Selasa, 1 Jun 2010

Crochet anyone?

Betul ke ejaannya tu,..crochet? SIL aku bagi ni, hadiah birthday awal katanya. 



Sebelum ni aku tak berapa berkenan crochet, mak aku selalu guna untuk alas TV dengan meja dulu.(masa tahun 80-an..tua dah aku ni..hehe). Tapi, bila dah dapat hadiah ni, suka pulak aku dengan crochet. Cantik jugak.

SIL aku kata, patut dia buat kaler pink, sebab aku suka pink. Tapi suami aku kata, aku dah tua, elok la dia tak buatkan pink..cheh.

Ni dari jarak dekat, susah jugak nak buat ni, kena simpul satu-satu. Kalau tahap kesabaran minima macam aku, memang takde la nak buat.

Berminat dengan crochet? Boleh order kat aku..hehe..

12 ulasan:

Lelord berkata...

suke gan crochet hat...cumel je kalau anak pakai..tapi ritu nak beli online yg kenan dh de pembeli :(

fabulous.farah berkata...

huhuhu..canrik..ni ape? apron ke bag?

Hidayah Ismawi berkata...

I used to crochet when I was .. 12.. but I could only make those squares that you later join to make a large spread..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

kat rumah mak ayu memang banyak crochet ni...segala pelbagai perabot di alas ngan crochet ni...tapi ayu tak minat..huhuhu...kalau ader kat rumah ni pun rembat yg mak ayu punya..

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya berkata...

nice..and sweet..

bab crochet mmg i out, knit sempoi2 aje reti..hahaha...

ICA berkata...

cutenya beg tu....Buat sendiri ka? rajinnya your SIL buat...

chugie berkata...

wah.. Sil bg birthday present, bestnye..

emm dulu arwah mak sy pun suka kait buat baju sejuk..

DrSinga berkata...

hijau pucuk pisang cantik apaaaaa!!!!
:)

Kancilbiru berkata...

wahhh lawa gak..lama tak tengok kain ni. zaman dulu memang banyak...hehe

isabelle berkata...

perghh..smpi skrg i xde kesabaran utk buat benda alah tu.

FYMSO berkata...

Tabiklah siapa yang reti crochet, sbb kena skillful & daya kesabaran yang tinggi. Tak macam farah. Hehe.

Bday kak Nia nak dekat eeeh? Bila, bila? June baby juga ye? :)

My Written Thoughts.. berkata...

Yg aku pernah kait utk ko dulu masa kita darjah 6 kot, ko masih simpan lagi x? hehehe..