Sabtu, 31 Julai 2010

Taktik fast food ke ni?

Aku selalu dengar orang komplen tentang KFC, gambar produk tak sama macam sebenarnya. Biasanya yang orang komplen tu daru segu saiz la. Katanya saiz sebenar tak sebesar didalam gambar. Pada aku, itu semua takpe lagi, sebab dalam gambar tu nampak besar mungkin sebab dia fokus pada produk tu sahaja.

Baru-baru ni aku dapat tengok satu lagi,..

Creamy Custard Dominos
Aku memang gila-gila suka makan Dominos. Tak tau kenapa, mungkin sebab aku sukakan thin crust & double decker crust dia tu.
Aku perasan Dominos ada keluarkan produk baru (Creamy Custard) masa nak order baru-baru ni.
Dengan excitednya aku pun order juga la.
Ini rupa kotaknya
Ini la rupa sebenarnya
Ini rupa cream kat dalamnya
Amacam? Nampak berbeza tak?

Aku Suka: Sesuai untuk jadikan 'dessert' sebab dia manis (aku ni suka manis) dan aku sukakan rasa custard.
Aku Kurang Suka: Dalam gambar nampak macam rangup, tapi sebenarnya macam 'dough'. Jadi selepas makan pizza, memang jadi tak berapa lalu nak nak makan. Kalau rangup mesti sangat sedap.
Kebarangkalian Beli Lagi: Mungkin beli lagi
Gred : B

Ada apa-apa makanan yang korang tak puas hati? Mari kongsi kat sini.

6 ulasan:

cik paro berkata...

apsal lain je dari kat gmbar??

Ieda Al-Habsyi berkata...

kalu ieda, kalu g kedai mkn, pastu menu bergambar, mesti ieda ckp camni,"saya nak sebijik cam gambo, kalo tak.... siap!" hahahahha! :)

Hidayah Ismawi berkata...

jauhnya beza yg dlm gambar dgn in real life..

tang makanan yg tak puas hati tu..hehe.. biasalah.. but I hate it when they deliberately do false advertising ..

MY LATEST ENTRY: Yummy Rasa Nyonya Penang

Nia berkata...

cik pora: tu la pasal,..lain tu

Ieda: tu ayat best tu..kena try ni..hehe

Hidayah: tu la, timbulkan salah faham pada consumer aje

Lady of Leisure berkata...

kalau yg dalam gambar nampak sedap bebenor kan

white rose berkata...

hadoi...
ni kes tipah tertipu la...

dalam gambar bukan main lagi cun melecun...