Selasa, 11 Mei 2010

Idea bilik mana korang berkenan?

*Scheduled post entry
Sementara tunggu dapat rumah sendiri, aku rajin jugak survey interior design bilik-bilik ni. Hehe..Antaranya..

Ada lembu,..mooo

Kapal terbang lagi..hehe

Ini tenang aje, aku suka yang ini.

Wah,..berbunga..

Ini pun sweet untuk anak dara

Ini untuk boy la

Boy lagi

Comel,..bilik baby

Ignore yang atas motor mainan tu ye..hehe

Wah, macam rumah pokok

Hiasan mana yang korang suka? dan kenapa?

21 ulasan:

mamalieyna berkata...

suka no 3 gak..nmpak tenang, sweet dan tak serabut sgt!...wah2x bersemangat nak mendeko2 ni..hehe..

firahadifa berkata...

nia nk pindah rumah yer... ke nak renovate rumah ? ke nak buy umah baru.. lately entry bout interior design jer..


ahahahaha...

DrSinga berkata...

kita suka yang ada tayar kereta tu...

fabulous.farah berkata...

no 3 la kut..lagi senang tenang dan prektikel

mama_umar_maryam berkata...

suke yg tenang tu jugak..huhu..bilik idamannn sumer nih

Adzrah berkata...

Pada pendapat aku, hiasan bilik2 contoh tu mcm melampau2 je.
Kalau dpt siapkan perabot bilik yg praktikal dan senang mata memandang, amatlah sesuai. Bagus sgt kalau kocek pun 'senang'.
Ooh fikirkan juga, perabot2 tu nanti boleh guna/ pakai utk 10 tahun lagi. Jgn pula setiap tahun mahu tukar perabot baru. Hehe!! Senak perut nak "menghias" poket suami & diri sendiri nanti, Nia!
Ini sekadar pendapat aku lah. Cheers~

toughcookie berkata...

semua yang ada binatang tu i suka. yang ada buku tu lagi cantik :)

chekna berkata...

alangkah bestnya kalo dpt deko bilik ziyad camtu.. sumenya best2.. esp yg 3rd one tu.. tp rasa cam xbrape practical la utk kitorg since ziyad pun dok melepek kat bilik kitorg gak nnti...

toughcookie berkata...

terlupa pulak... i just tagged you. no obligation... saja suka2 hehe...

here

my.mastura berkata...

saya suka yg no.3...sbb sy mmg suka biru..hehhe

Little Mama™ berkata...

kalap terbang? he..he..he

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

Wah,..berbunga..

Itu yang paling aku suka!! sebab aku kan minah bunga2..ahahaha

elissmie.com

chugie berkata...

same lah nia.. sy suka yg nia pilih tu jugak.. yg lain2 tu cam serabut je.. lg pun warna biru tu berikan ketenangan lah..

wah, ni tengah cari idea utk umah baru ye?

Lily berkata...

KALAP TU APA

Nadiah Sidek berkata...

sy suka yg ke-3 tu. suka yg simple2 aje. terlampau byk hiasan jadi mcm crowded & bilik nmpk sempit

sirna berkata...

kiter suka yg last nia..mcm kat hutan..syiok tido

Em's Family berkata...

mira suke semuaaaaaaaaaaa... kalau la boleh kan.. tapi paling suke untuk anak dara tu kot

nurmieliasyaza berkata...

no 5..warna semulajadi.warna tanah..sesuai untuk anak dara yang pendiam..hehehee..

Mommyyus berkata...

yus suka bilik anak dara tu..tapi kalau dapat kat hani..sekejap je bersih tu...n yang gurl not allowed tu..takyah pergi playground..main kat bilik je.hehe

Intan berkata...

No 3 plezzzz :D

Suka yg ada white-white furniture for anak gegirl :)

@BELLA@ berkata...

alamak sumenya cantik2 belaka tak tau mana satu nak pilih.. oh my.. wish i had bedroom like that when i grew up! uwaaa! kalau i wat my bedroom cam tu skrg, rasa2 org kata i terencat tak? HAHA!

Anyway, bilik #3 yg plg nampak spacious so that's good.. but #7 is cool..