantik tu..ayu pun tak penah masuk bilik baby kat Ikea..

cik puan akish berkata...

wah...mmg mesra bby...nk settlekan bby pon selesa kan...:)

isabelle berkata...

jusco xsemua mesra bayi.SACC mall is not bad.
ada few places yg ada nursing room segala, tapi x la sebersih & lawa kat ikea.hehe

fabulous.farah berkata...

huhuhu...sebab xde baby lagi so kalo jalan2 xpernah nak menjenguk..=p

Farra Dhelina berkata...

bagus ye ikea ni..

Nordiana Nordin berkata...

ade..kat klcc dan mid valley..
tapi klcc memang besar ar..sangat selesa..

Ain berkata...

ain dapat tengok poster baby tu jer...

huhuhu.... nape pict. lain tak keluar erk?

kat sogo pun ada jugak bilik yang mesra baby mcm nie....

senang sikit kerja kita kalau nak bawak baby shopping kan....

white rose berkata...

xtau la kak...
yg saya tahu tukar kat tandas biasa je la...

hahahaha...

gee ryder berkata...

lg kt the curve, subang parade...byk dh skg ni

Farah berkata...

kat the curve pon ade..selesa jugak.

Lady of Leisure berkata...

wow memang mesra baby.. nampak cute lak tu kan

Nia berkata...

Kancilbiru: rasa mcm kat umah kan?

Marina: ajak ke mana? IKEA ke atau bilik tukar diaper? hehe

Nigina: tu la, esp utk BF patut banyakkan

Ajjah: tu la, kesian kalau tak dekat mommies yg nak tukar diapers

Adlina: uiii,..diaorg tu memang. suka tak sabar, semua nak cepat..kalau boleh dia nak kita berenti, bagi dia dulu. elok pun kena sound mcm tu.

Suziey: Jusco siap ada baby crib lagi kan

Intan: Tak pe, Arissa dah besar skit, senang nak tukar dlm kereta kan..hehe

Kie Yu: owh,..kat Singapore barang dia sama tak?

mama lieyna: selalu susah nak jumpa kan

mummy ayu: haa,..lepas ni boleh try jenguk kat IKEA..hehe

cik puan akish: tu la, baby pun terdiam tengok lawa hiasan dia..hehe

Belle: ehh,..SACC mall ade? nampak sgt i tak peka

Fab Farah: takpe2, next year insha'Allah kan..hehe

Farra: at least ada kesedaran kan

Diana: KLCC memang jarang skit aku pegi,..mahal..hehe

Ain: hmm,..nak kata besar, semua size gambar ni dah sama je, maybe server kot?

white rose: takpe, sampai masa nanti mesti tau..hehe

Gee: I blum pernah bwk Diha g Subg Parade, lps ni tau dah

Farah: ha,..tu blum try lagi

Lady: uii,..rasa mcm tak mau keluar dah,..hehe

Liza berkata...

isetan klcc pun baby and child friendly, ada playroom kat situ