Sabtu, 22 Mei 2010

Sejadah berdiri? Di rumah aku?

Eh,..tak..tak. Aku bukan nak cerita pasal sejadah berdiri. Ini gambar sejadah Madihah. Aku gunakan time aku nak solat dan tak nak Diha kacau. Aku letak kat sebelah aku. Sejadah ni kecil aje, biasa kita guna letak dekat tempat sujud.


Aku baru beli telekung untuk Diha sebenarnya, jadi aku nak try tengok saiznya pada Diha. Ini muka dia sebelum di try, gambar jadi tak clear sebab dia tak nak duduk diam.
Oh, telekung tu aku beli disini.

Ini dia masa disarungkan telekung,. menginjak-injak sambil ketawa..

Mata tetap jugak nak tengok TV, tu yang gambar tak clear, Diha tak nak duduk diam

Ini aksi nekad dia, nak tarik telekung tu terus.

Ini muka dia lepas dia dah bukak telekung tu, dia main jelir pulak dah.

dan sambung tengok TV..

Inilah rupa telekung Diha tu..

Yay! Satu set lengkap..oh, sila abaikan Barbie itu. Oklah tu, permulaan, aku akan ajarkan dia sikit-sikit.

9 ulasan:

Mommyyus berkata...

haha..xdapat jugak nak tgk diha pakai telekung..ingatkan tadi betul2 ade sejadah berdiri kat umah nia...kak nam ye!

sirna berkata...

gempak la nia..hehe, rupanya madiha ada sejadah dan telekung baru ya, diha, kena rajin solat lepas ni;-)

Adlina Husaini berkata...

comelnya kaler hijau putih =D pandai mama diha pilih..rajin2 bersolat ye nak ^_^

FYMSO berkata...

Alhamdulillah. Semoga membesar jadi anak yang beriman, solehah dan taat kepada kedua ibu bapanya. Amiin :)

Cantikla set telekung tu kak! Berminat la. Comes together dengan sejadah ke eh? Sebab dia sama hijau. Nice sangat.

Nadiah Sidek berkata...

mata kat tv jgk ye. mesti ms tu citer kegemaran diha

kak mas berkata...

alhamdulillah... kecil2 dah ada kekuatan nak solat. mudah2an sampai bila2 pun begini ye diha... :)

chugie berkata...

wwah.. bagus2.. sangat bagus2 ni nia.. didik anak bersolat dr kecil..

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

sama2lah kita didik anak2 kita solat dari kecik lagi ...aminnn...

Bella berkata...

awww mesti sangat comel.. baguslah mendidik solat dari kecil, dah besar sikit taklah kekok nanti.. dan tak berat juga pada ibu bapa.. :)