Rabu, 21 April 2010

Hari Ibu, Hari Aku?

Yer,..aku tahu Hari Ibu lambat lagi. Tapi, ini kiranya 1st year hari ibu aku bersama Diha yang dah pandai panggil aku mak. Baru feel sikit.

Last year punya hari ibu, dia cuma pandai merengek-rengek aje. Satu perkataan pun dia tak pandai sebut lagi.

Dia cuma pandai cakap uhuk, ehek aje..
Tak pun kalau dia betul-betul 'bad mood' dia akan jerit,...."huwarghhh!!!"

Tahun ni, dia dah boleh cakap

MAK -aku le nih
BAH -ayah dia
PAH-Opah dia
ATEH - Atok dia
NAK..NAK - bila dia nak something

dan yg paling famous....

Aaaaauuu.. - kucing

Tahun ni jugak, aku akan make sure hadiah aku untuk mak aku sendiri success. Tahun lepas aku kongsi dgn adik2 dan book lunch (dinner mahal dowh, lari budget) untuk mak dengan ayah dekat Restoran Berputar, Menara KL, tapi last minute mak tak dapat pegi pulak..huhu,..frust aku.

Tahun ni mungkin aku akan fikirkan planning yang lebih praktikal sikit.

Ada idea untuk appreciate mak kita tak? Boleh kongsi dengan aku?


12 ulasan:

Miss Q berkata...

best dia da bercakap!! QZ masih lagi amm-ma-ma-mamama.. mommy x bole sebut lagi. aihh

tunbegia berkata...

yuyu - susu cap gantung kahh? ;-)
diha nak adik kecil lagik tuh,

salamm

chugie berkata...

belanja p holiday lah nia.. best pe?? sambil kita pun bercuti sama..

DrSinga berkata...

makan2 ramai2 lah best....
:)

Mr Kamikaze berkata...

makan kat rumahla masak yg sedap2 utk ibu n keluarga baru meriah....

ibu_Arifa berkata...

anak saya pun kekadang panggil saya "Abuu".. kita ajar panggil "Ibu"..hihi..xreti nk sebut lagi.
jd en.Abu lah saya kt rumah skrg.. :P

toughcookie berkata...

oh congrats... anak i boleh sebut tapi tak reti panggil i mama pun. daddy cepat je. mama masih seloww... huhu...

Adlina Husaini berkata...

eh bestnya dah boleh panggil..sure terharu kan =D

pasal hadiah tu ina suggest, beli pakej spa kat salun yg terdekat dgn mak awak, then hadiahkan utknya..

pastu bawa gi makan2 acara wajib..mungkin boleh set up makan kat tepi pantai mlm2 diterangi cahaya lilin, tentu mak awak akan igt sampai bila2 =D

5577 berkata...

:) best best..
waaa, sure happy n tersenyum lebar mak diha nnti!
gmbr tu sweet sgt..

Liza berkata...

book a spa package and gi together with your mom, mesti dia suka!

unlisted_one berkata...

Miss Q : Takpe, nanti QZ pandai la panggil mak dia ni..hehe

tunbegia: Diha nak adik? isk,.mana der, dia tak ckp pun..huhu

chugie: holiday? tak cukup budget pulak dah.

DrSinga: mkn reramai kt umah ok jgk kan.

MrKamikaze: Masak tu bleh, sedap tu tak tau la..haha

ibu_Arifa: Jadilah tu, ade bu kat belakang sebutan tu kan.

Juan: Pada Jada, Daddy lebih senang nak sebut kot.

Adlina: walah, tepi pantai dgn cahaya lilin, sweet tuh.

Farah : Gambar sweet ke? thanks dear

Liza: i mmg dah lama nak g spa tau.

Momma Mia berkata...

Sronok kan bila anak dah bleh ckp esp word Momma tuh... nak celebrate mothers day... apa kata bawa mothers g shopping... dah penat shopping layan spa plak...