Isnin, 21 Jun 2010

Aku dan disclaimer



Soalan : Kenapa tiba-tiba ko letak Disclaimer ni?
Jawapan: Sebab nampak dekat blog kancilbiru, lepas tu dia kata boleh copy, dia izinkan..hehe

Soalan: Ada orang dah ambik apa-apa dekat blog ko tapi tak bagitau ke?
Jawapan : Eh, setahu aku takde. Alhamdulillah.

Soalan : Kiranya ko poyo aje la letak disclaimer ni?
Jawapan: Isk, suka2 je kata aku poyo. Takde la. Sekurang-kurangnya aku dapat buat statement yang blog aku ni blog peribadi dan pendapat peribadi aku aje. Takut-takut nanti aku kena ’sound’ kena buat research dulu sebelum tulis ape2 ke? Tak ke haru tu.

Lagi satu dapat la maklumkan prosedurnya kalau perlu ambik apa2 dari blog ni. (eleh, perasan ada orang nak ambik ape2 la tu,..hehe)

Soalan: Ko letak simbol © dekat nama ko tu kenapa?
Jawapan: Itu pun aku baca dekat kancilbiru jugak (banyak betul ilmu dapat kat dia,..haha). Dia refer kan pasal tu dekat entry ini.

Soalan : Ooo..ok la. Itu aje la soalan untuk kali ni. Selamat maju jaya la dalam berblog ni ya. Dengar cerita, dah kena sound dengan husband sebab asyik berblog aje. So, lepas ni, kurang la sikit berblog ni ya?
Jawapan: Hisyk, ko ni. Mulut takde insuran yek?

P/S : Apa fungsi disclaimer ni sebenarnya? Kalau korang tau, boleh kongsi sama? 


**Terima kasih kepada kancilbiru atas ilmu yang dikongsinya ini :)

14 ulasan:

Kie-yu berkata...

woh
disclaimer sgt ptg bg ai
kite mne nak tau ape2 jd nnt kan
xmemasal je kena saman~

meh baca disclaimer kt belog ai plak.

Adlina Husaini berkata...

hehe ina pun tak letak disclaimer lagi..elok letak sebelum terjadi apa2 kan..

nanti ina copy nia punya disclaimer boleh? ^_^

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

penting disclaimer sebab nanti orang curik apa2 kat belog kiter dan buat khianat, tak ke naya? aku pun tak buat2 lagi..hehehe

Kancilbiru berkata...

terima kasih...:)

[-suziey-] berkata...

hmmm..berguna gk disclaimer ni..mmg la penting utk lindungi hak kita...

HaniCheLat berkata...

haish... siapalah reporter yang interview nia ni? hehehe..

mariaariffbaby.com berkata...

huhuhuhu..
kita lak letak disclaimer sebab kita tgk official website ada letak..so kita pun dok letak..

leh gitu?

takde la..atleast org lain tak leh guna info kat blog kita tuh sewenang2 nya..and kita takkan tanggungjawab if dia guna petua kita (if ada) tak jadi ker apa ker..

DrSinga berkata...

err... nak kopi boleh??
:)

Nia berkata...

kie-yu: ok, insya Allah i tengok disclaimer u tu..hehe

Adlina: Amik la dislaimer tu, saya pun amik dari kancilbiru tu..hehe

Ellis: uii,..cepat2 buat Ellis.

Kancilbiru: thanks to you too dear!!

Suziey: tu la, sblm ni igt sesaja je nak ltk tu

Hani: Reporter tu? haha,..yg pastinya dia takde insuran mulut.

maria: hehe,..bleh jgk tu!

Mommyyus berkata...

waa..betul2 serius ni. bagus2 buat macam ni. sekrang org macam-macam ada. siap ambik gambar anak orang lagi masuk peraduan.

fabulous.farah berkata...

penting..tapi farah malas nak buat.hehe

ibu emy efy eqy berkata...

kadang-kadang perkara ini penting kecualilah insan-insan yang tertentu berniat nak belajar dengan kita...

chugie berkata...

hehe.. best jugak belajar letak simbol C tu kan?

kakyong berkata...

Nia,
nak copy ayat2 tu boleh...
kakyong punya disclaimer 1 baris ayat jer.. jenuh nak pk susun ayt...
leh aaa tumpang copy..