Ahad, 25 Julai 2010

Menunggu Rumah Sendiri

Aku & En.Suami tengah tunggu rumah kami siap
Kalau tak silap, memang dah siap pun, tapi tak dapat CF lagi
Buat masa sekarang menumpang rumah mak& ayah
Sangat tidak 'cool' sebab orang akan angkat kening bila dengar
Iye la, dah kahwin ada anak sorang pun menumpang lagi
Cepat la rumah kami tu siap..huhu


















Ini gambar rumah contoh, rumah kami tu, pattern macam ni la..tapi tak termasuk perabot2 tu 
Kami selalu pergi tengok rumah contoh rumah baru kami ni..hehe
Suami aku kata macam angau
Harap-harap cepat la kami dapat pindah ke rumah baru!! Amin!!

13 ulasan:

Liza berkata...

wah, raya rumah baru ker...jgn lupa jemput for the house warming yer

sya berkata...

hehe...
saya ingatkan, kitorang je yang angau duk tengok rumah selalu... rupanya, ada juga orang yang sama... :P

The Womanish berkata...

rumah contoh memang akan menambah kan igauan + angan2 kita..hehehee...

last time baru kahwin, eager sgt nak pindah rumah sendiri, bila dah siap, rasa mcm mak oi..jauh nya...& bnyk yg tak sesuai dgn kehidupan harian. ended up sewakan je.

skrg u mesti asyik nak pergi kedai furniture je kan kan kan???? hihihiiii

Kancilbiru berkata...

wahh syioknya...takpa amik aura umah contoh..ada rezeki, mana tau umah contoh sama ngan umah sendiri....:)

Farah Y berkata...

Mesti seronok nak furnish rumah kan! Harap-harap cepatlah akak pindah masuk. Kalau ada kenduri house warming, ingat-ingatlah farah eh. Hehe :p

kakyong berkata...

\kalo dah siap. tak lama lagi dpt la CF tu.. selamat pindah ke rumah baru...
mesti best dok rumah sendiri...

ieyza berkata...

salam dear...
yup...aper yg u katakan tu mmg betul...dulu ai pun dok umah mak bapak...yg x bestnyer bler weekend...time adik beradik i balik...sungguhlaaa menyedihkan coz terpaksa terima kata2 pedih dari diorg...dari situ kami nekad untuk punyer umah sendiri...alhamdulilah..berkat usaha kami..walaupun x beso macam istana..cukuplaa buat berteduh untuk kami 3 beranak nie tinggal..skang rasa aman sangat sebb x perlu bergantung pada org lain....

ibu WaWa berkata...

insyaAllah, tak lama lagi pindahlah ke rumah baru.

memanglah kalau dok umah sendiri lebih privacy dan selesa...

Lady of Leisure berkata...

bestnya nak pindah rumah baru... mesti excited kan.. beraya di rumah baruke nanti?

Nia berkata...

Liza: Insha' Allah kak..ada rezeki nanti.

Sya: ye, rumah sendiri jugak yang best..hehe

The Womanish: Bila tengok rumah baru, memang banyak berangan, sampai suami suruh buat yang penting2 dulu

kancilbiru: wah,..memang tu la angan2 kami, nak buat mcm rumah contoh.hehe

Farah Y : insha' Allah kalau ada rezeki kami Farah!

kakyong: tu la, macam lama aje CF nya kak

ieyza: uii,..mulut org tu yg paling boring tu..dah la terpaksa lak tu duduk sementara

ibu Wawa: kita boleh buat sukahati kan kalau rumah sendiri

Lady: Raya tak sempat kot..harap2 dpt akhir tahun ni ke..hehe

sall berkata...

Bestnye duk umah sendiri. Kat mn tu.

Intan berkata...

Hua hua hua...samalah den pon angau gak hari2 kalo boleh siang mlm nak p tengok rmh baru tu :D

Den ckp ngan hubby, rasa macam "berchenta" lak kali kedua...ekeke :D

ajjah berkata...

Nia i teringat AR cakap, mau dalam 10k berabis untuk pasang itu ini kat rumah.. pening la kepala.. oleh itu cik ajjah sila lah saving duit..

i think macam akan beli kat nusa rhu, boleh la kita bukak club kat situh