Ahad, 25 April 2010

Rahsia besar aku!

Note : Ini scheduled post.Aku ada masalah internet connection sekarang, susah nak dapat, untuk kawan2 yang dah tinggalkan komen, don't worry ok, aku tetap akan balas dan visit blog korang nanti. Insya Allah.

Aku ada rahsia besar yang aku simpan selama ni. Pada sesetengah orang memang remeh rahsianya. Tapi, pada aku, malu betul!

Aku tak boleh duduk bersila dengan betul.
Sampai aku darjah 4 kot. Lepas tu dah bergaul dengan kawan-kawan, baru aku reti duduk bersila..haha. Masa dekat sekolah, memang kena gelak aje la aku ni. Sebab aku nak 'cover' tak boleh duduk bersila, aku bersimpuh (arghhh!). Member semua ganas, kena gelak la aku.

Tapi, anak aku Diha, tak mengalami masalah tu rasanya. Kenapa? Boleh tengok sini.

Dia duduk bersila secara semulajadi, takde orang ajar macam mak dia ni haa..

Ni close-up pulak..betul kan cara dia duduk bersila ni?..harap-harap Diha lebih dari mak untuk setiap aspek (yg baik2 aje, bab kuat membebel jgn lebih dari mak nak oii!) Insya Allah!

Tapi, aku masih terfikir, perempuan zaman sekarang dah tak bersimpuh lagi ke?

13 ulasan:

syazaazleen berkata...

bersimpuh kadang2 aja :p

melayuangkat berkata...

Salam Diha,

Memang ada diantara kita yang tidak boleh bersila. Mengapa? WaAllahuAlam, tidaklah kita tahu sebabnya..lain orang lain kejadian atas mereka masing masing.

Nia bertambah besar sekarang, Alhamdulillah.

╚► capital S hana ◄╗ berkata...

wuuu~
mber ira still xley bersila
=="

Lily berkata...

kalau saya pakai kain saya simpuh

chugie berkata...

huhuhu.. nia, pompuan x tau duduk bersila xpe kot.. sebab kita kene bersimpuh..

tp my bro in law, he is totally x boleh bersila tau.. kadang2 tu lawak je tengok heheh:D

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

eh...ayu lak suka duduk bersimpuh..tak suka duduk bersila...aleesya pun dah pandai duduk bersimpuh....

Farah Yusri berkata...

Go Diha! Kusyuk betul dia belek-belek eh.

Saya paling pakar la duduk bersila! Dulu macam tomboy sikit. Huhu. Reti bersimpuh, tapi tak selalu buat sbb cepat cramp!

tunbegia berkata...

ingatkan x elok orang pompuan dok bersila gituh, ;-)

salamm,

Liza berkata...

bersimpuh cepat kebas ler kaki...at least my kaki...

ajjah berkata...

kalau ada kerusi, tak la bersimpuh.. tp kalau perlu duduk bawah, memang bersimpuh.. terbalik, i lagi cepat lenguh kalau bersila.. :)

unlisted_one berkata...

syazaazleen: Bila perlu aje ke yang? hehe

makcik: hihi,..makcik terbalik letak nama saya dgn Diha. Tapi mmg cepat je Diha besar makcik.

Shana: uii,..ade jgk rupanya.

Lily: Ko tak pernah pakai kain pon? hehe

Chugie: Seriously, bro in law tak leh bersila?sian dia..

Ayu: Elok le gitu sebenarnya Ayu, Nia dulu kena attack dgn member yg ganas, tu yg segan tuh.

Farah: Adoi,..akak pun tomboy skit, sbb tu lelaki mls nak kawan dulu. Itu DULU!!haha

tunbegia:kalau dpn lelaki tak elok kot.

Liza: woo,..mmg betul,..kebas

Azzah: kalau ada kerusi kita bersimpuh jgk,..hehe..kelakar

DrSinga berkata...

anak siapa lah tu...eh..mak siapa lah tu...elok je bersimpuh...:)

unlisted_one berkata...

DrSinga: anak saya laaaa..hehe