Selasa, 25 Mei 2010

Lagi best dari Rempit-V3

Undang-undang jalanraya kita sekarang memang terang-terang tak membenarkan kanak-kanak untuk menunggang motosikal dan aku rasa salah satu sebab untuk undang-undang itu ialah ini..

Ini Diha masa cuba motor mainan ni dekat Giant semalam, masa kami nak balik, dia tak nak turun dari motor tu, jenuh la aku dengan ayahnya kempen macam-macam.Tapi dia tak layan jugak!

Sekali ada promoter susu ni lalu, (aku tak letak gambar dia atas sebab-sebab 'privacy' untuk dia~~cewah!). Dia niat nak tolong kami la tu, dia acah-acah Diha kata nak bawak dia balik. Diha jeling jek..

Tak sangka pulak kaedah cik promoter ni berjaya, Diha terus bangun dari motor tu.
Nak pegi dekat ayahnya.

Maka, berjayalah kami membawak Diha balik ke rumah selepas lebih kurang 15 minit berkempen mengajak dia balik..haha. Terima kasih pada cik promoter tu.

Akhirnya, kami beli jugak motor tu untuk Diha. Tapi, ok kan kalau kami beli? Tak manjakan anak sangat kan? 

23 ulasan:

my.mastura berkata...

muahahha..takut jugak dia eh..hehhehehe

nnt sy pon nk belikan gak laa motor mcm tu utk Mikhail..tp lg 2-3 tahun la..huhu

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

motr diha naik tu sama la cam motor aqish...

[-suziey-] berkata...

hiks..bestnye motor tu..ala skali skala beli mainan ape slhnya..

mamalieyna berkata...

comeinye motor tu, berkenan pulak i..hehe..syok la diha ni, puas hati dpt gak akhirnya ye..

*bagus en promoter tu ye, berhasil kekdahnye tu..ekeke..

sirna berkata...

budak baya diha memang camtula , mikael pun kalau bawa pergi pasaraya camtu gak, dia pun kita ada belikan beskal kecik aritu
pasni, boleh diha bawa motor balik kampung ek:)

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

kalau dah diha tu sampai tak nak turun dari motor tu..baik belikan aje..hati ibu ni mana tahan tgk anak minta tu minta ni...kalau boleh semua yg anak kita suka tu nak kita belikan ..ye tak??

isabelle berkata...

kalo dah dia minat sgt mcm tu, berbaloi la beli rasanya.
hmm..boleh la try taktik ni kalo esok2 adam buat mcm tu jugak.

DrSinga berkata...

pandai Diha!!!!!!
esok try benda lain pulak ya nak!!!
kihkihkih...

Kancilbiru berkata...

hahahaha..takut la tu...takpa, dah dapat motor...

Mommyyus berkata...

haha..diha siap usha promoter tu lagi..heheh..memang layaklah dia jadi promoter. Kalau yus..memang setahun.stok tu tak bergeraklah jawabnye

Nia berkata...

my,mastura: nanti bleh ajak race..hihi

Anje: ha,..sama ya? taste diaorg seropa

suziey: tu la kan..bukan selalu..hihi

mamalieyna: berjasa promoter tuh

sirna: bawak balik kg, mesti ramai nak tumpang tu..hehe

Ayu: sobs..rasa nak nangis baca komen Ayu..betul tu,..ibu mana yg tahan tgk kan..

Belle: tak tik bagus ni Belle..hehe

DrSinga: uii,..jgn..naya kat mak dia nanti.

kancilbiru: tu la,..diha menang motor..hehe

fabulous.farah berkata...

huhuhu..xmanja kut...tapi lain kali dia dah tahu dah..kalau nak something kene buat mcm tu=p

FYMSO berkata...

Uih, tengok Diha punya jeling tu!

Liza berkata...

ok ler tu, kalau tak manjakan anak sendiri, takkan nak manjakan anak org...mesti suka dia dapat motor.

chugie berkata...

heheh.. selamat die makan saman ngn promoter tu nia.. kalu idak, bermalam lah korang kat sane kan?? eheheheh:D

izzatt berkata...

Salams..untuk yang ada anak-anak umur 7 tahun dan ke bawah sila layari ini Games Pendidikan bercirikan Islam Untuk Anak Anda

ummumishkah berkata...

me pun selalu terfikirkan cam nia tu, time 'terbeli' permainan rasa cam manjakan anak.. sebab tu sekarang bila anak dpt achieve apa2 yang memberangsangkan baru reward dengan hadiah... tapi kan kalu mainan yg sweet2 tu bukan anak yg nak sgt pun.. kita yg lebih2 hihihihi

gee ryder berkata...

bgs idea tu hehe.
xde manjakan la..ok la tu utk dia main

ICA berkata...

Nia.... Diha sangat-sangat la comelnya...naik motor tu.. Cute sangat. She looks like you lah...

Nia berkata...

Mommyyus: hehe,..sama la kita, Nia pun tak reti nak promote benda

Farah: hehe,..takut dia buat lagi kan

Farah Fymso: jeling maut tuh, hehe

Liza: betul..betul..betul.hehe

chugie: naya kena tido kat giant..hehe

izzatt:thanks ya

ummumishkah: owh, Diha besar nanti bleh reward dia..hehe

gee ryder: lega dengar Gee cakap mcm tu..hehe

Ica: haha,..ramai kata dia mcm ayah dia. tapi time nakal, mcm mak dia..hehe

Nadiah Sidek berkata...

hehe..nasib baik berjaya trick tu

kakyong berkata...

jika mampu & anak nak, apa salahnya..

kalo kakyong... huhuu, harus kena cari jalan, pujuk untuk tdk membeli..

Bella berkata...

hehe.. make sure kena ajar "don't talk or follow strangers".. :) cutenya motor ni.. terkenang my battery-operated motor when i was 6..