Selasa, 18 Mei 2010

Bila first love dah muncul, boleh ke aku setia?

Selama ni aku memang seorang yang setia. Jangankan main kayu tiga, pandang yang lain pun aku tak tergamak. Tapi, bila First Love dah datang ni, aku rasa tergugat jugak. Terus setia atau berpaling arah?

Ini Nokia Navigator aku sekarang. Macam-macam problem dah, lepas 3 tahun aje, mula la. Asyik 'hang' la, tak dapat buat call la, bateri dah ganti pun problem jugak.

Navigator dia pun tak boleh pakai pun! Membazir betul. Suami aku beli handphone ni sebab aku Suka Sesat (iye, dia kata aku SUKER). Tapi, tak boleh guna pun navigatornya.

Ini First Love Aku

Source : gadgets-network.com

Walah, aku sangat suka pink ini!

Sources :www.flickr.com/photos/glutton/

Pamplet ni la aku bawa merata-rata macam orang angau

Bila rasa teringin tu datang, aku tengok la pamplet ni..hehe...tragik betul.
Aku dah survey, harga dalam RM780. Kalau nak beli 2, dengan kaler biru untuk suami aku, RM1490 paling murah. Bila aku cakap kat suami aku, nak beli telefon ni. Dengan yakinnya dia cakap..

"Nak beli telefon ni, sebab HENDAK atau sebab PERLU?"

"Sebab perlu, telefon lama dah rosak", aku jawab dengan penuh bangga. Yeah, kali ni mesti buleh tukar telefon punya!

" Nokia Navigator tu boleh aje buat call lagi, tunggu harga lollipop ni turun, nanti baru kita beli, jangan membazir"...adui,..impian yang tertangguh..huhu..Aku bawak pamplet ni aje la ya, sementara nak tunggu harga turun..huhu..

14 ulasan:

my.mastura berkata...

nggaaa...bawak pamplet jer? hehehhe...

tp, biasanyer henpon2 gitu, lambat nk turun harga nye..bukan mcm Nokia...sebulan je harga dh drop...

so, bersabar je la ye :D

fabulous.farah berkata...

hahaha..betul2..kene bersabr. lambat rasanya tutun.=p

mamalieyna berkata...

hikhik..moga impian kan menjadi kenyataan tak lama lg ye.. comellah HP impian tu! ^_^

Nadiah Sidek berkata...

ala siannya. takpe la, bwk je la pamplet tu..nnt harga dah turun blh beli :D

Momma Mia berkata...

Pergh Nia tajuk panas tuh... ghupanya chenta kpd hp... hihi semoga harga hp loli tuh cepat turun & Nia pun dapat ler hp baru tu nnti ... Amin!!

mama_umar_maryam berkata...

he3,tdo dgn pmplet dulu la camtu..xlame g dpt tu kott ;)

DrSinga berkata...

ko bawak pamphlet dan peta!!!
:)

ICA berkata...

Sabar..sabar Nia. Kuatkan semangat...nanti banyak2 pujuk hubby....mintak-mintak dpt la tu...

chugie berkata...

wah.. siap bawak pamplet kulu kilir lagi tu.. mmg nak sangat ni..

HENDAK ke PERLU ni?? ahahaha.. i like that word!

sirna berkata...

hehe, sweet la nama lollipop nia..

Eyriqazz berkata...

hik3..hampir tertipu ngan tajuknya..saya pun dah lama tak bertukar phone..ingin juga..

P/s : Nia, Jika ada kelapangan dan keluangan masa, minta tolong vote untuk saya...mudah saya...register ruumz, log in dan tekan like..Ini link nya:

http://projectalphagroup.ruumz.com/Videos/View.aspx?id=86944

Oh Malaysia berkata...

akak rendam hanset lama dalam air, pastu bgtau hset tu dah rosak. hehe.. boleh beli hset baru. :D

Intan berkata...

Bila di tanya "hendak" atau "perlu"...nie yg adeiiii :D

Semoga dpt memiliki nya dengan ASAP!

ajjah berkata...

i doakan murah rezeki you n bleh beli 3 phone.. untuk i sekali yeayyy