Ahad, 18 Julai 2010

Senangnya nak kaya ye?





Aku rasa bosan bila bukak email ada email-email macam ni
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Dear Beneficiary,
I am happy to inform you about my success in getting those funds transferred under the cooperation of a new partner from Canada.

Presently, I’m in Asia for an investment projects with my own share of the total sum. Mean while, I did not forget your past efforts and the attempts you made in getting your winnings sent to your delivery address, despite that it failed us somehow.
-----------------------------------------------------



Dear Friend,
How are you and your family? Guess it is well with you. I am Dr.Jhn Gogo, I work as the Foreign Operations Manager of our bank here in Burkina Faso, W. Africa. Although the world is a very small place and hard place to meet people with complete confidence, but as I have developed the trust on you, after a week fasting and praying i made up my mind to contact you for this confidential business transaction with hope that you will not disclose the secret of this great opportunity to another person. 
There is an unclaimed sum Thirteen Million Two Hundred Thousand United States Dollars (US$13,200,000) in my bank, and when went through the records, I discovered that this fund belong to one of our foreign customers who died years ago, and no beneficiaries or claiamants were stated concerning to claim this funds. Therefore, your request as a foreigner is necessary to apply for the claim so that our bank will release the fund smoothly into your reliable bank account as the beneficiary/Foreign Business Partner to the deceased.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REPLY ME IMMEDIATELY, 

FOR YOUR KIND ATTENTION.

COULD YOU PLEASE CONSIDER TO HELP ME TO RELOCATE THIS SUM OF TEN
MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND DOLLARS (US$10.5M) TO YOUR
COUNTRY FOR ESTABLISHING AN INDUSTRY IN YOUR COUNTRY.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dah puas delete dengan letak kat spam folder dah, tapi tetap ada jugak. Kalau semudah tu nak jadi kaya, ramai orang tak payah kerja dah sekarang ni. huhu...Kadang2 tu bila tengok ada email kat inbox, semangat aje nak check, tiba-tiba tengok email macam ni. Alahai,..lemah semangat dibuatnya..

Ada tips tak nak bagi email-email macam ni masuk?

11 ulasan:

Em's Family berkata...

yerp memang sakit hati.. tapi rasa setakat ni macam baru sekali je terperasan ade orang kene tangkap sebab buat spam ni,. dari africa..

h4ni3 berkata...

memang, dlm inbox bersepah email camni
selalu delete jer.. tp kalo nia dpt tips camne nak prevent, bgtau ek =)

isabelle berkata...

try mark as spam je la kot. i pun asyik dpt email mcm tu lately...menyemak je

Hidayah Ismawi berkata...

hehe.. sama lah kita .. semua ayat lebih kurang jer kan?

I wonder if ada org yg actually percaya..

MY LATEST ENTRY: Bedtime Stories

Nia berkata...

Mira: Oo,..dah pernah ada yg tertangkap la ni, tapi ramai je lagi rasanya

Hanie: Senang2 kita delete je email tu..hehe

Belle: Tu la psl, dah mark pun diaorg dtg jgk lagi,..hangin nih...huhu

Hidayah: Yup,..i pun terfikir benda yg sama, ade tak org yg tertipu...hehe

Lady of Leisure berkata...

menyampah betul kalau dapat email camni kan.. jangan la ada yang percaya

Nia berkata...

Lady: Kalau ada yg terpercaya kaco nih..

Nurzairul Isma berkata...

buat semak inbox je kan..

e.l.i.z.@ berkata...

alamak..xtau la camne nk kasi benda ni x masuk emel kita hehhe

Sumijelly berkata...

huhuh...penat sungguh sumi tekan SPAM jer memanjang..malang nya makin banyak la yg dtg..huhuhuh

Sumijelly.com

Cikgu ILi berkata...

Berani la Nia bukak..kalau saya..saya tengok sender tak kenal je terus delete sebab risau virus-virus cinta.