Isnin, 26 Julai 2010

Diha pun Ganu jugak Mak!

Ini Diha masa kami berhenti makan kat R&R baru-baru ni. Dia makan nasi dagang!! (eleh, Nia ni, itu pun nak kecoh!) Pada aku takde ape2 pun dia makan nasi dagang, aku pun makan jugak.
Tapi, pada ayah Diha (seorang anak jati Terengganu,..haha) ini satu detik yang sangat membanggakan pada dia.
"Macam ni la anak Ganu, makan nasi dagang," kata En.Suami berulang-ulang kali, sebijik macam iklan beras kat radio (bila aku cakap dia mcm iklan beras, dia jeling kat aku..hihi)
Takpe la Diha, lepas ni mak ajar Diha makan tempoyak pulak ya (mak yang orang Perak ni pun tak mau mengalah, mak ada 50% share tau pada Diha,..haha!)

Anak korang macam mana? Lebih kepada ayah atau pada mak? atau kalau takde anak, bagi contoh anak sedara ke? hehe

11 ulasan:

Marina Fazzly berkata...

anak kucing bole x? meaw...meaw..hihihi

Aanas berkata...

Salam Nia,
seronok kan kalau kita dok perati anak2 dok ikut perangai sapa.. hihi.. saya pulak, anak tengah sebijik ikut perangai saya masa and kelam kabut.. hihi ..

Farra Dhelina berkata...

ank2 saya balance hihi..so adil lah..;-)

Kie-yu berkata...

adek saye yg lelaki anak mak
sket2 mak ajeee
huh
nyampas~!
*jelesh*

isabelle berkata...

my Lil Adam is more like me. kuat marah, manja, mengamuk kalo lapar/panas.... err.. tak best la pulak.
harap2 baby ke2 nanti jenis relax skit macam ayahnye

ajjah berkata...

anak sedara i, sorang neutral.. sorang more to the mother, and sorang lagi anak abah..

yang anak abah tu la yang paling kelakar sekali.. malam-malam taknak tido, mak dia suruh punya suruh tak nak jugak.. call ayah dia, ayah suruh tido sekali je, boom! dia tido

Farah Y berkata...

Tak sabar nak pindah Kertih balik ni! Nak makan nasi dagang! Hehe.

white rose berkata...

ayat bagi contoh anak sedara tuh sah2 khas tuju kat sy...

hahahaha...

masalahnya anak2 buah sy habis keturunan PERAK2 belaka...
mane taknya ipar2 sy org perak, sorang je org johor...

sy suke make nasi dagang gak...
nasi kerabu...

tapi nak gak cari keturunan makan tempoyak je...senang, xpayah masak laen2 jenis...

yeeeeeehaaaaaaaa...

Nia berkata...

Marina: uii,..bg cth adik pun bleh ape

Aanas: memang seronok pun,,comey kan diaorg..hehe

Kie-yu: iee,..asal lelaki aje mesti diaorg yg rapat dgn mak kan..tak puas ati nih..hehe

Belle: oh, mesti Adam pun vogue nanti ni

Ajjah: Bestnya kalau ada power mcm ayah dia tu..huhu

Farah Y : Pindah kerteh? ala, dok kat shah alam aje laaa..huhu

white rose: tau tuju kat dia takpe..hehe..owh, perak juga..bagus..bagus..

Marina Fazzly berkata...

pasal adik,boring lah..hehe

fabulous.farah berkata...

hehe..farah maybe xde problem sebab mak ayah nenek datuk seme from kelantan. hehe