Ahad, 23 Mei 2010

Tengok TV dalam kereta

Suami aku balik rumah sambil tersengih hari ni, lepas tu nak suruh aku pergi tengok kereta dia cepat. Pelik aku, tak pernah-pernah buat perangai macam ni. Sekali bila kami masuk dalam kereta, dia pun tarik keluar...
*
*
*
DVD player

Katanya tak mahal sangat, dalam RM180 (mahal jgk tu, baik kumpul duit beli LG Lollipop ku..haha). 


Dia kata senang kalau kami nak balik kampung nanti. Aku blur...senang kenapa pulak?


Rupanya dia maksudkan senang Diha nak tengok Upin & Ipin masa balik kampung. Boleh la dia duduk diam sikit..

Ni masa dia baru cuba nak tengok, nampak tak selesa pulak mendongak macam tu. Macam tengok wayang kulit je aku tengok.

Ni posisi yang lebih selesa, tengok, dah tersengih macam tu..haha..

Harap-harap nak la dia duduk diam lama sikit kalau kami balik Ganu nanti..insya Allah.

Berminat? Dapatkan di kedai-kedai aksesori kereta berdekatan dengan anda! hehe..

20 ulasan:

atoyis berkata...

ala tak blh tgk tv dlm kete ler..nnti pening

sirna berkata...

tula, kebanyakan org pasang nak bagi anak dok diam2 kan, ikutkan saya pun pening kalau tgk tv/dvd dalam keta..
diha nampak seronok je ek boleh tgk upin dan ipin:)

Marina Fazzly berkata...

huh? huh?
(ade x madihah buat mcm ni?)
kampung org x jauh...
kat hulu langat je..=)

Lelord berkata...

muahahhaha

ritu papa najlaa b4 ke qatar pun dh pasangkan tp kat tengah tpt radio tu.
Dulu papa drive najlaa ngan mama, bler papa dh xde mama drive. so far najlaa mmg x kacau fokus tgk cd.senang mama nak drive

CikLilyPutih berkata...

dah murah ek? kite beli dulu dlm rm800 tau

Oh Malaysia berkata...

waa.. bestnya... hehe...

isabelle berkata...

woh..affordable gak rupanya.
buleh psg utk pujuk adam dok diam dlm baby seat tu.tapi mcm x sesuai je dgn keta kecik tu.

rynas berkata...

bestnyer leh tgk TV dlm kete mesti budak2 duduk diam2 kan

sayang berkata...

wahhh jeles , nak jugak :(

FYMSO berkata...

Ha tengok tu! Lebar Diha senyum tengok upin & ipin dalam kereta.

melayuangkat berkata...

Salam Nia,

Kalau Diha tengok Upin dan Ipin tu tak pe..Asalkan yang memandu tu tak tumpang tengok sama...ha ha

Wansteddy Tales berkata...

woa best2.... tentu diha happy je dok dlm kete pasni. silap2 xmo turun dah hehe...

Nadiah Sidek berkata...

menganga diha tgk upin ipin. suka sgt la tu ye :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

betul tu..bagus utk anak2...terutama kalau pasang cd learning...sekaligus dapat mengajar anak2 dalam keta...

ravishingpeacock berkata...

mak aih trus trsengih 2 die dpt tgk upin ipin lam kete ;)

Nia berkata...

atoyis: maknya pening kalau tengok, anaknya sengih aje, tak pening kot..hehe

sirna: kalau dia tak duduk diam, lg pening maknya ni..huhu

Marina: kalau nak psg pun ok jgk, hulu langat kira jauh jgk..hehe

Lelord: Nasib baik psg kan, senang mama dia nak drive.

Lilyputih: sekrg dh turun byk dah,..tu yg kami beli jgk..hehe

OhMalaysia: psg le satu,..best woo

Belle: Tu la Belle, berbaloi-baloi. Kereta kecik pun ok what, benda ni kecik aje

rynas: setkt ni dia diam lagi..hehe

sayang: mintak ayah pasangkan satu, balik kg senang nih

Farah: Diha memang, sekarang ni minat upin & ipin pulak, hari tu spongebob.

makcik melayuangkat: ayah dia yg drive, dia suka ajuk2 dialog upin ipin je..hehe

Wan: uii,..jgn tak mau turun, penat mak dia nanti..haha

Nadiah: dia abih kagum la tu..;)

Ayu: Ha,..good idea! Nanti kami cari learning CD untuk Diha..

Ravishing peacock: mak dia pun tersengih jgk..hehe

ravishingpeacock berkata...

jgn lak nt blik kmpung papanye bosan xleh borak coz both of u dok tgk upin ipin hehehe

Kancilbiru berkata...

wah macam tengah tgk wayang....oklah diam sikit dia dalam tu...comel pulak tgk dia sengih tu...hiks!~

chugie berkata...

sy x leh nk tengok tv dlm keta, malah baca paper pun xleh.. pening wo.. tp mcm best plak tengok diha tu layan tv tu ye..

Bella berkata...

dr dulu nak ni tp tak diberi kelulusan.. katanya distracting.. cuma kdg2 rasa tak puas gitu screen kecik, sbb dah terbiasa screen besar je.. heheh