Isnin, 12 April 2010

No Strings Attached

Aku paling runsing bila nak meninggalkan rumah. Nak tau kenapa?
Sebab aku mesti tak dapat nak update blog, check facebook dan update twitter aku. Mungkin ada yang cakap, boleh guna handphone ape?

Sorry la ya, aku pakai handphone cap ayam, takde 3G. Maka, setiap kali nak ke mana-mana, aku akan jadi orang yang paling runsing sebab terpaksa hidup tanpa access internet. Takkan aku nak bawak sekali modem dengan wayar-wayar telefon untuk dapatkan connection internet macam kat rumah tu. Haru rupanya. Lagipun, belum tentu lagi tempat yang aku nak pegi tu ada line telefon untuk connection internet.

Maka, pilihan paling tepat adalah P1 W1MAX. No Strings Attached babe! Takde wayar-wayar telefon lagi, Kalau nak guna, boleh ‘plug and play’ aje. Maksudnya pasang aje pada laptop macam USB thumbdrive dah boleh guna!


Kalau nak tahu ada coverage atau tak, aku boleh check dekat http://www.p1.com.my/ Kalau area aku takde dalam senarai, aku boleh vote untuk area aku tu. P1WIMAX akan sentiasa memperluaskan lagi kawasan liputannya. Jadi, takde masalah kalau terpaksa pergi ke mana-mana tempat lain pun!


Rate untuk P1WIMAX ni pun berpatutan, pilih aje mana-mana product yang berkenan dan bersesuaian dengan penggunaan internet kita. Untuk P1WIMAX Wiggy pun ada prepaid dan postpaid, bergantung pada kesesuaian kita. Aku lagi suka prepaid sebab senang untuk aku merancang budget.

Jadi, pilihlah P1WIMAX sebab ia lebih fleksibel dan boleh digunakan di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

4 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

wallla...best jugak PI wimax ni kan...

[-suziey-] berkata...

daku pengguna setia p1..tp disebabkan maslh2 menyusahkan n remeh temeh daku telah beralih arah..huhu

~mama ila~ berkata...

Skrg guna streamyx..Kalo kt kg ade coverage bolehla layah p1wimax nie..Nk cek jap..Tq Nia 4 da info :)

unlisted_one berkata...

Ayu: Best jgk kan

Suziey: Aisey, masalah ape tu Suziey?

Ila: Ur welcome dear!