Isnin, 31 Mei 2010

Petua nak bagi mak menjerit!

1) Cari satu barang yang bukan permainan kita, untuk dijadikan sasaran. Dalam kes Diha, sasaran terbaik adalah vacuum cleaner. 


2) Cuba naik ke atas vacuum cleaner tersebut. Biasanya di tahap ni mak dah menjerit, tapi kalau bernasib baik dan mak tak perasan, teruskan ke peringkat seterusnya.

3) Yeah, berjaya naik. Kalau berjaya sampai ke tahap ni kira dah terer dah nih.

4) Buat macam tunggang motor hari tu. Hehe..Tunggu sampai mak jerit. Selagi mak tak jerit, boleh teruskan main.

P/S : Biasa Diha takkan lepas panjat pun, tapi saja aku nak tengok sampai tahap mana dia nak buat hari ni..hehe.

13 ulasan:

Kancilbiru berkata...

alolo comel...diha nak main kuda2 kot..hehe

sirna berkata...

diha seorang gegirl yg berani la, mikael tak boleh tgk vakum sebab dia penakut dgn bunyi vakum...hai, nama je boy

sue berkata...

my ilham takut dengan vacum sbb bunyi yang sgt tak best

Mommyyus berkata...

hahaha..gelak sensorang yus bace n tgk pic diha ni...Hani takut vacuum kecik@ tapi abd rahman mcm Diha..suke kejar n naik atas tu..mane nak heran org jerit2 pun.

DrSinga berkata...

mak Diha menjerit..sampai kesebelah rumah punya sebelah boleh dengar!!

nabilah_2908 berkata...

selepas berjaya naik ke atas vacum itu..maka menjerit la si ibu..hehhe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKAN SWEETSOUR & SUP TULANG

Nia berkata...

Kancilbiru: adoi, kena cari kuda la pulak utk dia ni..hehe

sirna: takpe, dia takut sbb dia kecik lagi, besar sikit lagi tu, mesti dia berani, insya Allah.

sue: masa kecik2 i pun tak suka bunyi vakuum,..kuat sgt

Mommyyus: haha,.dia tak peduli kita jerit pun, dia tau best panjat tu

DrSinga: uik,..jgn bgtau org lain..malu weh..

Wan Anie berkata...

mmm.... panjat vacuum yer...

diha kena blaja ngan kak aiesyah panjat tv plak :D

iEfa berkata...

hahahah comey nyer...omak sure tgh tebakar sambil snap photo ni :D

ICA berkata...

Nia, takpe Diha panjat saja tapi dia ada tak nak vacumm sendiri? si Aila nih asyik dok buat ica pening saja...bila nak vacumn saja dia kalut nak buat sendiri...siap dia yg jerit2 kat kita tak bagi pegang langsung. Last sekali kerja apa pun tak jadi...:))

ravishingpeacock berkata...

haha...eksperimen cmni pn ade ;)

Liza berkata...

this is a good sign, tak lama lagik pandai ler dia vacuum rumah, senang mak....

mama_umar_maryam berkata...

hihihihi..diha full of imagination ;)