Rabu, 28 Julai 2010

Anak pun kena kerja kan.

Ini rutin aku dan Diha setiap hari. Pagi-pagi bila aku keluar dari rumah untuk pergi kerja, aku akan bawak Diha sekali untuk hantar dia ke rumah pengasuh. Sebelum tu dah siap-siap bagi dia susu sebotol dengan ganti pampers dia.

Bila petang aku akan ambik dia lepas balik kerja. 


Ini beg-beg Diha ke rumah pengasuh



Diha masa balik kerja

Ini yang paling best, jem woo. Ada sekali tengah jem macam ni masa nak balik ke rumah, Diha merengek-rengek mintak susu. Sudah! Biasanya pengasuh dia dah siap-siap bagi sebelum dia balik, kalut jugak aku kalau kena membancuh susu masa tengah drive. Nak berhenti tepi jalan memang sangat mustahil, sebab jalan balik tu, tepi jalannya sangat bahaya kalau nak berhenti.
Mujur la aku berjaya distract Diha masa tu, sampai rumah, terus bagi dia susu.

Tapi, memang penat bila pergi dan balik kerja diiringi dengan kereta yang banyak dan sesak.



Tapi, ini la ubatnya. Bila tengok si Diha tersengih macam ni, terus tak tau pegi mana dah rasa penat tu semua.


Terima kasih pada semua yang dah komen pada entry emosi aku semalam. Aku rasa ok dah. Sesekali datang mood mandom tu..huhu..

27 ulasan:

Nigina berkata...

tu la nia.. walaupun penat macamana ... kalau tgk anak terus hilang penatkan...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

same goes with my nuha.kul 7 dah kena kejut tukar pampers semua dan bwk gi umah pengasuh tapi shah alam tadak la jam sangat :)

Marina Fazzly berkata...

x sabar nak ade anak jugak..huhuhu

ajjah berkata...

awhhh she's so sweet.. :) betul betul hilang penat auntie jugak.. haha

Ain berkata...

kalut jugak kalau tengah jem anak nak susu kan....

camne nak bancuh...huhuhu

ain mmg tak suka duk kat bandar, paling stress dengan jem dan udara kotor yang terpaksa kita sedut setiap hari....

fabulous.farah berkata...

huhuhu..sweet sangat die senyum..memang cair la kalo tengok=)

gee ryder berkata...

diha sengih mcm xnak susu jer hehe

Nordiana Nordin berkata...

hehehe..same le dengan aku..bila pagi jenuh sebab anak aku tido..kena pegang beg aku dan dia..dukung dia lagi..sampai tangan pun naik penuh..

Diyana Zulkifli berkata...

saya suka btul design dr emila yusof.tp..mcm blum masanye nak beli layout.pakai yg free ajo..haha.ok tak price emily ,nia?

hmm.mmg mncabar kan drive bw anak..tmbh lg klu jam.rs nak meraung.huhu

iem berkata...

samalah ngan im,kul 7 dah angkat faiq masuk keta..kadang2 kesian je tengok dia tengah lena tido lagii...

tapi tengok diha senyum tu mmg terus leh hilang penat kan..comel sangat!!

p/s klu free sabtu nii jemput dtg umah eik ada party kecil2lan skit..

mariaariffbaby.com berkata...

betul..betul..betul..penat+tensi..
tgk+peluk anak jek..terus ilang masalah..

Nia berkata...

nigina: Anak ni macam ada magic..hehe

Ellis: kesian kan nak kejut anak pagi2 ni..nak buat camner.

Marina: hehe,..sabar weh, ada rezeki nanti tu

ajjah: kalau tengok gambar dia mmg nampak sweet, kalau jumpa..haha!

Ain: tu la yg husband saya selalu cakap dulu, tapi sekrg, kami redha ake, dah rezekinya kat sini..hehe

Fab. Farah: hehe, ye ke? tu blum tgk mak dia senyum lagi (perasan tak hingat)

gee ryder: ni senyum masa mood dia baik..hehe

Diana: uii,..itu memang, dulu kami sewa apartment, jenuh nak bawak turun anak dgn beg2 dia sekali.

isabelle berkata...

tengok muka diha gmbr last tu, nampak sebijik betul muka u...

RieNa berkata...

diha comell!!!

saya pun, anak la yg teman pegi keje balik keje tiap2 hari. kul 7 dah kuar umah. kul 6 baru sampai umah.

tp seronok bila dlm kereta bleh sembang2,gelak2 dgn perangai dia. (kalau dia mengamuk mmg tensenlah~) hehehe

Farra Dhelina berkata...

huhu sy paling tension time nk mtk susu tgh2 jln..adoii..nk melekakan dia tu..mak aiiii..blh skt dada!!

hai ank2 kan..hehe

Nurzairul Isma berkata...

bettul.. betul..betul.. senyuman anak penawar segalanya..

[-suziey-] berkata...

haih sweetnye senyuman diha..peningnya tgk jem:(

Eyriqazz berkata...

besarnya jasa seorang isteri..teringat kak isteri hantar dan ambil alisya....

P/s : pemenang contest hadiah birthday alisya telah diumumkan

Hidayah Ismawi berkata...

Diha sgt sweet... perasan tak budak2 tak kisah jem..(my kids anyway) ..lagi banyak kereta lagi diaorg suka..hehe

MY LATEST ENTRY: Where am I?

Em's Family berkata...

yes, i agree with you, macam mane penat pun, tapi bile balik tengok anak senyum simpul.. hilang segala penat...

and yes, if i have money in the world.. tak nak kasik anak bangun pagi and redah jem same2, kadang2 sampai rumah pun lambat..

mamalieyna berkata...

ish memang penat tu,,eina yg tak drive, cuma dok blkg tgk en suami drive pun terasa penat..huhu..nk redah jem stp hari memenatkan! dah lak ada anak kecik lg..huhu..

*alala sweet nye senyuman Diha! ^_^

Kie-yu berkata...

tak saba nak ada anak sendiri yg comey mcm diha
hee~
berangan je lebih
nikah pun belum =p

Liza berkata...

betul nia, senyuman anak mmg penawar...it makes it all worth it!

The Womanish berkata...

baiknya Diha boleh duduk kat baby car seat tu....

my daughter memang tak nak duduk diam, kejap ke depan, kejap ke blkg....nasib baik dia belum drive je lagi...heheheee

Ieda Al-Habsyi berkata...

salam kenal kembali, heheheh!! wah baik betul si comel diha duduk diam je kat seat dia, kalo anak ieda adoii..semua dikerebek :) hehehe

chekna berkata...

sangat behave diha naik kereta ye.. kalo ziyad, masa keta laju mmg dok diam, asal keta stop je kat traffic light or jem, mulalah dia start bekerja.. nasib baik skg ni nursery sekangkang kera je dari rumah... jalan kaki je...

Nia berkata...

Diyana: Diyana boleh try email kak Emila di emila@emilayusof.com. Harganya berbeza-beza ikut apa yang kita mintak kak Emi design. Tapi, kalau header sahaja, dia charge tetap RM100. Kalau minat boleh tempah nanti..hehe.

iem: thanks for the invite iem! tapi sabtu ni cik abangnya kena pegi conduct bengkel kat sekolah..huhu..

Belle: uii,..comel mcm mak dia!!hehe

Riena: memang tu, kalau dia mengamuk..uii, kita yang sakan

Farra: tu la, ada tips nak buat susu sambil drive? huhu

Nurzairul Isma: sejuk hati tengok kan

Suziey: memang pening bila jem ni..haru

Eyriqazz: owh, dah keluar resultnya? nanti saya tengok

Hidayah: diaorg suka tengok kereta la tu..hehe

Mira: memang pun, kalau kita tak keje senangkan.

mama Lieyna: sama la kita,kalau balik kg, husband drive, saya pun tumpang penat..hehe

kie Yu: ha,..cepat2 la nikah dik oii!

Liza: memang kak, everything seems worth it!

The Womanish: Diha kalau dekat2 dia boleh la, cuba kalau balik kg, sama jgk peel dia..asyik nak bergerak aje..hehe

Ieda: hehe,..Diha pun sama jgk Ieda kalau travel jauh.

chekna: budak2 ni adventrous sgt ni..hehe