Sabtu, 10 Julai 2010

Apa aku patut buat bila aku sangat marah?

1) Ustazah kata zikir

Source : SJR

Aku Berborak dengan kawan


Source : Activeleisure

2) Ustazah kata ambil wuduk
Source : Bebasunduh

Aku pergi makan
Source : Babywallpaper

3) Ustazah kata buat solat sunat

Source : Wana

Aku tulis Blog,..hehe
Source: purebase.org

Jangan ikut amalan aku, ikut apa yang Ustazah aku nasihatkan tu. Insya Allah mujarab.

8 ulasan:

isabelle berkata...

macam sama jer..heheh.
tapi mmg yg kita buat tu release tension kan?

melayuangkat berkata...

Salam Nia,

Entahlah Nia..tapi Mak Cik rasa lebih meningkat usia kita lebih senang mengawal perasaan marah kita. Tak cepat melinting lagi. Kita insan biasa,mestilah ada perasaan marah..hanya perlu bijak mengawalnya dan kita sendiri sahaja tahu cara yang mana paling sesuai..

WaAllahuAlam.

Hidayah Ismawi berkata...

wah! chup kita nak buat apa yg baby tu buat .. mana nak cari tembikai lagi besar dr kita ni ..hehe

when I get angry I cry.. I don't know why.. I seldom cry due to sadness (well .. that sentence is not so true lately) but whenever I'm really frustrated and angry I cry..

MY LATEST ENTRY: Breakfast at Hassan Shah

Farah Y berkata...

Bila saya marah, saya kemas rumah! Kalau nampak rumah bersepah, tandanya saya tengah in happy mood lah tu. Hehe.

Liza berkata...

yg ambik wuduk tu mmg sgt berkesan...liza slalu buat yg tu, trus hati jadik sejuk

Wan Perlis berkata...

suka tengok laut

Sharinginfoz berkata...

kalau marah dok diam2....

mrsdjones berkata...

Nia,
Buat dua2 sekali boleh kan? hehe.. makan tu yg paling selalu dibuat :p hmmm patutlah tak kurus2 haha