Jumaat, 18 Jun 2010

Tips untuk yang merancang atau sedang mengandung

Aku cuba compile kan gambar Diha dari kecil sampai sekarang. Susah jugak woo. Tak dapat nak betul-betul track. Ini aku cantum-cantum guna paint aje. Ada tak application lain yang lebih mudah? Tolong suggest ya..

Aku mula terfikir nak buat macam ni bila terbaca dari blog Azzah, ada seorang ibu dari US buat kolaj bergambar untuk anaknya dari sebulan sampai setahun macam ni



Comelkan? Kalau ada sesiapa merancang atau bakal menimang baby, boleh la try buat macam ni. Tapi pakaikan anak dengan baju warna sama pada tempat yang sama. Selamat mencuba!

Oh, kalau tau application untuk buat scrap macam ni, kongsi2 la ya!

16 ulasan:

Izzatul Iman berkata...

lebih senang kalau guna Adobe Photoshop...

cumil baby tu...

:: m.u.n.i.r.a :: berkata...

sangat menarik!
nia..ingatkan ada tips tuk ngandung hehehehe

mamalieyna berkata...

Lebih mudah kalau guna PhotoScape..tapi kena download dulu..try seach PhotoScape kt google..nanti macam2 application boleh buat, watermark pun boleh..selamat mencuba! ^_^

fabulous.farah berkata...

photoscape senang. nak advace photoshop. tapi farah suka photoshop.

heee. thanks. nanti boleh buat untuk anak di masa hadapan.heheeh

Wan Anie berkata...

wah memang comel buat camtu... tapi kena reserve baju sama dari baby sampai besar... ha ha maklumah anak2 cepat nor chubby nya...

isabelle berkata...

ada gak buat things kinda like this. tapi x best sbb bukan baju kaler sama/tmpt yg sama.
should make a difference for adik adam nanti

chekna berkata...

pernah terpikir nak buat camtu gak.. tp xterbuat pun.. gambarnya banyak, tp sumenya berterabur.. xsempat nak track by months...

Hidayah Ismawi berkata...

so sweet..hehe..kita pun ingat kan tips utk merancang pregnancy ..:)

I have photoshop but rarely use .. nak gak buat cantik2 camni

azmi yusof berkata...

nanti nak buatlah..cuma gambar tak samala..lain lain situasi dan tempat..pakai photoshop senang..

sirna berkata...

sweetnya, baby muaz baru 3 bln, bolehla buat..nia, download photoscape la, kat situ macam2 frame ada,

ieda berkata...

salam kenalan...cantik gambar anak mat saleh tu..ingatkan hari yg sama..rupanya lain2 bulan..idea menarik.

Kancilbiru berkata...

hahahah....comel betul. kretip mak dia ni..

Sharinginfoz berkata...

memang comel kan...

Murtabak untuk Raja??

Nia berkata...

Izzatul: oh, Adobe ye? Kena cari ni

munira: tips mengandung? hehe,..ade dah kot sblm ni

mamalieyna: photoscape? thanks dear!

Farah: waa,..kena mintak Farah ajar photoshop ni..hehe

Wan Anie: Kena beli siap2 baju pattern sama tu..haha

Belle: payah sikit nak dpt baju sama ni kan

chekna: kalau buat utk baby, ketara skit, sebab diaorg cepat berubah. maybe boleh try untuk ibu mengandung jgk..hehe

Hidayah: owh, ada photoshop jgk? try la buat nanti dear.

azmi: kalau buat, boleh jagi kenangan untuk dia bila besar nanti kan

sirna: haa,..elok sgt nak buat umur muaz tu

ieda: terima kasih sudi ziarah dear.tu la, sekali pandang, ingatkan time yg sama gambar tu.

kancilbiru: tu la, benda simple, tapi tak terfikir nak buat..huhu

sharinginfoz: memang cute!

Mommyyus berkata...

oohh. tips ni rupenye. Rajin mak dia buat bende2 ni. Mesti mase beli baju ni dia dapat idea nak buat macam ni. Sebab dia beli semua size yang ade utk pattern baju ni kot.

Syigim berkata...

nia, downlod je picasa3. i guna tu skang. senang gile nk buat kolaj2 :)