Rabu, 14 Julai 2010

Ini la sebab aku tak suka World Cup

Ini bola Diha. Dia suka sangat main tendang-tendang bola ni. Sebagai ibu 'mithali', aku pun konon nak layan Diha main bola ni semalam. Aku pun tendang-tendang bola ni ke arah dia.

Sampai la bola ni ada kat sudut yang ada saluran paip ni, aku dengan konfidennya tendang la bola tu (pakai selipar aje masa tu), tapi kaki aku tak sengaja tertendang bahagian hujung paip tu...

Sakit dia tak boleh nak cakap,..(tapi, bersalin lagi sakit la, haha). Ibu jari aku luka teruk.

Diha tersengih aje tengok aku. Mungkin dia fikir:

1) Mak ni buat-buat aje kot? 
atau
2) Eii, mak ni, baru main bola macam tu dah luka, Diha releks aje..hehe


Sebab ni la aku tak suka main bola sepak. Termasuk la World Cup. Hehe, sesuai ke alasan aku? 
Mak aku kata, Diha ni boleh main bola sepak wanita besar nanti. Tapi aku ada dengar, nanti budak perempuan hilang identiti femininnya kalau main bola sepak?

Betul ke tu?

20 ulasan:

fabulous.farah berkata...

hehehe..malang tak berbau..tak suka jugak main bola

Nurzairul Isma berkata...

alalala ciannye mak diha.. moralnye, klu nak main bola pakai kasut yer mak.. hehehe...

kak mas berkata...

aduh sakitnya... terasa2 kat ibu jari ni.. :)

cik puan akish berkata...

adoiii la..saketnyer...be careful ya darl....kalo kene kt dak tecik tuh lg la..aduhaiiii...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

kalo dalam pantang boleh bentan tau kalo tersadung ibu jari sebab ada kaitan dengan rahim. my nuha pun suka main bola sepak,tp aku main dengan dia dlm rumah ajer..hehehe

DrSinga berkata...

kita punnnn nak sengih2kan mak Diha....

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

best pe WC..kalo cmtuh suh ank akk men futsal..selamat ckit kot..tp jgn jth terduduk..bhye..

Kie-yu berkata...

betul la tu
kalo diha men bola sape nk masak nnt
hee :)

[-suziey-] berkata...

hahaahah mcm xde kaitan jek reason..ekekekk:p

velasrizal berkata...

bahaya btol de batang paip kt situ..blh tersadung..

EMILY Penganti Pamela Anderson Di Baywatch ?

gee ryder berkata...

tp xmanis la pompuan main bola kan hehe

mrsboan berkata...

saya kalo tersepak apa2 aje...BENGANG!!! beberapa saat...lepaih tu terpikir..apala dosa aku harini..hehehe...(penah tersaduk tongkat motor sampai tercabut kuku ibu jari...pehhhh!! tak tau nak kata dah...)

mrsboan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Hidayah Ismawi berkata...

ahaha.. sian.. main bola tak pakai kasut lah ni yer..uhuhu

FYI .. I used to to play football all the time when I was in primary school... tapi sekarang ni dah besar tetap feminin ..hehe

MY LATEST ENTRY: A close run in with the DBKL tow truck

DSarah berkata...

moral of story :
1.kalu nak bsukan pakai kasut.hehehe..
2.jangan main kat c2 lagi.nsb baek kena kat mak dia kalu kena kat diha..alahai lagi la siannya...:D

Nadiah Sidek berkata...

alahai..tertendang btg paip ye. smg cepat sembuh la luka tu.

kalau saya (pendpt sy je ni)..sy tak berkenan perempuan main bola sepak. kasar la game tu, tak sesuai dgn perwatakan perempuan. lain org lain pendptnya :)

Cikgu ILi berkata...

Nia,
Kesiannya.....saya tgk gambar paip tu terus rasa ngilu kat jari sendirik.

Lady of Leisure berkata...

sure ni gara2 WC kan hehe

Liza berkata...

kena slalu main, baru suka...liza ok jer, still feminin walau minat dan main bola

Ain berkata...

orang cakap hilang identiti mungkin sebab kena pakai seluar pendek kot....

tak sesuai untuk gadis melayu bila berseluar pendek kat tengah padang gitewww....

tapi tu tak bermakna diha tak leh main bola....

boleh try futsal kan....

nak pakai seluar panjang dan bertudung pun takde sesiapa halang..