Khamis, 10 Jun 2010

Aku @ Ganu

Aku dah dekat Ganu sekarang. Balik kampung husband..semua komen sebelum ni akan dibalas secepat mungkin, insya Allah! Tak boleh nak mengadap laptop sangat kat rumah mertua....huhu!

Sabtu ni balik Shah Alam balik. Huhu...another 7 hours of 'fun' on the road.huhu..

Diha yg penat....

Sebelum sampai sini, 7 jam lebih juga..

Dengan Diha yang dah tak mau tengok Upin & Ipin..

Ada  accident la pulak tengah jalan...isk...ngeri
Aku memang lemau sikit kalau nak jalan jauh ni..
Kampung sendiri at Perak yang lebih kurang 2 jam tu pun aku rasa penat (melampau betul aku ni) ,..

Kalau banyak duit, boleh la beli 'private jet'..hehe

Itu la angan-angan aku setiap kali perjalanan jauh dalam kereta..haha...

Source : Sini

P/S : Aku rasa ramai lagi yang kena travel lagi jauh dari aku. Korang semua travel balik kampung ke mana ya?

17 ulasan:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

salam Nia..
huh, ganu?.. kat ane tu?... hihihi, btolla.. cuti skolah.. musim kenduri kawen la.. pasar payang pn sesak kena serbu.. =)

ajjah berkata...

i jauhhhh... balik ipoh :)

fabulous.farah berkata...

at least balik tganu jalan cantik la sikit..balik kelantan dah la jauh. jalan meloncat2.isk.

Kancilbiru berkata...

selamat balik kampung....penat mmg penat tapi seronok la bila dah sampai...:)

ibu emy efy eqy berkata...

Bestnya bercuti...

my.mastura berkata...

7 jam?? maakk aaii..mau sengal bontot duduk lelama...

saya, kalau balik umah mak saya, dekat je, kt Gombak...suami plak..Perak..paling lama pon 3 jam..so, x der la penat sgt :D

isabelle berkata...

i kalo balik, penang atau johor. mmg jenuh.so, either one je la. jgn gatal2 nak balik dua2.

slmt kembali ke pangkal jalan nia. eh..mcm x betul je bunyi ayat nih

chugie berkata...

ooohhh jauh nia balik kg ye..

sy paling jauh pun ke taiping je.. umah Opah hubby.

kak mas berkata...

akak kg dekat. 10 min tk smpai. dpt hubby pun kg dekat jugak. sejam da smpai.. selamaaaat time raya.. hehehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

ayu Jb - kelantan...tapi selalunya transit kat kuantan tu...overnite...sian kat budak2 kalau direct 12 hours..

Mommyyus berkata...

kampung mak mentua kite jauh..kat Puchong je.Hahaha..Kampung kite kat Batu Pahat, Johor. Kalau balik sana, dekat 2-3 kali benti jugak R&R....

ICA berkata...

Nia...wow bestnya gi Ganu. Ica suka sangat kalau pi sana...best & cantik pulak tu... jeles sebab kita tak pi mana2 pun cuti nih...sedih wwooooo

Liza berkata...

terengganu is one of the place liza suka pegi, pantai cantik, makan pun sedap

Miss Q berkata...

shah alam to ganu mmg jauh.. tu la.. pi lg kawen org jauh2.. diha tu nnt kawenkan dgn anak jiran sebela rumah. kih3

Farah Y berkata...

Ganu kat area mana kak?

Kampung saya 3 minit je dari rumah kalau naik kereta. Kalau naik basikal, agak dalam 10 minit la baru sampai kot.

Oh Tganu, tiba-tiba rindu ulang-alik Kerteh setiap hujung minggu. Balik ni inshaAllah rutin yang sama juga lah.

Nadiah Sidek berkata...

rmh mak ayah kite s'gor je..hehe. tapi suami kelate. balik ke kelate risau gak sbb kiri kanan hutan je kan..doa je supaya takde apa2 yg tak diingini berlaku

momguess berkata...

den lagi jauh............
nunnnnnnnnnnnnn
tg karang
heheheheh
sejam setengah pjalanan jer