Isnin, 24 Mei 2010

Jambu Berperisa Epal Berirama

Adik aku & isteri baru balik Cameron Highlands, diaorg beli banyak buah ni..Ayah aku bising diaorg beli ni, dia kata bukan buah betul, banyak 'preservative'..

Uii,..memang ketara kehijauannya tu..tu bukan warna kulit dia pun, buah ni dah takde kulit, permukaan luarnya aje yang hijau...tengok dekat sikit...
*
*
*

Aku tanya adik aku, "Buah ape ni?". Dia terus jawab dengan muka eksyen 
"Buah jambu berperisa epal berirama"

Berirama? Memang dinamakan macam tu ke? Pelik aku..owh,..memang ada rupa jambu, tapi takde rupa epal.

Ni label dekat bungkusan buah tu,..mana ada tulis "berirama"? Suka-suka aje adik aku tu, kena saman dengan Soon Keong Cameron nanti krg..haha!

Mahal jugak, satu plastik ada 2 biji, RM6/sebiji. Rasanya memang sangat manis, rendam air gula la kot, buat jerukkan.

Orang kata, perempuan aje yang suka makan jeruk, aku terbalik lak. Suami yang suka jeruk. Korang macam mana? Suka jeruk? Nak try Jambu Berperisa Epal Berirama?..haha..

24 ulasan:

Kancilbiru berkata...

unik ni...tapi mmg la macam byk pewarna ja...bukan selalu makan kan kan...hehe

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

aku pernah nampak kat belog sape ntah mender ni.memang byk coloring.aku laki bini memang suka jeruk.

Adyshariz berkata...

ni makan seulas ckup dh kot.. manyak color ijau...sedap ker buah ni??

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

hye, salam kenal Nia..
besh sgt epal ni, tapi tatw plak byk gune preservative. mase gi cameron ye pgl jambu epal madu rasenyer. tp, siyes sedap! crunchy!!!

Nurzairul Isma berkata...

jambu ni mmg preservative byk... pakai kaler... then rendam ngan air gula...

Nadiah Sidek berkata...

peliknya. 1st time dengar. sy tak minat jeruk dan benda2 masam. tak tau knp. ms pregnant dulu pun takde mengidam benda2 masam

Oh Malaysia berkata...

terangnya kaler jambu tu.... jambu kan? ke epal?

toughcookie berkata...

oh i sangat suka jeruk, asam dan keluarga tu. baru2 ni ada rasa teringin makan halia merah tu. huiiihhhh... best je layan :) lakiku tak suka.

DrSinga berkata...

Sambil makan nyanyi
la..la..la..la..

chugie berkata...

a'ah.. sy jumpa jambu ni pun kat Cameron je.. kat tpt lain x penah lg jumpa. tp sy x rasa pun.. sdp ke tu?

mama_umar_maryam berkata...

ijau die canteklah,he3,mesti rangup2 nih,dapnye

FYMSO berkata...

Ekk! First time nampak ni! Menyala betul hijau dia eh. Tak suka jeruk, tapi teringin nak gigit sikit la jambul perisa epal 'berirama' ni.

fabulous.farah berkata...

kat rnr tapah banyak jual..tapi sangat manis kan? huhu

isabelle berkata...

bila i bwk students p cameron, mesti i x bagi diorg beli buah tu..mmg nmpk menarik, tapi colouring tu nmpk sgt la x natural.takut lak apa yg masuk ke perut

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

dah pernah makan...memang manis giler..dan ayu pun suka makan...

ravishingpeacock berkata...

nama yg pling xtahan.."jambu berperisa epal berirama" haha....i pn suke jeruk

Lily berkata...

saya namakan buah ni guapple

Mommyyus berkata...

ni syrek punye jambu ni...sampai malaysia dah?heheheh....

Liza berkata...

menarik nie, mesti nak kena cari....

melayuangkat berkata...

Salam Nia,

Wah Pelik ni, macam plastik nampaknya.

Wan Perlis berkata...

unik bunyinya
sedap2

mrsdjones berkata...

adoi.. takleh tahan nak tergelak baca part "berirama" tu. mmg kes tambah sesedap rasa la ni haha :p lucu!

ElyaElmo berkata...

jeruk kee sis???
mesti masam gile kan

Bella berkata...

ooh tak pernah try ni.. lamanya tak g cameron.. dulu zaman coll wat paperwork on org asli tak sempat nak beli pe2 pun.. huhu..

saya suka jeruk papaya! n jeruk anggur! oooohhhhh