Khamis, 20 Mei 2010

Aku bukan BADUT

Korang pernah dengar lagu ni?


Aku tak kenal pon abangcantik tu sape?


Lagu lama ni, Ahmad Jais dengan Kartina Dahari, tajuk dia Budi Setahun Segunung Intan. Aku tahu pun sebab tunang Marina buat lagu ni jadi ringtone..haha..Aku pun 'blue tooth' la lagu dia ni ke handphone aku.

Aku bukan nak cerita pasal lagu ni, tapi pasal aku dah buat satu lawak sarkas pada handphone suami aku. Aku pergi masukkan lagu ni dalam handphone suami aku dan jadikan 'ringtone' dia masa dia tak perasan.

Nak jadikan cerita, dia mengajar dekat pusat tuisyen malam tu dan terlupa nak silent kan phone. Bila telefon dia berbunyi, dia ingat handphone student, dia tak angkat la. Budak-budak dah pakat gelak.
Source : Sini

Balik rumah, dia terus tanya aku...ada usik handphone dia ke?
Source : Sini
Aku tersengih-sengih aje la..Lepas tu suami aku senyum sambil buat muka..tapi dari muka dia aku dapat baca apa dia fikir....dia fikir
*
*
*
"nak buat macam mana,....aku dah kahwin dengan badut,.." haha...aku yakin memang itu yang dia tengah fikir!

16 ulasan:

firahadifa berkata...

dear , u bagi i idea how nk kenakan my hubby arr april fool next year... kekekeke

ajjah berkata...

eh fon i dulu.. :)
mana ada badut, kelakar je.. tapi tak la badut

fabulous.farah berkata...

hahaha..kesian husband u~

Adlina Husaini berkata...

lawak lawak =D

Em's Family berkata...

hahaha.. i pun pernah jugak sekali.. tapi emir pulak pernah pulak tukar ring tone suara katak, and that ringtone first bunyi masa dalam meeting hehehe

h4ni3 berkata...

kahkahkah...
cute la nia... mesti budak2 yg dgr tu pun confuse n pikir 'klasiknya cikgu nih'
mana der badut.. comel jer! hehe.. thanx 4 the idea.. boleh buat jahat kat hp my husband lak. muahaha

chugie berkata...

ahahahah:)) memang buat sy gelak lah entry nia ni tau!

sy pun penah gak buat camtu kt suami, sy guna lagu senyumlah dr M daud kilau.. ahahahah:))

FYMSO berkata...

Haha, klakar laa Kak Nia. Boleh imagine muka-muka sengih students kat tuisyen tu macam mana.

Marina & Fazzly berkata...

hahaha...

Lily berkata...

argh sound dlm video tu agak distorted...tak dapat dengar opening notes tu dgn clear

camne ni hidup saya takkan complete tanpa opening notes tu

Nadiah Sidek berkata...

adeh..lawak la nia ni!

unlisted_one berkata...

afidah: uii,..jgn bgtau dpt idea dari i, nanti dia banned..haha

azzah: a'ah, mmg mcm hp u yg dulu

farah: takpe, dia senyum sinis jek..hehe

adlina: sekrg dah rasa mengarut lak,..haha

mira: bunyi katak kat mane? nak jgk..

hanie: cikgu retro tuh..hehe

Chugie:uii,..M Daud Kilau lagi besh

Farah : muka sinis le diaorg tu..hehe

Marina: kawin nanti psg lagu nih..haha

Lily: chess

Nadiah: tapi bukan badut kan? huhu

kak mas berkata...

kehkehkeh.. kalau buat kt hubby ai sure kena punya...

unlisted_one berkata...

kak mas: hihi,..hubby suka lagu tu ke?

Bella berkata...

hahhaa.. kelakar la.. :D

DrSinga berkata...

kahkahkahkah.....
syabas bette.....
lawak seh....
idea bagus ni!!!