Jumaat, 9 Julai 2010

Pelik ke Lucah?

Kadang-kadang ada sesetengah perkara yang kita jumpa buat kita berfikir 2 kali (ala-ala 'double-meaning). Aku bukan otak kuning...isk, jauh sekali. Cuma inilah antara perkara pelik yang kami jumpa kat Pulau Perhentian.

Rantai kunci chalet kami. Rasanya benda ni guna untuk memancing kot..


Ini,...aku 'no komen'. Ada sesiapa nak komen? Hehe..

Tu toilet awam kat chalet kami. Perghhh..memang tak sangka mat salleh yang duduk kat situ boleh pakai..kalau boleh tak mau 'describe' kat sini la..huhu.. 


Source : Sini

Masa 'snorkeling', kami jumpa ikan ni. 'Nepoleon Parrot Fish'. Ada satu time tu, ikan ni pandang ke arah kami, lepas tu dia macam nak naik, nasib baik lepas tu dia terus berenang ke tempat lain, kalau tak naya. Malam tu aku terbayang-bayang juga rupa ikan ni masa pandang kami tu. Gambar ni pun saja tak nak buat besar,..seram...hehe..

Ini masa kat airport, aku tak faham kenapa Air Asia guna penimbang ayam untuk timbang beg penumpang? Hehe..gimik kot.

Korang pernah jumpa perkara pelik masa pergi ke mana-mana?

21 ulasan:

eima berkata...

cam besh je percutian u kali nih ...

Marina Fazzly berkata...

ikan tu mcm muka madam la kan? hahahahha.....GERUN....

Sharinginfoz berkata...

macam2 kan. jauh berjalan luas pandangan... banyak ilmu diperolehi kan

Iron Baby

Izzatul Iman berkata...

hahaha... kelaka la...

Pulau perhentian...hahaa....

mamalieyna berkata...

uuik..memang pelik2 belaka nih..herm...

ajjah berkata...

muka madam? adoi.. u see her face everywhere now?

chugie berkata...

huhu.. memang pelik & ade yg lucah lah..

bab timbang tu, alamak.. x maju betul air asia ni kan? huhuhu:D

Kie-yu berkata...

key chain kunci tu unik tambah pelik
yg tang penimbang tu serius pelik
takdo duit kah beli penimbang canggih sket?
hehehehe ;)

Farah berkata...

hahahahaha memang pelik..takde ke bende lain die nak guna untuk kunci tu.

[-suziey-] berkata...

haahahahah lawak laaa..mgm pelik tp lawak..paling xtahan keychain tu la..hahhahaa

mrsdjones berkata...

Hi Nia,
Tandas tu nampak sgt horror! Nasib baik amik exterior je, kalau interior boleh keluar isi perut :p hehe

Gambar 1 dan 2 tu, hahahaha takde la pelik. No 1 tu lawak pon ada. No 2 tu takde la betul sgt pon :p hehe

kak mas berkata...

sapela yg bg info pasai snorkeling tu.. tk shesuai tuk budak bawah umo.. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

tgk kunci tu terus terbayang tutttt...hahahah

Hidayah Ismawi berkata...

seriously scary looking fish.. hehe.. kalau dia sondol sure penyek tu..

hmm..buat assam pedas sedap tak? hehe

MY LATEST ENTRY: Otak-otak Ayam @ Assam Pedas Melaka

isabelle berkata...

nak tersedak2 i baca yg 'snorkeling like sex' tu..
dah la english berterabur..mesti mat saleh baca pun geleng kepala.

btw, penimbang ayam tu cukup utk menggambarkan tahap kemachoan airasia ddi mata dunia

isabelle berkata...

nak tersedak2 i baca yg 'snorkeling like sex' tu..
dah la english berterabur..mesti mat saleh baca pun geleng kepala.

btw, penimbang ayam tu cukup utk menggambarkan tahap kemachoan airasia ddi mata dunia

Lily berkata...

kalau akak letak gambar interior toilet tu mesti pembaca akak trauma

I enjoy snorkelling a lot but I can't say if I enjoy sex. I'll get back to you on this after I get married.

eee parrotfish! Takleh lupa reaction kita bila nampak ikan tu, sy rasa saya nak menjerit tapi lupa tgh dok dlm air, terus jadi blub blub blub, batuk batuk muntah

melayuangkat berkata...

Salam Nia,

macam-macam yang pelik dalam hidup ini..

Liza berkata...

part penimbang ayam tu mmg klakar

Lady of Leisure berkata...

hehehe.. banyak benda pelik tapi mesti best percutian ni kan..
:)

h4ni3 berkata...

kihkihkih... penimbang ayam yer
nama pun 'low cost'
paham2 jela.. haha